市場調査レポート

食品向けナノカプセル化技術の世界市場

Nanoencapsulation for Food Products

発行 Global Industry Analysts, Inc. 商品コード 285001
出版日 ページ情報 英文 52 Pages
納期: 即日から翌営業日
価格
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食品向けナノカプセル化技術の世界市場 Nanoencapsulation for Food Products
出版日: 2015年03月01日 ページ情報: 英文 52 Pages
概要

当レポートでは、食品向けナノカプセル化技術の世界市場に注目し、2014-2020年の期間を対象に取引価額の推移を推定・予測するほか、過去5年にわたる市場経緯の分析や同分野に活躍する大小参入企業5社のプロフィールなど、現在の競合環境についての調査情報をまとめています。

第1章 イントロダクション、調査方法、製品の定義

  • 調査の信頼性とレポートの限界
  • 免責事項
  • データの解釈とレポート作成レベル
    • 定量技法と分析
  • 製品の定義と調査範囲

第2章 エグゼクティブサマリー

  • 概観
    • ナノカプセル化技術で変貌する食品産業
    • 現況および将来分析
    • 主要推進要因の概略
    • 拡大する機能性食品需要
    • 食品包装の改善に高まる需要
    • すぐれたバイオアベイラビリティ
    • 技術的先進性
    • ターゲット用途の拡大
    • 新たな包装材
  • 産業概要
    • 食品セクターにおけるナノ技術 - 現在と未来
    • 食品科学におけるナノ技術の主要な現行・有望用途
    • 食品産業におけるナノ技術の主要用途
    • 食品ナノ技術における関心分野
    • 食品包装 - 主要ナノ技術応用分野
    • ナノおよびマイクロカプセル化の人気上昇
    • ナノカプセル化 - 多種多様な用途を持つ技術
    • ナノカプセル化導入は抗しがたい新技術時代の潮流
    • ナノカプセル化食品添加物 - 新興分野
    • ナノカプセル化 - 従来型カプセル化技術との比較
    • 商業化への道程 - ナノカプセル化実現に向けたいくつかの取り組み事例
    • ナノカプセル化の障害となる問題点
    • 安全問題
    • 安全の信憑性を脅かす想定外効果発現の危険性
    • 高まるナノ食品への関心
    • ナノ食品 - 進捗概要
    • ナノマテリアル - 食品に使用される一般的ナノマテリアルおよびその危険性を概説する
    • 二酸化チタンナノ粒子を使用する製品例
    • 規制の格差 - 米国と欧州連合のナノ食材規制を比較する
    • ナノ食品に対する欧州連合の新規制
    • 規制の欠如でナノ食品が氾濫する欧州市場
  • 技術および用途の動向
    • 食品セクターにも進出する薬剤ナノカプセル化の技法
    • 植物性製品の登場で注目を集めるナノカプセル化技術
    • 農業廃棄物を使用するプロバイオティックスのナノカプセル化技術
    • 食品に用途を見出す改良ナノカプセル化手法
    • 乳漿タンパクを使用するオメガ3脂肪酸類のナノカプセル化
    • ナノ乳剤 - 理想の生物活性ペプチド送達システム
    • 風味の安定に向けたデンプンのナノカプセル化 - 新たな研究
    • 透明飲料を補強する新たな栄養補助食品のナノカプセル化手法
    • 茶カテキンのナノカプセル化
    • ナノクレイ - 飲料ボトリングにおける用途を寸見する
    • その他のセクターにおける顕著な動向
    • 農業病害虫の脅威拡大を抑制するナノカプセル化ニーム油
    • 作物栽培・保護手段の主流に就くロボット
    • 抗がん剤・治療に用途を見出すナノカプセル化手法
  • 食品カプセル化市場の動向
    • 食品カプセル化:食品開発における生き残り戦略
    • 食品カプセル化:理想の製品差別化手段
    • 食習慣の変化で実用化する食品カプセル化技術
    • 食品カプセル化の技術進化
    • 不況にも揺るがない食品カプセル化技術
    • 保存寿命の長期化で需要を加速する食品カプセル化技術
    • 高まるエスニック料理・風味・グルメへの関心
    • 技術革新で高まる関心
    • 新たな用途と共に拡大する市場領域
    • プレバイオティクスおよびプロバイオティクスのカプセル化:高収益ニッチ市場
    • 成長を膠着させる高コスト・高難度
  • 製品概要
    • カプセル化 - 概要
    • カプセル化が求められる理由
    • カプセル化の利点
    • カプセル化の技法
    • さまざまな薬品カプセル化技法およびサイズの幅
    • さまざまな物質カプセル化技法およびサイズの幅
    • ナノカプセル化
    • 食品産業におけるナノカプセル化 - 概要
    • ナノカプセルに入れる中身の素材または活性材
    • ナノカプセルの外殻またはコーティング
    • ナノ送達システム - 形態と用途
    • ナノ乳剤
    • リボソーム
    • ナノ粒子 - 用途と形態
    • 食品向けナノ技術送達システムの主要特性要件
    • 生産時の食品等級構成要素
    • 食品向け使用の可否
    • 劣化予防策
    • 吸収性強化
    • バイオアベイラビリティ強化
    • 生産の拡張性
    • ナノマテリアルの種類
  • 主要参入企業
  • 世界市場見通し

このページに掲載されている内容は最新版と異なる場合があります。詳細はお問い合わせください。

目次
Product Code: MCP-7788

This report analyzes the Global Market for Nanoencapsulation for Food Products in US$ Million. Annual estimates and forecasts are provided for the period 2014 through 2020. Also, a five-year historic analysis is provided for these markets. Market data and analytics are derived from primary and secondary research. Company profiles are primarily based on public domain information including company URLs. The report profiles 5 companies including many key and niche players such as -

Aquanova AG
Blue California
Frutarom Industries Ltd.
Southwest Research Institute
Thies Technology

Table of Contents

I. INTRODUCTION, METHODOLOGY & PRODUCT DEFINITIONS

  • Study Reliability and Reporting Limitations
  • Disclaimers
  • Data Interpretation & Reporting Level
    • Quantitative Techniques & Analytics
  • Product Definitions and Scope of Study

II. EXECUTIVE SUMMARY

1. OUTLOOK

  • Nanoencapsulation to Transform Food Industry
  • Current & Future Analysis
  • Major Drivers in a Capsule
  • Increasing Demand for Functional Foods
  • Rising Demand for Better Food Packaging
  • Superior Bioavailability
  • Technological Advantages
  • Expansion of Targeted Applications
  • New Packaging Materials

2. INDUSTRY OVERVIEW

  • Nanotechnology in the Food Sector - Present and Future
  • Major Current & Potential Applications of Nanotechnology in Food Science
  • Major Applications of Nanotechnology in Food Industry
  • Areas of Interest in Food Nanotechnology
  • Food Packaging - The Major Nanotechnology Application Area
  • Rising Popularity of Nano and Micro-Encapsulation
  • Nanoencapsulation - A Technology with Multifarious Applications
  • New Technology Status Fails to Hinder Adoption of Nanoencapsulation
  • Nano-Encapsulated Food Additives - An Emerging Area
  • Nanoencapsulation - A Comparison with Conventional Encapsulation Technologies
  • Journey to Commercialization - A Focus on Few Nanoencapsulation Efforts
  • Issues Marring NanoEncapsulation
  • Safety Issues - A Major Concern
  • Potential Delivery to Unintended Targets Threatens Safety Profile
  • Growing Interest in Nanofoods
  • Nanofoods - Progress So Far in a Gist
    • Select Nanotechnology-Based Food Products
    • Select Nanotechnology-Based Food Supplements
    • Select Nanotechnology-Based Food Storage Products
  • Nanomaterials - A Peek into Common Nanomaterials Used in Food and their Perils
  • Select Food Products Using Nanoparticles of Titanium Dioxide
  • The Regulatory Gap - A Comparison of Regulations on Food Nanomaterials in US and EU
  • New EU Regulation on Nanofoods
  • Lack of Regulations Deluge European Market with Nanofoods

3. TECHNOLOGY AND APPLICATION TRENDS

  • Drug Nanoencapsulation Technique Makes Inroads into Food Sector
  • Nanoencapsulation Gains Prominence in the Delivery of Botanical Products
  • Nanoencapsulation of Probiotics using Agro-Waste
  • Enhanced Nanoencapsulation Procedure Finds Use in Food Applications
  • Nanoencapsulation of Omega-3 Fatty Acids using Whey Protein
  • Nanoemulsion - An Ideal Delivery System for Bioactive Peptides
  • Starch Encapsulation for Flavor Stability - A New Study
  • New Nutraceutical Nanoencapsulation Method to Enrich Transparent Beverages
  • Nanoencapsulation of Tea Catechins
  • Nanoclays - A Peek into Applications in Beverage Bottling
  • Select Trends in Other Sectors
  • Nanoencapsulated Neem Oil to Curb Increasing Menace of Agricultural Pests/Insects
  • Robots to take Center-Stage in Crop Cultivation and Protection Measures
  • Nanoencapsulation Method Finds Usage in Anti-Cancer Drugs/Therapeutics

4. TRENDS IN THE FOOD ENCAPSULATION MARKET

  • Food Encapsulation: A Survival Strategy in Food Development
  • Food Encapsulation: A Perfect Vehicle for Product Differentiation
  • Changing Food Habits Popularize Encapsulation
  • Technological Evolution in Food Encapsulation
  • Recession Fails to Unsettle Food Encapsulation Technologies
  • Increased Shelf Life Drives Demand for Encapsulation Technologies
  • Surging Interest in Ethnic Cuisines, Flavors & Gourmet Food
  • Innovation Drives Interest
  • Newer Applications Expand the Boundaries of the Market
  • Encapsulating Prebiotics & Probiotics: A Lucrative Niche
  • High Costs & Complexity Stalemate Growth

5. PRODUCT OVERVIEW

  • Encapsulation - An Overview
  • What is the Need for Encapsulation?
  • Benefits of Encapsulation
  • Techniques of Encapsulation
  • Various Chemical Encapsulation Techniques and Size Range
  • Various Physical Encapsulation Techniques and Size Range
  • Nanoencapsulation
  • Nanoencapsulation in Food Industry - An Overview
  • Core Materials or Actives in Nanocapsules
  • Shells or Coatings in Nanocapsules
  • Nano Delivery Systems - Types and Uses
  • Nanoemulsions
    • Features and Applications
  • Liposomes
  • Nanoparticles - Uses and Types
    • List of Nanoencapsulates Used in Food Products by Products and Application
    • Nanostructured Delivery System by Type of Nutrient Delivered and Technology Readiness Level
  • Key Required Characteristics of Nanotechnology Delivery Systems for Food Products
  • Food Grade Ingredients in Production
  • Capability to be Incorporated into Food Products
  • Guard against any Degradation
  • Enhanced Uptake
  • Enhanced Bioavailability
  • Scalability of Production
  • Types of Nanomaterials

6. SELECT MAJOR MARKET PARTICIPANTS

  • Aquanova AG (Germany)
  • Blue California (US)
  • Frutarom Industries Ltd (Israel)
  • Southwest Research Institute (US)
  • Thies Technology (US)

7. GLOBAL MARKET PERSPECTIVE

    • Table 1: World Recent Past, Current and Future Analysis for Nanoencapsulation for Food Products by Geographic Region - US, Canada, Japan, Europe, Asia-Pacific (Excluding Japan) and Rest of World Markets Independently Analyzed with Annual Revenue Figures in US$ Million for Years 2014 through 2020 (includes corresponding Graph/Chart)
    • Table 2: World Historic Review for Nanoencapsulation for Food Products by Geographic Region - US, Canada, Japan, Europe, Asia-Pacific (Excluding Japan) and Rest of World Markets Independently Analyzed with Annual Revenue Figures in US$ Million for Years 2009 through 2013 (includes corresponding Graph/Chart)
    • Table 3: World 12-Year Perspective for Nanoencapsulation for Food Products by Geographic Region - Percentage Breakdown of Revenues for US, Canada, Japan, Europe, Asia-Pacific (Excluding Japan) and Rest of World Markets for Years 2009, 2015 and 2020 (includes corresponding Graph/Chart)
    • Table 4: European Recent Past, Current and Future Analysis for Nanoencapsulation for Food Products by Geographic Region - France, Germany, Italy, UK and Rest of Europe Markets Independently Analyzed with Annual Revenue Figures in US$ Million for Years 2014 through 2020 (includes corresponding Graph/Chart)
    • Table 5: European Historic Review for Nanoencapsulation for Food Products by Geographic Region - France, Germany, Italy, UK and Rest of Europe Markets Independently Analyzed with Annual Revenue Figures in US$ Million for Years 2009 through 2013 (includes corresponding Graph/Chart)
    • Table 6: European 12-Year Perspective for Nanoencapsulation for Food Products by Geographic Region - Percentage Breakdown of Revenues for France, Germany, Italy, UK and Rest of Europe Markets for Years 2009, 2015 and 2020 (includes corresponding Graph/Chart)

IV. COMPETITIVE LANDSCAPE

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