市場調査レポート
商品コード
1258881
機能性タンパク質市場の2028年までの予測- 形態、供給源、タイプ(カゼイン&カゼイネート、ホエイプロテインコンセントレート、加水分解物、大豆プロテイン、ホエイプロテインアイソレート、その他のタイプ)、用途、地域別の世界分析Functional Protein Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Form, Source, Type (Casein & Caseinates, Whey Protein Concentrates, Hydrolysates, Soy Protein, Whey Protein Isolates, Other Types), Application and Geography |
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機能性タンパク質市場の2028年までの予測- 形態、供給源、タイプ(カゼイン&カゼイネート、ホエイプロテインコンセントレート、加水分解物、大豆プロテイン、ホエイプロテインアイソレート、その他のタイプ)、用途、地域別の世界分析 |
出版日: 2023年04月01日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界の機能性タンパク質市場は、2022年に53億2,000万米ドルを占め、2028年には82億6,000万米ドルに達すると予測され、予測期間中にCAGR7.6%の成長を遂げる見込みです。
機能性タンパク質と呼ばれる生化学物質は、ほとんどすべての細胞活動に関与しています。これらには、生物学的機能を遂行するポリペプチドが含まれます。構造的なサポートをするタンパク質もあれば、細菌防御に関与するタンパク質もあります。機能性タンパク質は、体の機能を維持するために不可欠なものです。皮膚や髪、消化酵素や免疫システムに至るまで、私たちの体のあらゆる側面で、その成長、発達、維持がサポートされています。
この10年間で、植物性のような代替タンパク源に対する消費者の嗜好が高まりました。これは、機能性食品業界と飲食品業界の両方に影響を与えた菜食主義のトレンドの拡大が主な原因です。アスリートやフィットネスの専門家は、オート麦、大豆、ナッツなど、植物由来の機能性タンパク源にますます魅了されています。また、乳糖不耐症のアスリートや人々、ジム関係者は、植物由来の機能性タンパク質やその他の非乳製品を使用しています。これにより、機能性タンパク質の市場が拡大するための強固な基盤が確立されるはずです。健康志向に加え、動物愛護や倫理的配慮などの変数が、植物性機能性タンパク質と世界の機能性タンパク質市場の開拓に影響を及ぼすと予想されます。
動物から得られるタンパク質に関する規制法が厳しいため、機能性タンパク質の市場拡大は困難と予想されます。動物由来のタンパク質は、米国連邦食肉家禽検査プログラムのもと、機能性食品への使用が認められています。反芻動物由来の加工動物性タンパク質は、多くの法律が適用されます。米国獣医による規制対象物質の輸入・輸送許可は、動物由来の加工された機能性タンパク質の輸入を許可しています。温室効果ガス排出量削減への関心が高まる中、欧州委員会とEPAは、機能性タンパク質の合成に関する要件を定めています。また、機能性食品や飲食品に濃縮大豆などのアレルゲンを使用することを規制することで、特定のタンパク質の開発が妨げられると予想されています。
予測期間中、栄養価の高い食品を食べ、体の栄養価を高める必要性に対する消費者の意識とともに、栄養補助食品の需要が増加すると予想されます。栄養補助食品として知られる健康食品は、健康増進、慢性疾患の予防、寿命の延長、身体の構造や機能の補助をサポートすると言われています。機能性タンパク質と呼ばれる生理学的に活性なタンパク質の組み合わせは、規則正しい免疫活動を維持・調整します。現在、世界中の人々が健康的なライフスタイルを目指し、栄養補助食品に多くの資金を投じていることでしょう。脳卒中や心筋梗塞、慢性腎臓病の大きな原因となる血圧の低下は、機能性タンパク質によってサポートされています。
技術の進歩と科学は、消費者が全体的な健康と体重管理能力を向上させるような食品を選択することを支援しています。機能性タンパク質食品と栄養補助食品のコストが非常に高いことが、市場拡大の障壁となる可能性があります。特に南アフリカやメキシコのような価格に敏感な国では、こうした安価な製品によって機能性タンパク質の市場が阻害される可能性があります。また、菜食主義者の増加や、消費者の間でベジタリアンの人気が高まっていることも、動物性タンパク質に負担をかけています。植物性タンパク質の需要の高まりにより、動物性タンパク質の販売や消費が苦しくなっており、機能性タンパク質の市場拡大を阻んでいます。
COVID-19の世界の流行により、機能性タンパク質市場の成長は大きく停滞しました。しかし、COVID後の時代には、食事のパターンが変化し、機能性タンパク質も例外ではありません。健康とウェルネス、強化食品、機能性食品に対する需要の増加、そして利便性のトレンドがあります。また、世界の飲食品セクターは、技術的なイベントの中止、サプライチェーンの障害、職場の閉鎖などによるマイナスの混乱を経験している主要なビジネスの一つです。重要な地域のいくつかの建物や工場の閉鎖は、世界のサプライチェーンを制限し、製造プロセス、納品スケジュール、様々なアイテムの販売に支障をきたします。欧州、アジア、北米の経済圏が世界の渡航制限を実施しているため、交通機関も大きな懸念材料となります。その結果、いくつかの国境が封鎖されています。このため、企業間の協力や買収の機会が妨げられています。これらの問題が、機能性タンパク質市場の拡大を遅らせているのです。
カゼイン&カゼイネート分野は、有利な成長を遂げると推定されます。カゼインには、構造形成、水との結合、発泡、熱安定性、乳化などの機能を持つペプチドが多く含まれている可能性があります。さらに、カゼイン誘導体は、料理や動物栄養学などの非食品応用分野で使用されており、実用的な利点があります。
栄養補助食品分野は、予測期間中に最も速いCAGR成長を遂げると予測されています。栄養補助食品は、食事で不足するビタミンを補うために、錠剤、液体、粉末、カプセルとして摂取されます。栄養補助食品の新たな動向の一つは、プロテインパウダーのような栄養補助食品の使用です。現在、健康維持のために、幅広い年齢層のお客様が機能性栄養補助食品であるプロテインを好んで使用しています。栄養補助食品は、様々な栄養面での利点に加え、筋肉の成長や脂肪の減少を促進する効果があります。
アジア太平洋地域は、都市人口の増加、多忙なライフスタイル、可処分所得の増加により、予測期間中に最大の市場シェアを占めると予想されます。このような背景から、栄養補助食品を製造する企業が近隣に施設を構えるようになり、新たなビジネスチャンスが生まれると期待されています。アジア太平洋地域では、平均的な経済力が高いため、安価で広く入手可能な大豆タンパク質の消費量が増加しています。また、日本、オーストラリア、ニュージーランドなどの国々では、健康上のメリットを考慮し、機能性プロテインの高品質なコンポーネントを提供することに注力しています。
北米は、予測期間中にCAGRが最も高くなると予測されています。これは、米国のような地域では慢性疾患が蔓延しているためです。人々は栄養需要を満たすために乳製品を利用するようになり、栄養補助食品や機能性食品の利用が増加し、乳清タンパク質濃縮物が人気を集めています。消費者のライフスタイルの変化、中間所得層の急速な増加、健康とフィットネスに対する消費者の意識の高まりにより、機能性タンパク質の市場はこの分野で拡大しています。
2020年12月、DSMはVALIOと持続可能な乳製品を開発するための協業契約を発表しました。栄養、健康、持続可能な生活で活躍する世界な科学系企業が主導するパーパスが、フィンランドにおける乳製品生産の二酸化炭素排出量を大幅に削減するための協業契約を締結しました。
2020年11月、ADMとInnovaFeed社は、イリノイ州ディケーターに、世界最大の昆虫タンパク質生産施設の建設と運営で協力する計画を発表しました。この施設はイノバフィードが所有・運営し、ADMのディケーター・コーン加工施設と併設され、ADMが原料を供給します。
2020年9月、ADMはテクスチャード小麦およびエンドウ豆のタンパク質で、タンパク質ポートフォリオを増強しました。これらの高機能性タンパク質は、代用肉の肉のような食感を向上させます。このイントロダクションより、植物性タンパク質市場におけるADMのリーダーシップが確保されました。
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According to Stratistics MRC, the Global Functional Proteins Market is accounted for $5.32 billion in 2022 and is expected to reach $8.26 billion by 2028 growing at a CAGR of 7.6% during the forecast period. Biochemical substances called functional proteins are involved in almost every cell activity. These include polypeptides that carry out biological functions. Although other proteins provide structural support, others are involved in germ defence. Functional proteins are essential to maintaining the body's functionality. Every aspect of our body, from the skin and hair towards the digestive enzymes or immune systems, is supported in its growth, development, and maintenance.
During the last ten years, consumer preference for alternate protein sources such plant-based choices has increased. This is mostly due to the expanding veganism trend, which has affected both the functional food industry and the food and beverage industry. Athletes and fitness experts are becoming more and more enamoured with plant-based sources of functional protein including oat, soy, and nuts. Also, lactose-intolerant athletes, people, and gym professionals use plant-based functional proteins and other non-dairy products. This should establish a solid foundation for the market for functional proteins to expand. In addition to the emphasis on health, other variables, such as feelings towards animal welfare and ethical concerns, are anticipated to influence the development of plant-based functional proteins and the worldwide functional proteins market.
The strict regulatory laws governing proteins obtained from animals are expected to make it difficult for the market for functional proteins to expand. Animal-derived proteins are allowed in functional foods under the US Federal Meat and Poultry Inspection Program. Processed animal proteins from ruminants are subject to a number of laws. The US Veterinary Permit to Import and Transport Controllable Materials permits the import of processed functional proteins from animal sources. In regards to the growing concern about lowering greenhouse gas emissions, the European Commission as well as the EPA has created requirements for the synthesis of functional proteins. Regulations governing the use of allergens like soy concentrate into functional foods and beverages are also anticipated to impede the development of certain proteins.
Throughout the projected period, the demand for nutraceuticals is expected to rise along with consumer awareness of the need of eating nutritious foods and enhancing the body's nutritional worth. Health supplements known as nutraceuticals are said to support enhancing health, fending off chronic illnesses, extending life expectancy, or assisting with the structure or function of the body. Combinations of physiologically active proteins known as functional proteins maintain and regulate regular immune activity. At the moment, people all over the world are probably moving towards a healthy lifestyle and investing a lot of money on dietary supplements. Declining blood pressure, a significant contributor to strokes, heart attacks, and chronic renal illnesses, is supported by functional proteins.
Technological advances and science are assisting consumers in making food selections that will improve their overall health and ability to manage their weight. The extraordinarily high costs of functional protein food products and dietary supplements may act as a barrier on the market's expansion. The market for functional proteins may be hampered by these less affordable products, particularly in price-sensitive nations like South Africa and Mexico. Also, the growing vegan population and the growing popularity of vegetarianism among consumers are putting a strain on animal-based proteins. The sales and consuming of animal-based proteins are suffering due to the rising demand for plant-based proteins, which is preventing the market for functional proteins from expanding.
The global spread of the COVID-19 epidemic caused a significant pause in the growth of the market for functional proteins. Yet, in the post- Covid era, eating patterns have changed, and functional proteins are no exception. There is a growing trend for health and wellness, fortified foods, an increase in demand for functional foods, and a convenience trend. Also, the global food and beverage sector is among the major businesses experiencing negative disruptions due to technological event cancellations, supply chain failures, workplace closures, etc. The closure of several buildings and factories in important areas limits worldwide supply chains and hinders manufacturing processes, delivery schedules, and sales of various items. Due to the worldwide travel restrictions put in place by economies across Europe, Asia, and North America, transportation is another major worry. Several borders are blocked as a result. This obstructs chances for corporate collaborations and acquisitions. These issues collectively have slowed the market's expansion for functional proteins.
The Casein & Caseinates segment is estimated to have a lucrative growth. Many functional peptides, including those with the potential to form structures, bind to water, foam, be heat stable, and emulsify, may be found in casein. Moreover, casein derivatives are used in culinary and non-food application areas, such as animal nutrition, where they have practical advantages.
The dietary supplement segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period. Dietary supplements are taken as pills, liquids, powders, or capsules to make up for vitamin deficits in the diet. One of the emerging trends in dietary supplements is the usage of nutritional supplements like protein powder. Currently, to maintain their health and fitness, customers of all ages prefer to use functional dietary protein supplements. In addition to providing various nutritional advantages, nutritional supplements help promote muscle growth and fat reduction.
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period owing to rising urban populations, busy lifestyles, and increased disposable income. This pattern is expected to entice companies that make nutritional supplements to locate their facilities nearby, which will open up new business opportunities. Consumption of soy protein, which is inexpensive and widely available in Asia Pacific nations, has increased as a result of the region's customers having a greater average level of economic power. Moreover, taking into mind the generated health advantages, nations like Japan, Australia, and New Zealand are concentrating on providing quality components for functional proteins.
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to chronic illnesses are prevalent in regions like the US. As people turn to dairy proteins to meet their nutritional demands, whey protein concentrates are gaining popularity, growing use of dietary supplements and functional foods. The market for functional proteins is expanding in this area because to the changing lifestyles of consumers, the quick increase in the middle-class population, and the growing consumer awareness of health and fitness.
Some of the key players profiled in the Functional Proteins Market include: DuPont, Amai Proteins, Omega Protein Corporation, Roquette, Merit Functional Foods, Fonterra, DSM, Arla Foods, ADM, Cargill, BASF, Plantible Foods, Archer Daniels Midland, Abbott Nutrition, Darling Ingredients and SunOpta Inc.
In December 2020, DSM announced a collaboration agreement with VALIO to develop sustainable dairy products. Purpose-led by global science-based companies active in nutrition, health, and sustainable living, has signed a collaboration agreement to significantly reduce the carbon footprint of dairy production in Finland.
In November 2020, ADM and InnovaFeed, announced plans to collaborate on the construction and operation of the world's largest insect protein production site, in Decatur, Illinois. The facility will be owned and operated by InnovaFeed and will co-locate with ADM's Decatur corn processing complex, with ADM supplying feedstocks.
In September 2020, ADM augmented its protein portfolio with textured wheat and pea proteins. These high-functionality proteins enhance the meat-like texture of substitute's meats. This introduction ensured ADM's leadership in the plant protein market.
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