市場調査レポート
商品コード
1361111
酸性調整剤市場- タイプ別、機能別、用途別&予測、2023年~2032年Acidity Regulators Market - By Type (Citric Acid, Lactic Acid, Acetic Acid, Phosphoric Acid, Malic Acid, Tartaric Acid), By Function (Acidulants, Buffering Agents, pH Control Agents), By Application & Forecast, 2023 - 2032 |
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酸性調整剤市場- タイプ別、機能別、用途別&予測、2023年~2032年 |
出版日: 2023年08月17日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 150 Pages
納期: 2~3営業日
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酸度調整剤市場規模は2023年から2032年にかけてCAGR 7.2%で成長する見通し世界的にクリーンラベルと天然成分への消費者需要が高まっていることが要因
食品に透明性を求める健康志向の消費者の急増により、メーカーは合成添加物をクエン酸、酢酸、食酢、乳酸などの天然酸度調整剤に置き換える傾向にあります。こうした天然の代替品は風味を高めるだけでなく、クリーン・ラベルの動向にも合致しており、より健康的で加工度の低い選択肢を選ぶという姿勢を反映しています。さらに、厳格な食品安全規制と国際的な品質基準を遵守する切実な必要性により、食品における酸度調整剤の使用量が増加しています。さらに、味のマスキングや強化のために酸度調整剤を必要とする機能性食品や強化飲食品の開発は、業界の成長を促進するであろう。
酸度調整剤市場は、タイプ、機能、用途、地域に区分されます。
製品タイプ別では、炭酸飲料、ジャム、ベーカリー製品など多方面への応用が期待されるリン酸が、2032年まで大きな牽引力を持つと予測されます。ソフトドリンクや加工食品の需要の増加は、それが酸味と防腐特性を付与するようにリン酸の必要性を増幅しています。さらに、業界プレーヤーは、セグメントの成長をサポートするための生産プロセスの革新と拡大に焦点を当てています。例えば、2022年11月、1087TPDの生産能力を持つ苛性ソーダのインド大手生産者であるGACL(Gujarat Alkalies and Chemicals Limited)は、新たなリン酸工場の開設計画を発表しました。
用途別では、工業分野の酸性度調整剤市場規模は2023年から2032年にかけて力強い成長を記録すると予測されています。酸性度調整剤は、製品の品質を確保し、工業プロセスにおける効率的な生産を促進するために、pHレベルを制御する上で極めて重要な役割を果たしています。廃水処理、化学製造、金属加工などの産業は、操業効率と安全性を維持するために酸性度調整剤に依存しています。さらに、pH制御を改善するために、繊維、自動車、エレクトロニクスの各分野でも酸性度調整剤の需要が急増しています。
アジア太平洋の酸性度調整剤市場は2032年まで堅調な拡大が見込まれます。堅調な人口増加と可処分所得の増加に牽引された飲食品セクターの繁栄が、製品の品質と味の一貫性を維持するための酸性度調整剤の採用に拍車をかけています。さらに、新興国における欧米スタイルのファーストフードやコンビニエンス製品への動向は、この地域の市場成長を刺激すると思われます。
Acidity Regulators Market size is poised to grow at 7.2% CAGR from 2023 to 2032 attributed to the growing consumer demand for clean label and natural ingredients worldwide
The surge in the number of health-conscious consumers seeking transparency in food products has pushed manufacturers to replace synthetic additives with natural acidity regulators, such as citric acid, acetic acid, vinegar and lactic acid. These natural alternatives not only enhance flavors but also align with clean-label trends, reflecting the commitment to healthier and less processed choices. Moreover, stringent food safety regulations and the dire need to comply with international quality standards have led to increased usage of acidity regulators in food products. Furthermore, the development of functional foods and fortified beverages requiring acidity regulators for taste masking and fortification will propel the industry growth.
The acidity regulators market is segmented into type, function, application, and region.
With respect to type, the industry value from the phosphoric acid segment is anticipated to gain significant traction through 2032 attributed to multifaceted application in carbonated beverages, jams and bakery products. The increasing demand for soft drinks and processed foods has amplified the need for phosphoric acid as it imparts tartness and preservative properties. Moreover, industry players are focusing on innovating and expanding their production processes for supporting segment growth. For instance, in November 2022, GACL (Gujarat Alkalies and Chemicals Limited), India's leading producers of caustic soda with 1087 TPD capacity, announced plans to open new phosphoric acid factory.
In terms of application, the acidity regulators market size from the industrial segment is projected to record robust growth between 2023 and 2032. Acidity regulators play pivotal role in controlling the pH levels for ensuring product quality and facilitating efficient production in industrial processes. Industries, such as wastewater treatment, chemical manufacturing, and metal processing rely on acidity regulators to maintain operational efficiency and safety. Moreover, the demand for acidity regulators is also surging across the textile, automotive, and electronics sectors to offer improved pH control.
Asia Pacific acidity regulators market is expected to experience robust expansion through 2032. The presence of the thriving food & beverage sector, driven by robust population growth and rising disposable incomes is fueling the adoption of acidity regulators for maintaining product quality and taste consistency. Additionally, the trend towards Western-style fast food and convenience products in emerging economies will stimulate the regional market growth.