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市場調査レポート
商品コード
1359544
ブドウ糖市場:形態別、用途別、流通チャネル別&予測、2023年~2032年Dextrose Market - By Form (Dextrose Monohydrate, Dextrose Anhydrous, Liquid Dextrose), By Application (Food and Beverage Industry, Pharmaceuticals, Animal Feed, Personal Care and Cosmetics), By Distribution Channel & Forecast, 2023 - 2032 |
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ブドウ糖市場:形態別、用途別、流通チャネル別&予測、2023年~2032年 |
出版日: 2023年08月07日
発行: Global Market Insights Inc.
ページ情報: 英文 150 Pages
納期: 2~3営業日
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ブドウ糖市場は、クリーンラベル動向の出現に牽引され、2023年から2032年にかけてCAGR 7.9%で成長する見通しです。
近年、消費者は分かりやすい天然素材の人気により、食品・飲料に透明性と簡便性を求める傾向が強まっています。さらに、健康志向の消費者は、精製糖や高フルクトース・コーン・シロップに代わるものを積極的に求めており、グリセミック指数が低く、エネルギー放出が速いブドウ糖にさらに注目しています。
さらに、PAHOが2022年11月に発表した報告書によると、肥満の増加、不健康な食生活、運動不足が、過去30年間で南北アメリカの糖尿病成人数を3倍以上に増加させました。このような糖尿病罹患率の増加が、医療用途や糖尿病患者に優しい製品におけるブドウ糖の需要を牽引しています。
ブドウ糖市場全体は、形態、用途、流通チャネル、地域の観点から分けられます。
液状ブドウ糖は、飲食品、医薬品、ヘルスケアなどの産業で広く使用されていることから、2023年から2032年にかけて大きく成長すると予測されています。液状ブドウ糖は、液体製剤への統合が容易であり、体内吸収が速いなどの利点があります。消費者の健康志向の高まりも、高フルクトース・コーンシロップに代わるより健康的な代替品として、様々な製品への液状ブドウ糖の採用に拍車をかけています。ヘルスケアにおけるスポーツ栄養と点滴ソリューションの注目度の高まりも、このセグメントの成長を後押しします。
用途別では、パーソナルケアおよび化粧品分野のブドウ糖市場は2022年に顕著な拡大が見られ、2032年まで顕著な成長率で拡大すると予想されます。ブドウ糖は保湿性に優れ、スキンケアや化粧品製剤の多機能成分として脚光を浴びています。ブドウ糖はまた、その穏やかな剥離能力により、滑らかで若返った肌を促進するフェイシャルスクラブやピーリング剤にも広く使われています。さらに、自然で清潔かつ持続可能な美容製品に対する需要の高まりにより、複数のパーソナルケアおよび化粧品ブランドが天然成分を優先する傾向を強めており、市場の拡大に寄与しています。
地域別では、アジア太平洋のブドウ糖市場規模は2032年までにかなりの収益を上げると推計されています。中国やインドなど人口密度の高い国々における加工食品、飲食品、医薬品の需要の増加が、甘味料、増量剤、エネルギー源としてのブドウ糖の消費を促進しています。さらに、APAC諸国全体での製薬およびヘルスケア分野の継続的な発展と、静脈内溶液におけるブドウ糖の使用量の増加していることが、この地域の市場成長に寄与しています。
Dextrose market is poised to record 7.9% CAGR from 2023 to 2032, driven by the emergence of clean label trends. Of late, consumers are increasingly seeking transparency and simplicity in food and beverage products owing to the popularity of easily recognizable and natural ingredients. Additionally, health-conscious consumers are actively seeking alternatives to refined sugars and high-fructose corn syrup, further turning to dextrose for its lower glycemic index and rapid energy release.
Furthermore, according to a report published by PAHO in November 2022, the rise in obesity, unhealthy diets, and the lack of physical activity contributed to over threefold rise in the number of adults with diabetes in the Americas in the previous 30 years. This increasing incidence of diabetes is, thus, driving the demand for dextrose in medical applications and diabetic-friendly products.
The overall dextrose market is segmented in terms of form, application, distribution channel, and region.
Based on form, the liquid dextrose industry size is anticipated to gain significant traction between 2023 and 2032 attributed to its widespread application across industries, such as food and beverages, pharmaceuticals, and healthcare. Liquid dextrose offers several advantages, such as easy integration into liquid formulations and rapid absorption by the body. The rising health consciousness among consumers has also spurred the adoption of liquid dextrose as healthier alternative to high-fructose corn syrup in various products. Growing prominence in sports nutrition and intravenous solutions in healthcare will also propel the segment growth.
In terms of application, the dextrose market from the personal care and cosmetics segment witnessed notable expansion in 2022 and is expected to expand at notable growth rate through 2032. Owing to its humectant properties that help retain moisture, dextrose has gained prominence as a multifunctional ingredient in skincare and cosmetic formulations. Dextrose also marks extensive presence in facial scrubs and peels for promoting smoother and rejuvenated skin on account of its gentle exfoliating abilities. Additionally, the rising demand for natural, clean, and sustainable beauty products is pushing several personal care and cosmetic brands to increasingly prioritize natural ingredients, thereby contributing to the market expansion.
Regionally, Asia Pacific dextrose market size is estimated to amass considerable revenue by 2032. The increasing demand for processed foods, beverages, and pharmaceuticals in densely populated countries, such as China and India is driving the consumption of dextrose as a sweetener, bulking agent, and energy source. Furthermore, the ongoing development of the pharmaceutical and healthcare sector across APAC countries coupled with the higher usage of dextrose in intravenous solutions will contribute to the regional market growth.