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市場調査レポート
商品コード
1672948

受託ケータリング市場:メニュータイプ別、エンドユーザー分野別、地域別

Contract Catering Market, By Menu Type, By End-User Sector, By Geography


出版日
ページ情報
英文 150 Pages
納期
2~3営業日
カスタマイズ可能
価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=144.06円
受託ケータリング市場:メニュータイプ別、エンドユーザー分野別、地域別
出版日: 2025年02月17日
発行: Coherent Market Insights
ページ情報: 英文 150 Pages
納期: 2~3営業日
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  • 概要
  • 目次
概要

世界の受託ケータリング市場は、2025年には3,210億1,000万米ドルと推定され、2032年には4,830億米ドルに達すると予測され、2025~2032年にかけてCAGR6.0%で成長すると予測されています。

レポート範囲 レポート詳細
基準年 2024年 2025年の市場規模 3,210億1,000万米ドル
実績データ 2020~2024年 予測期間 2025~2032年
予測期間:2025~2032年のCAGR 6.00% 2032年の金額予測 4,830億米ドル
図.受託ケータリング市場シェア(%)、2025年地域別
Contract Catering Market-IMG1

世界の受託ケータリング市場は、ここ数年で著しい成長を遂げています。受託ケータリングサービスは、事前に取り決めた契約を通じて、企業組織、医療施設、教育機関などに食事サービスを記載しています。外注給食サービスに対する需要の増加、労働人口の増加、教育機関の増加などの要因が、世界の受託ケータリング市場の成長を後押ししています。しかし、受託ケータリングサービスに関連する高コストや熟練労働者の不足といった要因が市場の成長を抑制すると予想されます。核家族文化の高まりやメニュー提供の革新は、ケータリングサービス受託業者にとって予測期間中に大きな成長機会を生み出すと期待されています。

市場力学

世界の受託ケータリング市場は、企業組織、医療施設、教育機関からの需要の高まりといった主要要因によって牽引されています。社会人や核家族世帯の増加に伴い、外注給食サービスに対する嗜好が著しく高まっています。さらに、調理時間の不足や多忙なスケジュールが、受託ケータリングサービスの需要を世界的に押し上げています。しかし、請負ケータリングサービスに関連する高コストは、その普及にとって大きな課題となっています。受託ケータリング業者は、人件費、食材費、インフラ費用など様々な運営費を支払う必要があります。さらに、ケータリングサービスに従事する熟練労働者の不足も、市場成長に悪影響を及ぼす主要な抑制要因となっています。その反面、健康志向の高まりやメニューの革新といった新たな動向は有利な機会をもたらします。コンチネンタル料理、アジア料理、フュージョン料理への需要の高まりは、予測期間中の受託ケータリング市場を押し上げると予想されます。

本調査の主要特徴

  • 本レポートは、世界の受託ケータリング市場を詳細に分析し、2024年を基準年とした予測期間(2025~2032年)の市場規模と複合年間成長率(CAGR%)を記載しています。
  • さまざまなセグメントにわたる潜在的な収益機会を解明し、この市場の魅力的な投資提案のマトリックスについて解説しています。
  • また、市場促進要因、抑制要因、機会、新製品の上市や承認、市場動向、地域による展望、主要企業が採用する競争戦略などに関する重要な考察も提供しています。
  • 企業ハイライト、製品ポートフォリオ、主要なハイライト、財務実績、戦略などのパラメータに基づいて、世界の受託ケータリング市場の主要企業をプロファイルしています。
  • このレポートから洞察は、マーケティング担当者や企業の経営陣が、将来の製品発売、タイプアップ、市場拡大、マーケティング戦術に関する情報に基づいた意思決定を行うことを可能にします。
  • この調査レポートは、投資家、サプライヤー、製品メーカー、流通業者、新規参入者、財務アナリストなど、この産業の様々な利害関係者を対象としています。
  • 利害関係者は、世界の受託ケータリング市場分析に使用される様々な戦略マトリックスを通じて、意思決定が容易になります。

目次

第1章 調査の目的と前提条件

  • 調査目的
  • 前提条件
  • 略語

第2章 市場展望

  • レポートの説明
    • 市場の定義と範囲
  • エグゼクティブサマリー
  • 一貫型機会マップ(COM)

第3章 市場力学、規制、動向分析

  • 市場力学
    • 促進要因
    • 抑制要因
  • PEST分析
  • ポーターのファイブフォース分析
  • 市場機会
  • 規制シナリオ
  • 産業動向
  • 合併と買収

第4章 世界の受託ケータリング市場-コロナウイルス(COVID-19)パンデミックの影響

  • イントロダクション
  • 世界の受託ケータリング市場に影響を与える要因
  • 影響分析

第5章 世界の受託ケータリング市場、メニュータイプ別、2020~2032年

  • イントロダクション
  • 標準メニュー
  • カスタマイズ/特注メニュー
  • ビュッフェ/カフェテリアスタイル
  • その他

第6章 世界の受託ケータリング市場、エンドユーザー分野別、2020~2032年

  • イントロダクション
  • 企業/オフィスケータリング
  • 教育ケータリング(学校、大学)
  • 医療ケータリング(病院、介護施設)
  • 防衛とオフショアケータリング
  • スポーツとレジャーのケータリング
  • 旅行ケータリング(航空会社、列車など)
  • その他(イベント、展示会等)

第7章 世界の受託ケータリング市場、地域別、2020~2032年

  • イントロダクション
  • 北米
  • 米国
  • カナダ
  • ラテンアメリカ
  • 欧州
  • アジア太平洋
  • 中東・アフリカ

第8章 競合情勢

  • 市場シェア分析
  • 企業プロファイル
    • Compass Group PLC
    • United Enterprises Co. Ltd.
    • Elior Group SA
    • Aramark Corporation
    • CH&Co Catering Group Limited
    • Mitie Group plc.
    • Sodexo SA
    • Westbury Street Holdings Limited
    • Rhubarb Food Design Limited.
    • AVI Foodsystems, Inc.
    • Culinary Service Types Group
    • Edibles Hospitality Kitchen &Cafe Company
    • Food Management Group, Inc.
    • Hospital Housekeeping Systems(HHS)
    • ISS World
    • Maxx Hospitalities &Catering Service Type
    • Metz Culinary Management
    • Prince Food Systems
    • Red bean Hospitality
    • Rozzana

第9章 アナリストの推奨事項

  • 隆盛と衰退
  • 一貫型機会マップ

第10章 セクション

  • 参考文献
  • 調査手法
目次
Product Code: CMI3342

Global Contract Catering Market is estimated to be valued at USD 321.01 Bn in 2025 and is expected to reach USD 483.00 Bn by 2032, growing at a compound annual growth rate (CAGR) of 6.0% from 2025 to 2032.

Report Coverage Report Details
Base Year: 2024 Market Size in 2025: USD 321.01 Bn
Historical Data for: 2020 To 2024 Forecast Period: 2025 To 2032
Forecast Period 2025 to 2032 CAGR: 6.00% 2032 Value Projection: USD 483.00 Bn
Figure. Contract Catering Market Share (%), By Region 2025
Contract Catering Market - IMG1

The global contract catering market has been witnessing significant growth in the past few years. Contract catering services provide food services to corporate organizations, healthcare facilities, educational institutions and others through pre-arranged agreements. Factors such as increasing demand for outsourced food services, growing working population and rise in the number of educational institutions have been driving the growth of the global contract catering market. However, factors such as high costs associated with contract catering services and shortage of skilled workforce are expected to restrain the market growth. Nevertheless, the rising culture of nuclear families and innovations in menu offerings are expected to create significant growth opportunities for contract catering service providers over the forecast period.

Market Dynamics:

The global contract catering market is driven by key factors such as growing demand from corporate organizations, healthcare facilities and educational institutions. With increasing number of working professionals and nuclear families, the preference for outsourced food services is rising significantly. Furthermore, shortage of time for cooking and hectic schedules have boosted the demand for contract catering services globally. However, high costs associated with contract catering services poses a major challenge for their widespread adoption. Contract caterers need to pay various operating expenses such as labor, food ingredients, and infrastructure costs. Moreover, shortage of skilled workforce for catering services is another key restraining factor affecting the market growth negatively. On the flipside, emerging trends such as rising health-consciousness and innovations in menu offerings present lucrative opportunities. Growing demand for continental, Asian and fusion foods are expected to boost the contract catering market during the forecast period.

Key Features of the Study:

  • This report provides in-depth analysis of the global contract catering market, and provides market size (US$ Bn) and compound annual growth rate (CAGR%) for the forecast period (2025-2032), considering 2024 as the base year.
  • It elucidates potential revenue opportunities across different segments and explains attractive investment proposition matrices for this market.
  • This study also provides key insights about market drivers, restraints, opportunities, new product launches or approval, market trends, regional outlook, and competitive strategies adopted by key players.
  • It profiles key players in the global contract catering market based on the following parameters - company highlights, products portfolio, key highlights, financial performance, and strategies.
  • Key companies covered as a part of this study include Compass Group PLC, United Enterprises Co. Ltd., Elior Group SA, Aramark Corporation, CH&Co Catering Group Limited, Mitie Group plc., Sodexo S.A., Westbury Street Holdings Limited, Rhubarb Food Design Limited., AVI Foodsystems, Inc., Culinary Service Types Group, Edibles Hospitality Kitchen & Cafe Company, Food Management Group, Inc. , Hospital Housekeeping Systems (HHS), ISS World, Maxx Hospitalities & Catering Service Type, Metz Culinary Management, Prince Food Systems, Red bean Hospitality, and Rozzana.
  • Insights from this report would allow marketers and the management authorities of the companies to make informed decisions regarding their future product launches, type up-gradation, market expansion, and marketing tactics.
  • The global contract catering market report caters to various stakeholders in this industry including investors, suppliers, product manufacturers, distributors, new entrants, and financial analysts.
  • Stakeholders would have ease in decision-making through various strategy matrices used in analyzing the global contract catering market.

Detailed Segmentation-

  • By Menu Type:
    • Standard Menu
    • Customized/Bespoke Menu
    • Buffet/Cafeteria Style
    • Others
  • By End-User Sector:
    • Corporate/Office Catering
    • Education Catering (Schools, Universities)
    • Healthcare Catering (Hospitals, Care Homes)
    • Defense and Offshore Catering
    • Sports and Leisure Catering
    • Travel Catering (Airlines, Trains, etc.)
    • Others (Events, Exhibitions, etc.)
  • By Region:
    • North America
    • Europe
    • Asia Pacific
    • Latin America
    • Middle East & Africa
  • Company Profiles:
    • Compass Group PLC
    • United Enterprises Co. Ltd.
    • Elior Group SA
    • Aramark Corporation
    • CH&Co Catering Group Limited
    • Mitie Group plc.
    • Sodexo S.A.
    • Westbury Street Holdings Limited
    • Rhubarb Food Design Limited.
    • AVI Foodsystems, Inc.
    • Culinary Service Types Group
    • Edibles Hospitality Kitchen & Cafe Company
    • Food Management Group, Inc.
    • Hospital Housekeeping Systems (HHS)
    • ISS World
    • Maxx Hospitalities & Catering Service Type
    • Metz Culinary Management
    • Prince Food Systems
    • Red bean Hospitality
    • Rozzana

Table of Contents

1. Research Objectives and Assumptions

  • Research Objectives
  • Assumptions
  • Abbreviations

2. Market Purview

  • Report Description
    • Market Definition and Scope
  • Executive Summary
    • Market Snippet, By Menu Type
    • Market Snippet, By End-User Sector
    • Market Snippet, By Region
  • Coherent Opportunity Map (COM)

3. Market Dynamics, Regulations, and Trends Analysis

  • Market Dynamics
    • Drivers
    • Restraints
  • PEST Analysis
  • PORTER's Five Forces Analysis
  • Market Opportunities
  • Regulatory Scenario
  • Industry Trend
  • Mergers and Acquisitions

4. Global Contract Catering Market - Impact of Coronavirus (COVID-19) Pandemic

  • Overview
  • Factors Affecting the Global Contract Catering Market
  • Impact Analysis

5. Global Contract Catering Market, By Menu Type, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, 2025, 2028 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, 2020 - 2032
    • Segment Trends
  • Standard Menu
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Customized/Bespoke Menu
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Buffet/Cafeteria Style
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Others
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends

6. Global Contract Catering Market, By End-User Sector, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, 2025, 2028 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, 2020 - 2032
    • Segment Trends
  • Corporate/Office Catering
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Education Catering (Schools, Universities)
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Healthcare Catering (Hospitals, Care Homes)
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Defense and Offshore Catering
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Sports and Leisure Catering
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Travel Catering (Airlines, Trains, etc.)
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends
  • Others (Events, Exhibitions, etc.)
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, and Y-o-Y Growth, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Segment Trends

7. Global Contract Catering Market, By Region, 2020-2032, (US$ Bn)

  • Introduction
    • Market Share Analysis, By Region, 2025, 2028 and 2032 (%)
    • Y-o-Y Growth Analysis, For Region, 2020-2032
  • North America
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Menu Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By End-User Sector, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
  • U.S.
  • Canada
  • Latin America
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Menu Type, 2020 - 2032, (US$ Bn))
    • Market Size and Forecast, By End-User Sector, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • Brazil
      • Argentina
      • Mexico
      • Rest of Latin America
  • Europe
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Menu Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By End-User Sector, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • U.K.
      • Germany
      • Italy
      • France
      • Spain
      • Russia
      • Rest of Europe
  • Asia Pacific
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Menu Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By End-User Sector, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • China
      • India
      • Japan
      • ASEAN
      • Australia
      • South Korea
      • Rest of Asia Pacific
  • Middle East & Africa
    • Introduction
    • Market Size and Forecast, By Menu Type, 2020 - 2032, (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By End-User Sector, 2020 - 2032 (US$ Bn)
    • Market Size and Forecast, By Country, 2020 - 2032, (US$ Bn)
      • GCC Countries
      • Israel
      • Rest of Middle East & Africa

8. Competitive Landscape

  • Market Share Analysis
  • Company Profiles
    • Compass Group PLC
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • United Enterprises Co. Ltd.
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Elior Group SA
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Aramark Corporation
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • CH&Co Catering Group Limited
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Mitie Group plc.
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Sodexo S.A.
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Westbury Street Holdings Limited
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Rhubarb Food Design Limited.
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • AVI Foodsystems, Inc.
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Culinary Service Types Group
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Edibles Hospitality Kitchen & Cafe Company
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Food Management Group, Inc.
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Hospital Housekeeping Systems (HHS)
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • ISS World
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Maxx Hospitalities & Catering Service Type
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Metz Culinary Management
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Prince Food Systems
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Red bean Hospitality
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates
    • Rozzana
      • Company Overview
      • Product Portfolio
      • Recent Developments/Updates

9. Analyst Recommendations

  • Wheel of Fortune
  • Analyst View
  • Coherent Opportunity Map

10. Section

  • References
  • Research Methodology
  • About Us and Sales Contact