市場調査レポート
商品コード
1268765
ソルビトール市場規模、シェア、動向分析レポート:製品別(液体、結晶)、用途別(オーラルケア、ビタミンC、界面活性剤)、最終用途別(パーソナルケア)、地域別、セグメント予測、2023~2030年Sorbitol Market Size, Share & Trends Analysis Report By Product (Liquid, Crystal), By Application (Oral Care, Vitamin C, Surfactant), By End-use (Personal Care), By Region, And Segment Forecasts, 2023 - 2030 |
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ソルビトール市場規模、シェア、動向分析レポート:製品別(液体、結晶)、用途別(オーラルケア、ビタミンC、界面活性剤)、最終用途別(パーソナルケア)、地域別、セグメント予測、2023~2030年 |
出版日: 2023年04月05日
発行: Grand View Research
ページ情報: 英文 145 Pages
納期: 2~10営業日
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Grand View Research, Inc.の新しいレポートによると、世界のソルビトール市場規模は、2030年までに28億米ドルに達すると予想されています。
2023年から2030年までのCAGRは6.7%で拡大すると予想されています。消化器系健康補助食品に関連する健康と消化器系の利点に関する意識の高まり、老人人口の増加、非医療用栄養補助食品の需要の増加、これらの製品の加工における技術的進歩がソルビトールベースの製品の需要を促進し、結果として予測期間中の市場の成長を助長しています。
また、果汁、キャンディー、チョコレートなど、さまざまな飲食品の製造に使用される同製品への需要の高まりが、市場成長の原動力となると予想されます。さらに、ビタミンCはソルビトールを用いて合成され、同製品は製造工程におけるビルディングブロックの1つです。ビタミンCは栄養補助食品の製造にも使用され、予測期間中に高い成長が見込まれるため、市場の高成長をもたらしています。健康やフィットネスに関する意識の高まりと相まって、スポーツジムを利用する人の数が増加していることが、栄養ドリンクの需要にプラスの影響を与え、その結果、世界中で特殊成分の需要が増加しています。
2022年には液体製品分野が市場を独占しました。モチモチとした食感と柔らかさを増すために、キャンディの製造に使用されています。また、液体ソルビトールは、チューイングタバコに添加して風味を高めるため、タバコ市場でも新たな用途が見つかっています。液体ソルビトールの用途拡大が、予測期間中の同分野の成長に役立つと期待されます。結晶製品セグメントは、2023年から2030年にかけて大きな成長を遂げると予測されています。結晶ソルビトールは、細菌学的劣化に強く、水分を保持する能力があるため、保湿剤やフェイスクリームなど、数多くの化粧品に保湿剤の形で使用されています。化粧品への需要の高まりは、予測期間中、市場成長にプラスの影響を与えると予想されます。
2022年の市場は、食品最終用途分野が支配的でした。ソルビトールは、飲食品業界において甘味料や低カロリーの砂糖代替品として主に使用されています。ソルビトールは甘味を与えるだけでなく、アイスクリームやベーカリー製品の製造において、優れたテクスチャリング剤および結晶化防止剤としても機能します。また、食品最終用途分野の成長は、糖尿病用食品の製造における製品の利用が増加していることに起因しています。操作の効率化と製品イノベーションが市場を牽引すると期待されています。ペースの速いライフスタイルや便利な食品への嗜好の高まりは、食品加工分野の主要な 促進要因の一部であり、ソルビトールの需要の伸びをもたらすと推定されます。
栄養学や技術の進歩、健康増進や長寿に対する消費者の志向の高まり、現代のライフスタイルにおける運動頻度の増加などの要因が、食物繊維が豊富でオーガニック、グルテンフリーの食品の消費拡大に寄与すると予想されます。このため、食物繊維が豊富でグルテンフリーの食品の製造におけるソルビトールの消費量が増加し、市場を牽引することが期待されます。
各社は、さまざまな応用産業の要件に対応し、売上成長を促進するために幅広い製品を開発しており、それによって多様な製品ポートフォリオの開発につながっています。これにより、各社はさまざまな市場セグメントをターゲットとし、ブランド・エクイティを向上させることができると期待されています。
市場の主要企業は、いくつかの商標や特許を所有しており、これらは企業にとって貴重な資産となっています。これらの特許や商標は、企業にとって重要な競合優位性をもたらします。また、これらの特許は、企業が生み出す新しい発明の流れを見出し、顧客満足度を高め、顧客との関係強化に貢献することが期待されます。これらの特許は、ブランドエクイティや市場で活動する企業の財務実績も向上させます。したがって、予測期間中、ソルビトールは飲食品産業における用途が増加することが予想されます。
The global sorbitol market size is expected to reach USD 2.80 billion by 2030, as per the new report by Grand View Research, Inc. It is expected to expand at a CAGR of 6.7% from 2023 to 2030. The increasing awareness regarding the health and digestive benefits associated with digestive health supplements, the rising geriatric population, increasing demand for non-medical dietary supplements, and technological advancements in the processing of these products are driving the demand for sorbitol-based products, consequently aiding the growth of the market over the forecast period.
The market growth is expected to be fueled by the increasing demand for the product for use in the manufacturing of various food and beverages, such as fruit juice, candies, and chocolates. Moreover, vitamin C is synthesized using sorbitol as the product is one of the building blocks in the manufacturing process. Vitamin C is also used for the production of dietary supplements, which is expected to grow at a high rate over the forecast period, resulting in the high growth of the market. The rise in the number of gym-goers, coupled with the increasing awareness regarding health and fitness, has positively affected the demand for nutritional drinks and thus has increased the demand for specialty ingredients across the world.
The liquid product segment dominated the market in 2022. It is used in the production of candy to increase its chewy texture and softness. Liquid sorbitol is also finding new applications in the tobacco market as it is added to chewing tobacco to enhance its flavor. The growing applications of liquid sorbitol are expected to be helpful in the growth of the segment over the forecast period. The crystal product segment is anticipated to witness significant growth from 2023 to 2030. Crystal sorbitol is used in numerous cosmetic products, such as moisturizers and face creams, in the form of humectant due to its resistance to bacteriological degradation and ability to retain moisture. The growing demand for cosmetic products is expected to impact the market growth positively over the forecast period.
The food end-use segment dominated the market in 2022. Sorbitol is majorly used as a sweetener and a low-calorie sugar substitute in the food and beverage industry. In addition to providing sweetness, sorbitol also acts as an excellent texturizing and anti-crystallization agent in the production of ice cream and bakery products. The growth of the food end-use segment is also attributed to rising product utilization in the production of diabetic food products. Efficiency in operation and product innovation are expected to drive the market. Fast-paced lifestyle and increased preference for convenience food are presumed to be some of the major drivers of the food processing sector, resulting in the growth in demand for sorbitol.
Factors such as advancements in nutrition and technology, growing consumer inclination toward improved health and longevity, and increasing frequency of exercising in modern lifestyles are expected to contribute to the augmented consumption of fiber-rich, organic, and gluten-free foods. This is expected to boost the consumption of sorbitol in the production of fiber-rich and gluten-free food products, thereby driving the market.
The companies are developing a broad range of products to cater to the requirements of different application industries and boost sales growth, thereby leading to the development of a diversified product portfolio. This, in turn, is expected to aid the companies to target different market segments and also improve brand equity.
Major companies in the market own several trademarks and patents, which emerge as valuable assets for the company. These patents and trademarks offer an important competitive edge to companies. These patents also witness the streams of new inventions generated by the companies, which are expected to enhance customer satisfaction and contribute to strengthening customer relationships. These patents also improve brand equity as well as the financial performance of the companies operating in the market. Over the forecast period, sorbitol is therefore expected to see an increased number of applications in the food and beverage industry.