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市場調査レポート
商品コード
1615851

3Dフードプリンティングの世界市場規模:原料別、業界別、地域別、範囲および予測

Global 3D Food Printing Market Size By Ingredient(Dough, Fruits and Vegetables), By Vertical(Government, Commercial), By Geographic Scope and Forecast


出版日
ページ情報
英文 202 Pages
納期
2~3営業日
価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=144.91円
3Dフードプリンティングの世界市場規模:原料別、業界別、地域別、範囲および予測
出版日: 2024年11月23日
発行: Verified Market Research
ページ情報: 英文 202 Pages
納期: 2~3営業日
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概要

3Dフードプリンティングの市場規模と予測

3Dフードプリンティング市場規模は、2022年に7,421万米ドルと評価され、2023年から2030年にかけて53.07%のCAGRで成長し、2030年には34億2,357万米ドルに達すると予測されています。プリント食品への欲求は、便利で時間を節約でき、カスタマイズされ、栄養が詰まっていて、魅力的な食感を持つ食品を作る技術の利用が拡大していることによって煽られています。人々は、さまざまな色やパターンを使って作られ、提供されるパーソナライズされた食品を食べることを好み、このような食の嗜好やライフスタイルの変化は、3D食品プリンティングの世界市場を牽引する大きな要因となっています。この市場は、世界の3D食品印刷市場に関する調査で包括的に評価されています。この調査では、市場の主要セグメント、動向、促進要因、市場抑制要因、競合環境、その他の重要な変数について徹底的な分析を行っています。

世界の3D食品印刷市場の定義

3Dフードプリンティングは、3次元の食品や料理を印刷するために採用される付加製造技術の一種です。これは、センサー、アクチュエーター、ストレージカプセル、ソフトウェアが統合された混合物です。3Dフードプリンターは、ローラー、ヘッドスプレー、定義された食材や料理を印刷するためのプログラムされたアルゴリズムなどのコンポーネントを使用します。

3Dフードプリンターは、原材料と処理された成分を層ごとに堆積させる原理で動作します。プリンターは、付加製造技術として理解されているステープルの層を堆積させる。さらに、高度な3Dプリンターは、一種の食用セメントを使用して原材料を接着する結合技術に取り組んでいます。さらに、高度な3Dプリンタは、ノズル、粉末状材料、レーザー、ロボットアームを使用して、パターン化されたチョコレート、砂糖の彫刻、クリスピーピザ、格子状のペストリーを形成します。

世界の3Dフードプリンティング市場概要

より個性的で健康的な食品への需要が、世界の3D食品印刷市場の拡大に拍車をかけています。さらに、高級な飲食店や菓子類の増加、食の嗜好やライフスタイルの変化、その他の重要な変数が、今後数年間の世界市場の収益成長を促進すると予測されています。さらに、必要な栄養素のカスタマイズとともに、フードテック企業による投資の増加は、世界市場の成長を後押しすると予想されるいくつかの要因です。

大手企業は最近、自社製品をターゲット市場に提示し始めており、この動向は予測期間中も続くと予測されます。一方、大手企業は3Dフードプリンターを採用し、製菓、製パン、レストランと共同で会議やライブデモを通じて製品をサポートしています。これらは、世界の3Dフードプリンティング市場の成長を促進すると前向きに予想しています。

市場全体の成長を妨げるハードルや障害もあります。製造工程に時間がかかるなどの要因は、最終的に製造コストを増大させ、市場の成長を制限します。また、熟練した労働力の不足、3D食品プリンターの高価格と相まってハイテクインフラの不在、オリジナルの味とテクスチャの欠如は、世界の3D食品印刷市場の全体的な成長を妨げる潜在的な抑制要因です。とはいえ、技術の進歩、食品のカスタマイズオプション、新興市場における未開拓の可能性は、有利な成長機会を提供します。

目次

第1章 世界の3Dフードプリンティング市場のイントロダクション

  • 市場概要
  • 調査範囲
  • 前提条件

第2章 エグゼクティブサマリー

第3章 VERIFIED MARKET RESEARCHの調査手法

  • データマイニング
  • 検証
  • 一次資料
  • データソース一覧

第4章 世界の3Dフードプリンティング市場展望

  • 概要
  • 市場力学
    • 促進要因
    • 抑制要因
    • 機会
  • ポーターのファイブフォースモデル

第5章 3Dフードプリンティングの世界市場、原料別

  • イントロダクション
  • 生地
  • 果物と野菜
  • タンパク質
  • ソース
  • 乳製品
  • 炭水化物
  • その他

第6章 3Dフードプリンティングの世界市場、業界別

  • イントロダクション
  • 政府機関
  • 商業
  • 住宅

第7章 世界3Dフードプリンティング市場、地域別

  • 概要
  • 北米
    • 米国
    • カナダ
    • メキシコ
  • 欧州
    • ドイツ
    • 英国
    • フランス
    • その他欧州
  • アジア太平洋
    • 中国
    • 日本
    • インド
    • その他アジア太平洋地域
  • 世界のその他の地域
    • 中東・アフリカ
    • 南米

第8章 世界の3Dフードプリンティング市場の競合情勢

  • 概要
  • 企業の市場ランキング
  • 主な発展戦略

第9章 企業プロファイル

  • Choc Edge
  • Beehex
  • Systems And Materials Research Corporation
  • Natural Machines
  • byFlow
  • 3D Systems
  • TNO
  • Modern Meadow
  • Nu Food
  • North branch Everbright

第10章 付録

  • 関連調査
目次
Product Code: 3973

3D Food Printing Market Size And Forecast

3D Food Printing Market size was valued at USD 74.21 Million in 2022 and is projected to reach USD 3,423.57 Million by 2030, growing at a CAGR of 53.07% from 2023 to 2030. The desire for printed food has been fueled by the growing use of technology to create food that is convenient, time-saving, customized, packed with nutrients, and has enticing textures. People like eating personalized food that is made and served using different colors and patterns, and this shift in eating preferences and lifestyle is a major factor driving the global market for 3D food printing. The market is comprehensively evaluated in the study on the global 3D food printing market. The research provides a thorough analysis of the market's key segments, trends, drivers, restraints, competitive environment, and other important variables.

Global 3D Food Printing Market Definition

3D Food Printing may be a sort of additive manufacturing technology that is employed to print three-dimensional food products and cuisines. It is a mixture of the sensor, actuators, storage capsules, and software that are integrated to figure together. A 3D food printer uses components like rollers, head sprays, and a programmed algorithm for printing the defined foodstuff or cuisine.

3D food printer works on the principle of layer by layer deposition of raw and treated constituents. The printer deposits a layer of the staple which is understood as an additive manufacturing technique. Additionally, the advanced 3D printers work on binding technique which adhere raw ingredients together by employing a sort of edible cement. Moreover, the advanced 3D printers use nozzles, powdery material, lasers, and robotic arms to form patterned chocolate, sugar sculptures, crispy pizzas, and latticed pastry.

Global 3D Food Printing Market Overview

The demand for more individualized and healthier food is what is fueling the expansion of the worldwide 3D food printing market. Additionally, the rise of upscale eateries and confectioneries, changes in eating preferences and lifestyles, and other important variables are anticipated to propel the global market's revenue growth over the coming years. Moreover, increasing investments by food-tech companies along with customization of nutrients required are some factors anticipated to boost the growth of the global market.

Major players have recently started presenting their products to the target market, and this trend is projected to continue during the forecast period. Whereas, major companies have adopted 3D food printers and are also supporting the product through conferences, and live demos in collaboration with confectionaries, bakeries, and restaurants. These have positively anticipated propelling the growth of the global 3D food printing market.

There are certain hurdles and obstacles faced that will hinder the overall market growth. The factors such as the slow making process ultimately augments the manufacturing cost limiting the market growth. Also, the lack of a skilled workforce, the absence of hi-tech infrastructure coupled with the high price of the 3D food printers, and the lack of original flavor and texture are the potential restraints hampering the overall growth of the global 3D food printing market. Nevertheless, the advancements in technologies, food customization options, and untapped potential in emerging markets offer favorable growth opportunities.

Global 3D Food Printing Market Segmentation Analysis

The Global 3D Food Printing Market is Segmented on the basis of Ingredient, Vertical and Geography.

3D Food Printing Market, By Ingredient

  • Dough
  • Fruits and Vegetables
  • Dairy Products
  • Carbohydrates
  • Others

Based on Ingredient, the market is segmented into Dough, Fruits and Vegetables, Proteins, Sauces, Dairy Products, Carbohydrates, and Others. The carbohydrates segment is estimated to witness the highest CAGR during the forecast period. The factors that can be attributed to the preferable use of 3D food printers for the production of customized chocolates and other sweet food items such as donuts, candies, and pancakes, which involve carbohydrates as the main constituent are accelerating the demand for carbohydrates segment.

3D Food Printing Market, By Vertical

  • Government
  • Commercial
  • Residential

Based on Vertical, the market is segmented into Government, Commercial, and Residential. The commercial vertical holds the largest market share during the forecast period. The majority of key 3D food printer manufacturing companies focus on the users from the commercial vertical as their most potential clients as it is easy to provide training and maintenance services to them.

3D Food Printing Market, By Geography

  • North America
  • Europe
  • Asia Pacific
  • Rest of the World
  • On the basis of regional analysis, the Global 3D Food Printing Market is classified into North America, Europe, Asia Pacific, and the Rest of the world. North America holds the largest market share. The presence of major 3D food printing companies in the North American region is helping the growth of the market, strong US government initiatives and allocating a large amount of budget on the healthcare sector, and ongoing projects will boost the market in the North American region.

Key Players

  • The "Global 3D Food Printing Market" study report will provide a valuable insight with an emphasis on global market including some of the major players such as
  • Choc Edge, Beehex, Systems And Materials Research Corporation, Natural Machines, byFlow, 3D Systems, TNO, Modern Meadow, Nu Food, and North branch Everbright.

Our market analysis also entails a section solely dedicated to such major players wherein our analysts provide an insight into the financial statements of all the major players, along with its product benchmarking and SWOT analysis. The competitive landscape section also includes key development strategies, market share and market ranking analysis of the above-mentioned players globally.

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION OF GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET

  • 1.1 Overview of the Market
  • 1.2 Scope of Report
  • 1.3 Assumptions

2 EXECUTIVE SUMMARY

3 RESEARCH METHODOLOGY OF VERIFIED MARKET RESEARCH

  • 3.1 Data Mining
  • 3.2 Validation
  • 3.3 Primary Interviews
  • 3.4 List of Data Sources

4 GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET OUTLOOK

  • 4.1 Overview
  • 4.2 Market Dynamics
    • 4.2.1 Drivers
    • 4.2.2 Restraints
    • 4.2.3 Opportunities
  • 4.3 Porters Five Force Model

5 GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET, BY INGREDIENT

  • 5.1 Introduction
  • 5.2 Dough
  • 5.3 Fruits and Vegetables
  • 5.4 Proteins
  • 5.5 Sauces
  • 5.6 Dairy Products
  • 5.7 Carbohydrates
  • 5.8 Others

6 GLOBAL 3D FOOD PRINTING MARKET, BY VERTICAL

  • 6.1 Introduction
  • 6.2 Government
  • 6.3 Commercial
  • 6.4 Residential

7 GLOBAL 3D Food Printing MARKET, BY GEOGRAPHY

  • 7.1 Overview
  • 7.2 North America
    • 7.2.1 U.S.
    • 7.2.2 Canada
    • 7.2.3 Mexico
  • 7.3 Europe
    • 7.3.1 Germany
    • 7.3.2 U.K.
    • 7.3.3 France
    • 7.3.4 Rest of Europe
  • 7.4 Asia Pacific
    • 7.4.1 China
    • 7.4.2 Japan
    • 7.4.3 India
    • 7.4.4 Rest of Asia Pacific
  • 7.5 Rest of the World
    • 7.5.1 Middle East and Africa
    • 7.5.2 South America

8 GLOBAL 3D Food Printing MARKET COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 8.1 Overview
  • 8.2 Company Market Ranking
  • 8.3 Key Development Strategies

9 COMPANY PROFILES

  • 9.1 Choc Edge
    • 9.1.1 Overview
    • 9.1.2 Financial Performance
    • 9.1.3 Product Outlook
    • 9.1.4 Key Developments
  • 9.2 Beehex
    • 9.2.1 Overview
    • 9.2.2 Financial Performance
    • 9.2.3 Product Outlook
    • 9.2.4 Key Developments
  • 9.3 Systems And Materials Research Corporation
    • 9.3.1 Overview
    • 9.3.2 Financial Performance
    • 9.3.3 Product Outlook
    • 9.3.4 Key Developments
  • 9.4 Natural Machines
    • 9.4.1 Overview
    • 9.4.2 Financial Performance
    • 9.4.3 Product Outlook
    • 9.4.4 Key Developments
  • 9.5 byFlow
    • 9.5.1 Overview
    • 9.5.2 Financial Performance
    • 9.5.3 Product Outlook
    • 9.5.4 Key Developments
  • 9.6 3D Systems
    • 9.6.1 Overview
    • 9.6.2 Financial Performance
    • 9.6.3 Product Outlook
    • 9.6.4 Key Developments
  • 9.7 TNO
    • 9.7.1 Overview
    • 9.7.2 Financial Performance
    • 9.7.3 Product Outlook
    • 9.7.4 Key Developments
  • 9.8 Modern Meadow
    • 9.8.1 Overview
    • 9.8.2 Financial Performance
    • 9.8.3 Product Outlook
    • 9.8.4 Key Developments
  • 9.9 Nu Food
    • 9.9.1 Overview
    • 9.9.2 Financial Performance
    • 9.9.3 Product Outlook
    • 9.9.4 Key Developments
  • 9.10 North branch Everbright
    • 9.10.1 Overview
    • 9.10.2 Financial Performance
    • 9.10.3 Product Outlook
    • 9.10.4 Key Developments

10 APPENDIX

  • 10.1 Related Research