![]() |
市場調査レポート
商品コード
1273279
スピルリナ抽出物の2028年までの市場予測- 由来(有機および従来)、製品タイプ(アルスロスピラマキシマおよびアルスロスピラ・プラテンシス)、製品、用途、流通チャネル、地域別の世界分析Spirulina Extract Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Nature (Organic and Conventional), Type (Arthrospira Maxima and Arthrospira Platensis), Product, Application, Distribution Channel and By Geography |
||||||
カスタマイズ可能
|
スピルリナ抽出物の2028年までの市場予測- 由来(有機および従来)、製品タイプ(アルスロスピラマキシマおよびアルスロスピラ・プラテンシス)、製品、用途、流通チャネル、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年05月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
|
Stratistics MRCによると、世界のスピルリナ抽出物市場は、2022年に5億3,105万米ドルを占め、予測期間中に10.50%のCAGRで成長し、2028年には9億6,675万米ドルに達すると予想されています。
スピルリナとして知られる藍藻の一種は、高い栄養価を持ち、古来より食品として利用されてきました。これは、藍藻類Arthrospiraバイオマスを乾燥させた全生物製品で、微細な糸状生物であり、非常にアルカリ性の湖にほぼ単藻の形で大量に存在します。スピルリナは、様々な植物、花、微細藻類から得られます。スピルリナには、フィコシアニン、フェノール、多糖類など数多くの物質が豊富に含まれています。抗炎症作用、免疫賦活作用、抗酸化作用があります。スピルリナは、食品、医薬品、化粧品、パーソナルケアアイテムなど、さまざまな商品に利用することができます。
米国規格協会によると、栄養補助食品の世界売上高は2021年の2,200億米ドルから増加し、2025年には2,520億米ドルに達すると予想されています。
スピルリナは、自然栽培の食品の中で最も高いタンパク質含有量を誇るスーパーフードであるため、その需要は避けられません。生のスピルリナ100gのうち、約60%がタンパク質で構成されています。そのため、世界で最もタンパク質を多く含む食事にランクされています。また、スピルリナにはビタミンやミネラルも多く含まれています。カルシウム、鉄、マンガン、カリウム、マグネシウム、リン、ナトリウム、亜鉛などのミネラルや、A、B、C、E、Kなどの各種ビタミンが含まれています。
スピルリナの商業規模での製造が始まったのは、約30年前です。過去30年間、スピルリナに関する研究はほんの少ししか行われておらず、このスーパーフードに関する主張には疑問が残る。十分な科学的研究がないため、ほとんどの企業や規制機関は、スピルリナには負の副作用がなく、アレルギーやがんを引き起こすことはありませんと主張しています。研究の欠如は、市場の成長を妨げています。
さまざまな国の複数の規制機関からの承認は、天然色の生産のための可能な原料としてスピルリナを識別し、スピルリナから調製された新製品の供給を開始した天然色メーカーのための扉を開いています。また、新興国の大手企業数社も、スピルリナの新タイプを発表し、業界の拡大に拍車をかけています。
スピルリナの副作用には、吐き気、肝臓障害、脈が速くなる、不眠、頭痛などがあり、頻繁に摂取する場合や大量に摂取する場合は、注意が必要です。スピルリナには危険な物質が含まれている可能性があります。自己免疫疾患を悪化させ、血液をサラサラにします。糖尿病の人は、血糖値に影響を与える可能性があるため、スピルリナを摂取する際は血糖値を確認する必要があります。これらの副作用は、市場の成長を妨げています。
COVID-19の大流行の結果、大きな医療、社会、経済的困難があります。しかし、流行の間、スピルリナ市場は好意的な評価を受けた。COVID-19の流行中、ビタミン、ミネラル、栄養・ハーブサプリメントなどの栄養補助食品の使用量も大幅に増加し、栄養補助食品の売上も伸びました。特殊な栄養成分により、スピルリナは栄養価の高いパワーハウスとみなされています。タンパク質が豊富で、8種類のアミノ酸がバランスよく含まれています。その栄養価は、パンデミックにその需要を劇的に上昇させました。
粉末分野は、栄養補助食品メーカーからの需要が高まっているため、有利な成長を遂げると推定されます。消費者の健康意識の高まりが、栄養補助食品業界におけるスピルリナ粉末の使用を後押ししています。スピルリナパウダーは、様々な飲食品の原料としても使用されています。ビーガン食の人気の高まりと、化粧品へのハーブ成分の採用が、このセグメントの需要を後押ししています。
飲食品分野は、予測期間中に最も速いCAGRの成長が予想されます。菓子類、フロスティング、アイスクリームや冷菓、デザートコーティングやトッピング、飲料ミックスやパウダー、ヨーグルト、カスタード、プリン、カッテージチーズ、ゼラチン、パン粉、既製シリアルなどにおけるスピルリナ天然着色料の需要が、主にこのセグメントの急成長を促しています。
北米は、自然食品に対する消費者の意識が高まっていることから、予測期間中に最大の市場シェアを占めると予測されています。合成着色料を禁止する厳しいガイドラインが自治体によって制定されました。米国の市場は、栄養補助食品および化粧品やバイオ肥料などその付帯事業において非常に競争が激しいです。また、天然タンパク質源への嗜好の高まりや、膨大な生産能力を持つ主要なスピルリナ生産者の存在も、市場の需要を牽引しています。
欧州は、科学技術の進歩により、予測期間中に最も高いCAGRを有すると予測されています。栄養補助食品や健康食品への微細藻類の利用を研究するために、科学的・技術的な大きな進歩が行われています。この業界は、栄養と薬用商品の生産におけるフィコシアニンの使用の増加に対処しています。また、天然青色着色料の人気の高まりや、トップカラー企業によるフィコシアニン分野への投資も、市場の需要を後押ししています。
2022年6月、BASFは幅広いパーソナルケア製品に適した新しいバイオポリマー、VerdessenceTM RiceTouchを発売しました。粒子径が小さい植物由来の官能パウダーで、パウダリーな軽さと滑らかな肌触りを実現し、マットタイプの化粧品に最適です。
2022年1月、Royal DSMは、新たな顧客と市場のニーズに密接に対応するため、DSMの栄養事業の3つの領域(フードスペシャリティーズ、ハイドロコロイド、栄養製品グループの一部)を統合した、新しい統合食品&飲料事業構造を発表しました。
2021年10月、ドーラーとサッコシステムは、植物由来の乳製品代替品と食品培養物のカテゴリーで提携を結びました。この提携は、新しい乳製品を含まないヨーグルトの処方から始まり、時間をかけてドリンク、チーズ、スプレッドへと進展していく予定です。
Note: Tables for North America, Europe, APAC, South America, and Middle East & Africa Regions are also represented in the same manner as above.
According to Stratistics MRC, the Global Spirulina Extract Market is accounted for $531.05 million in 2022 and is expected to reach $966.75 million by 2028 growing at a CAGR of 10.50% during the forecast period. A kind of blue-green algae known as spirulina has a high nutritional value and has been used as food since ancient times. It is a whole biological product made up of dried cyanobacterium Arthrospira biomass, which are minute filamentous organisms that are found in large quantities in nearly mono-algal forms in very alkaline lakes. Spirulina is obtained from a variety of plants, flowers, and microalgae. Numerous substances, including phycocyanin, phenolics, and polysaccharides, are abundant in spirulina. It has anti-inflammatory, immune stimulating, and antioxidant properties. Spirulina may be utilised in a variety of goods, including food, medications, cosmetics, and personal care items.
According to the American National Standards Institute, global dietary supplement sales increased from USD 220 billion in 2021 and are expected to reach USD 252 billion in 2025.
Due to Spirulina's status as a super food with the highest protein content of any naturally cultivated food, demand for it is unavoidable. Roughly 60% of a 100g of raw spirulina is made up of protein. As a result, it ranks among the meals with the greatest protein content worldwide. Spirulina also contains significant levels of vitamins and minerals. It consists of minerals including calcium, iron, manganese, potassium, magnesium, phosphorus, sodium, and zinc as well as a variety of vitamins like A, B, C, E, and K. The market demand is being driven by all these advantages.
Spirulina manufacturing at the commercial scale first began about 30 years ago. There has only been a little amount of study on spirulina over the past 30 years, which raises doubts about the claims made about this super food. Since there aren't enough scientific studies, most businesses and regulatory bodies claim that spirulina has no negative side effects and won't cause allergies or cancer. The lack of study is hindering the market growth.
Approval from multiple regulatory bodies in various countries have opened the doors for natural colour manufacturers who identified Spirulina as a possible raw material for production of natural colour and initiated the supply of the new products prepared from Spirulina. Several major companies from emerging nations have also introduced new types of the substance, which has fuelled the expansion of the industry.
Spirulina side effects include nausea, liver damage, a fast pulse, sleeplessness, and headaches when consumed often or when taken in large doses. There is a chance that spirulina contains dangerous substances. It exacerbates autoimmune diseases and thins the blood. People with diabetes should check their blood sugar levels when consuming spirulina because it may impact blood sugar levels. These side effects are hampering the market growth.
There are major medical, social, and financial difficulties as a result of the COVID-19 pandemic. But during the epidemic, the spirulina market received favourable reviews. During the COVID-19 epidemic, sales of dietary supplements have also grown significantly, as has the usage of dietary supplements such vitamins, minerals, and nutritional and herbal supplements. Due to its special nutritional composition, spirulina is regarded as a nutritious powerhouse. It contains a lot of protein and a balanced mixture of all eight necessary amino acids. Its nutritional values rose its demand drastically in the pandemic.
The powder segment is estimated to have a lucrative growth, due to its rising demand from nutraceutical manufacturers. The growing health consciousness among consumers is boosting its usage in nutraceutical industry. Spirulina powder is also used as an ingredient in various food & beverage products. The growing popularity of the vegan diet and adoption of herbal ingredients in cosmetic products are fuelling the segment's demand.
The food & beverages segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period. The demand for spirulina natural food colour in confectionery goods, frostings, ice cream and frozen desserts, dessert coatings and toppings, beverage mixes and powders, yoghurts, custards, puddings, cottage cheese, gelatine, breadcrumbs and ready-to-eat cereals is primarily what is fueling this segment's rapid growth.
North America is projected to hold the largest market share during the forecast period owing to growing awareness among consumers for natural food products. Strict guidelines were put in place by the local authorities prohibiting synthetic colours. The market in the United States is extremely competitive for nutraceuticals and its ancillary businesses, such as cosmetics and bio fertilizers. The market demand is also being driven by the rising preference for natural protein sources and the presence of major spirulina producers with enormous production capacity.
Europe is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to scientific and technological advancements. Huge scientific and technical advancements are made for the study of microalgae use in dietary supplements and health foods. This industry is dealing with a growth in the use of phycocyanin in the production of nutritional and medicinal goods. The market demand is also being fuelled by an increase in the popularity of natural blue colourants as well as investments made in the phycocyanin sector by top colour companies.
Some of the key players profiled in the Spirulina Extract Market include: Sensient Technologies Corporation, BASF SE, Royal DSM, DIC Corporation- Earthrise Nutritionals, Dohler Group, E.I.D. Parry (India) Limited., Chr. Hansen A/S, Allied Biotech Corporation, C.B.N. Spirulina Canada Co., Ltd, Naturex SA, GNT International B.V., Archer Daniels Midland Company, BioconColours, Kalsec Inc, ROHA, Givaudan (DDW - the Color House) and Symrise AG.
In June 2022, BASF launched VerdessenceTM RiceTouch, a new biopolymer suitable for a broad range of personal care products. This plant based sensory powder with small particle size provides powdery light and smooth skin feel and is ideal for matte type cosmetics.
In January 2022, Royal DSM, a global purpose-led science-based company revealed its new integrated Food & Beverage operating structure which unifies three areas of DSM's nutrition business - Food Specialties, Hydrocolloids and part of its Nutritional Products group - to closely align with emerging customer and market needs.
In October 2021, Dohler and Sacco System have formed an alliance in the plant-based dairy alternatives and food cultures categories. The partnership will start with formulating new dairy-free yogurts and progressing over time to drinks, cheeses and spreads.