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市場調査レポート
商品コード
1461261
人間栄養・動物栄養業界におけるサステナビリティに関する取り組みと成長機会Sustainability Practices and Growth Opportunities in the Human and Animal Nutrition Industry |
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人間栄養・動物栄養業界におけるサステナビリティに関する取り組みと成長機会 |
出版日: 2024年03月28日
発行: Frost & Sullivan
ページ情報: 英文 83 Pages
納期: 即日から翌営業日
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サステナビリティに関する取り組み、変革的メガトレンド、成長を牽引する革新的技術
COP28 UAE宣言のような世界のプラットフォームで食品・飲料業界のサステナビリティが注目される中、利害関係者は自社の食品システムを変革しようとしています。環境に対するメーカーと消費者の意識の高まりと、二酸化炭素排出量を削減するための政府の取り組みにより、サステナビリティは栄養業界で勢いを増すと思われます。
原料メーカーは、サステナブルな原材料を調達し、エネルギー効率の高い生産プロセスを採用し、水の消費量を削減する意向です。こうした企業は、再生可能な農法を支援し、奨励します。また、事業運営に再生可能エネルギーを使用することで、二酸化炭素排出量を削減することも計画しています。
ダウンストリーム企業は、スコープ3の温室効果ガス(GHG)カテゴリーにおける炭素排出目標を達成するために、サステナブルな製品とプロセスを求めています。
欧州はサステナブルな未来に向けて世界をリードしています。欧州は、グリーンディールや使い捨てプラスチック法など、さまざまな戦略的イニシアチブを導入しています。こうしたイニシアチブにより、栄養業界におけるサステナビリティの取り組みが加速すると思われます。
企業は、技術を統合し、環境に優しい包装を実施し、国連のサステナブルな開発目標(SDGs)を達成するためにサステナブルな選択について顧客を教育することによって、カーボンニュートラルなサプライチェーンを推進します。
食品廃棄物の管理は、栄養業界のアジェンダにおいて引き続き重要なポイントです。これは、食品廃棄による排出に取り組むための選択肢が限られているためです。企業は、サプライチェーンのさまざまな段階で食品ロスを削減するために技術を活用します。
サステナブルな代替品を研究・革新するスタートアップへの投資は、飼料効率を向上させるタンパク質や飼料原料など、牽引力を増すと思われます。
サステナビリティに対する栄養業界のハードルには、実施コストが高く投資収益率が低いこと、統一された基準や規制、普遍的な測定・報告ツール、サステナビリティへの取り組みの影響を定量化する方法が欠如していること、受託製造におけるサステナブルな取り組みの採用に関する見通しの悪さなどがあります。
Sustainability Practices, Transformative Megatrends, and Innovative Technologies Driving Growth
With sustainability in the food and beverage industry drawing attention on global platforms, such as the COP28 UAE Declaration, stakeholders seek to transform their food systems. Sustainability will gain momentum in the nutrition industry because of the growing manufacturer and consumer awareness about the environment and government initiatives to reduce the carbon footprint.
Ingredient manufacturers intend to source sustainable raw materials and adopt energy-efficient production processes that consume less water. These companies will support and incentivize regenerative agricultural practices. They also plan to use renewable energy sources to run their business operations; thus, reducing their carbon footprints.
Downstream companies' demand for sustainable products and processes to meet their carbon emission targets under the Scope 3 greenhouse gas (GHG) category will push nutrition companies to follow sustainable practices and offer products with reduced carbon footprints.
Europe leads the world toward a sustainable future. It has introduced various strategic initiatives, such as the Green Deal and single-use plastic legislation. These initiatives will accelerate sustainability practices' implementation in the nutrition industry.
Companies will promote carbon-neutral supply chains by integrating technology, implementing eco-friendly packaging, and educating their customers on sustainable choices to meet their UN sustainable development goals (SDGs).
Food waste management will remain a key point in the nutrition industry's agenda. This is due to the limited options available for tackling emissions from food wastage. Companies will leverage technology to reduce food loss at various stages in the supply chain.
Investments in start-ups researching and innovating sustainable alternatives will gain traction, such as proteins and feed ingredients to improve feed efficiency.
The nutrition industry's hurdles to sustainability include the high cost and low return on investment of implementation; the lack of uniform standards and regulations, universal measuring and reporting tools, and methods to quantify sustainability efforts' impact; and the poor visibility around sustainable practices' adoption in contract manufacturing.