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市場調査レポート
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1438484

藻類製品:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年)

Algae Products - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029)

出版日: | 発行: Mordor Intelligence | ページ情報: 英文 120 Pages | 納期: 2~3営業日

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藻類製品:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024~2029年)
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
ご注意事項 :
本レポートは最新情報反映のため適宜更新し、内容構成変更を行う場合があります。ご検討の際はお問い合わせください。
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概要

藻類製品市場規模は2024年に19億2,000万米ドルと推定され、2029年までに24億5,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に4.99%のCAGRで成長します。

藻類製品-市場

藻類製品市場は、ヘルスケアの上昇と生活習慣病の負担の増大の中で、食の嗜好の変化と予防的健康管理実践へのパラダイムシフトによって牽引されています。高齢者人口の増加と慢性疾患の有病率の増加により、世界中で藻類製品の成長が促進されると予想されます。さらに、植物の変異体とその機能的特性に対する消費者の認識が重要な推進力となっています。藻類は免疫力の発達もサポートするため、新型コロナウイルス感染症後の状況では、藻類サプリメントの売上が急増すると予測されています

藻類にはオメガ 3脂肪酸や多価不飽和脂肪酸(PUFA)などのエッセンシャルオイルが豊富に含まれているため、さまざまな食品の機能性成分として幅広い用途があります。オメガ 3脂肪酸とPUFAは、健康食品や医薬品に広く使用されています。藻類製品は、バイオ燃料の再生可能な原料としても使用されています。エネルギー省によると、藻類は現在バイオ燃料の製造に利用されている陸上作物よりも少なくとも30倍多くのエネルギーを提供することができます。藻類は大気中の炭素を効果的にリサイクルする可能性もあり、環境に有益な理想的なエネルギー源となります。さらに、再生可能燃料源としての藻類油の可能性の発見により、エクソン、シェル、BP、スタトイル、ENAP、シェブロンを含む多くの石油ベース企業が、メタノール、エタノール、バイオ燃料を生産するバイオ燃料の研究開発に投資しています。ブタノール、バイオディーゼル、バイオ原油、およびバイオベースの化学物質の使用により、市場の成長が拡大します。

北米は、成分の栄養上の利点に対する消費者の意識が高いため、藻類製品市場で最大のシェアを占めています。供給源別に見ると、褐藻類が最大の市場シェアを占めています。

藻類製品の市場動向

藻類製品の摂取に伴う健康上の利点

微細藻類を含む藻類は、高タンパク質含有量とその他の栄養上の利点を提供すると主張されているダイエット食品の製造のための光合成生物であり、栄養補助食品、化粧品、機能性食品および飲料製品、および動物飼料の製造における理想的な成分となっています。などのアプリケーションがあります。タンパク質源であることに加えて、藻類や微細藻類にはさまざまな生理活性成分が存在し、さらなる健康上の利点をもたらします。さらに、さまざまな植物や花の種と比較して、微細藻類にはより多量の色素が含まれています。藻類由来のタンパク質は必須アミノ酸(EAA)プロファイルを満たしており、そのタンパク質含有量は肉、鶏肉、乳製品などの従来のソースよりも高くなります。多数の微細藻類種には、タンパク質、炭水化物、脂質、その他の生物活性化合物が豊富に含まれていることが報告されています。抗酸化作用、抗高血圧作用、免疫調節作用、抗がん作用、肝臓保護作用、抗凝血作用は、ペプチドなどの一部の微細藻類由来の化合物に起因すると考えられています。さらに、Beckerらによると、微細藻類はビタミンA、B1、B2、B6、B12、C、Eなどのビタミンや、カリウム、鉄、マグネシウム、カルシウム、ヨウ素などのミネラルの優れた供給源です。また、免疫システムを強化し、体内の毒素を浄化し、エネルギーを高めることによって健康を増進する強力なプロバイオティクス化合物も含まれています。

アジア太平洋は最も急成長している市場

アジア太平洋は、予測期間中に市場で最も速い成長を記録すると予想されます。食品加工に使用される藻類製品は、主にフィリピン、ベトナム、インドネシアで栽培されています。この地域は高品質のカラギーナンが栽培できる可能性があるため、カラギーナン生産産業で大きなシェアを占めることが期待されています。スピルリナやクロレラなどの藻類ベースのスーパーフードは、人間が摂取できる栄養価の高いビーガンサプリメントを提供します。アジア太平洋地域では、主に中国と日本での栄養補助食品の消費量の増加が市場の成長を促進しています。さらに、インド政府が資金提供するオープンアクセス調査と政策刺激は、藻類タンパク質の食品応用におけるさらなるイノベーションと起業家精神を促進するのに役立つと期待されています。グッド・フード・インスティテュート(GFI)によると、2021年3月にインド政府はすでに藻類経済の発展に約8,700万米ドルの拠出を約束しています。

藻類製品業界の概要

Kerry、Cargill、ADM、ACCEL Carrageenanなどの世界の大手企業が大きな市場シェアを占めています。ほとんどのメーカーは、さまざまな発展途上地域の市場が大手企業によって統合されていないため、これらの地域での売上を増やすことで現在の生産能力を拡大することに重点を置いています。両社は、市場の栄養補助食品分野における新しい保管および生産技術の開発にも注力しています。主要企業はまた、将来の製品発売のために顧客ベースを活用するために、さまざまな地域の企業との販売関係を強化することも計画しています。たとえば、2021年10月にCPケルコは、欧州、中東・アフリカにおけるAzelisとの販売関係の拡大を発表しました。新しい販売範囲の拡張により、アゼリスは、多数の国および市場セグメントにわたるCP Kelcoの独占販売パートナーとして指名されます。

その他の特典

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • 3か月のアナリストサポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の前提条件と市場の定義
  • 調査範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • ポーターのファイブフォース分析
    • 新規参入業者の脅威
    • 買い手の交渉力
    • 供給企業の交渉力
    • 代替製品の脅威
    • 競争企業間の敵対関係の激しさ

第5章 市場セグメンテーション

  • ソース
    • 褐藻
    • 紅藻
    • 緑藻
    • 藍藻
  • 製品タイプ
    • 藻類タンパク質
    • アルギン酸塩
    • カラギーナン
    • カロテノイド
    • 脂質
    • その他の製品タイプ
  • 用途
    • パーソナルケア
    • 食品および飲料
    • 栄養補助食品
    • 医薬品
    • 動物飼料
    • その他の用途
  • 地域
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
      • 北米のその他の地域
    • 欧州
      • スペイン
      • 英国
      • ドイツ
      • フランス
      • イタリア
      • ロシア
      • その他欧州
    • アジア太平洋
      • 中国
      • 日本
      • インド
      • オーストラリア
      • その他アジア太平洋地域
    • 南米
      • ブラジル
      • アルゼンチン
      • その他南米
    • 中東とアフリカ
      • 南アフリカ
      • アラブ首長国連邦
      • その他中東およびアフリカ

第6章 競合情勢

  • 最も採用されている戦略
  • 市場シェア分析
  • 企業プロファイル
    • Archer Daniels Midland Company
    • ACCEL Carrageenan Corporation
    • Cargill Incorporated
    • BASF SE
    • Yemoja Ltd.
    • Source Omega LLC
    • DuPont de Nemours Inc.
    • Koninklijke DSM NV
    • Aliga Microalgae Company
    • Progress Biotech BV
    • Algenol Biotech LLC

第7章 市場機会と将来の動向

目次
Product Code: 67238

The Algae Products Market size is estimated at USD 1.92 billion in 2024, and is expected to reach USD 2.45 billion by 2029, growing at a CAGR of 4.99% during the forecast period (2024-2029).

Algae Products - Market

The algae products market is driven by changing dietary preferences and the paradigm shift toward preventive health management practices amid rising healthcare costs and the increasing burden of lifestyle-related diseases. The growing geriatric population, coupled with the rising prevalence of chronic conditions, is anticipated to drive the growth of algae products worldwide. Moreover, consumer awareness about botanical variants and their functional properties has been a critical driver. As algae also support immunity development, the post-COVID-19 situation is predicted to witness steep sales of algae supplements

Algae have wide applications as functional ingredients in various food products as they are rich in essential oils such as omega-3 fatty acids and poly-unsaturated fatty acids (PUFA). Omega-3 fatty acids and PUFA are widely used in health food products and pharmaceuticals. Algae products are also being used in renewable raw materials for biofuels. According to the Department of Energy, algae can provide at least 30 times more energy than land-based crops currently utilized to make biofuels. Algae may also effectively recycle atmospheric carbon, making them an ideal environmentally beneficial energy source. Moreover, with the discovery of the potential of algal oil as a renewable fuel source, many petro-based companies, including Exxon, Shell, BP, Statoil, ENAP, and Chevron, are investing in biofuel R&D to produce methanol, ethanol, bio-butanol, biodiesel, and biocrude, as well as bio-based chemicals, thereby, augmenting the market growth.

North America holds the largest share of the algae products market due to a high level of consumer awareness about the nutritional benefits of the ingredient. By source, brown algae account for the largest market share.

Algae Products Market Trends

Health Benefits Associated With Algae Products' Consumption

Algae, including microalgae, are photosynthetic organisms for the production of dietary foods claimed to offer high protein content, along with other nutritional benefits, making it an ideal ingredient in the production of dietary supplements, cosmetics, functional food and beverage products, and animal feed, among other applications. Apart from being a source of protein, the presence of various bioactive components in algae and microalgae provides an added health benefit. Moreover, compared to various plant and floral species, microalgae contain higher amounts of pigments. Algae-derived proteins have completed essential amino acids (EAA) profiles, and their protein content is higher than conventional sources, such as meat, poultry, and dairy products. Numerous microalgae species are reported to be rich in proteins, carbohydrates, lipids, and other bio-active compounds. Antioxidative, antihypertensive, immunomodulatory, anticancerogenic, hepato-protective, and anticoagulant activities have been attributed to some microalgae-derived compounds, such as peptides. Furthermore, according to Becker et al., microalgae are excellent sources of vitamins, such as vitamins A, B1, B2, B6, B12, C, and E, and minerals, such as potassium, iron, magnesium, calcium, and iodine. They also contain potent probiotic compounds that enhance health by strengthening the immune system, helping cleanse the body of toxins, and boosting energy.

Asia-Pacific is the Fastest-growing Market

Asia-Pacific is anticipated to record the fastest growth in the market during the forecast period. Algae products used in food processing are mostly grown in the Philippines, Vietnam, and Indonesia. The region is anticipated to account for a large share of the carrageenan production industry due to the possibility of cultivating high-quality carrageenan. The algae-based superfoods like Spirulina and Chlorella provide nutritious, vegan supplements for human consumption. In the Asia-Pacific region, the rising consumption of nutraceuticals, mainly in China and Japan, is assisting the market's growth. Additionally, the Indian government-funded open-access research and policy stimulus is expected to help drive further innovation and entrepreneurship in food applications of algal protein. According to the Good Food Institute (GFI), in March 2021, the Indian government has already pledged around USD 87 million to develop an algae economy.

Algae Products Industry Overview

Major global players account for a significant market share, such as Kerry, Cargill, ADM, and ACCEL Carrageenan. Most manufacturers are focusing on expanding their current production capacities by increasing sales in various developing regions as the market in these regions is not consolidated by major players. The companies are also focusing on developing new techniques of storage and production in the market's dietary supplement segment. The key players are also planning to strengthen their distribution relationships with firms across various regions to leverage the customer base for future product launches. For instance, in October 2021, CP Kelco announced the expansion of its distribution relationship with Azelis in Europe and Middle East & Africa. The new distribution scope extension names Azelis as the exclusive distribution partner of CP Kelco across numerous countries and market segments.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions and Market Definition
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Drivers
  • 4.2 Market Restraints
  • 4.3 Porter's Five Forces Analysis
    • 4.3.1 Threat of New Entrants
    • 4.3.2 Bargaining Power of Buyers/Consumers
    • 4.3.3 Bargaining Power of Suppliers
    • 4.3.4 Threat of Substitute Products
    • 4.3.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 Source
    • 5.1.1 Brown Algae
    • 5.1.2 Red Algae
    • 5.1.3 Green Algae
    • 5.1.4 Blue-green Algae
  • 5.2 Product Type
    • 5.2.1 Algal Protein
    • 5.2.2 Alginate
    • 5.2.3 Carrageenan
    • 5.2.4 Carotenoids
    • 5.2.5 Lipids
    • 5.2.6 Other Product Types
  • 5.3 Application
    • 5.3.1 Personal Care
    • 5.3.2 Food and Beverage
    • 5.3.3 Dietary Supplements
    • 5.3.4 Pharmaceuticals
    • 5.3.5 Animal Feed
    • 5.3.6 Other Applications
  • 5.4 Geography
    • 5.4.1 North America
      • 5.4.1.1 United States
      • 5.4.1.2 Canada
      • 5.4.1.3 Mexico
      • 5.4.1.4 Rest of North America
    • 5.4.2 Europe
      • 5.4.2.1 Spain
      • 5.4.2.2 United Kingdom
      • 5.4.2.3 Germany
      • 5.4.2.4 France
      • 5.4.2.5 Italy
      • 5.4.2.6 Russia
      • 5.4.2.7 Rest of Europe
    • 5.4.3 Asia-Pacific
      • 5.4.3.1 China
      • 5.4.3.2 Japan
      • 5.4.3.3 India
      • 5.4.3.4 Australia
      • 5.4.3.5 Rest of Asia-Pacific
    • 5.4.4 South America
      • 5.4.4.1 Brazil
      • 5.4.4.2 Argentina
      • 5.4.4.3 Rest of South America
    • 5.4.5 Middle-East and Africa
      • 5.4.5.1 South Africa
      • 5.4.5.2 United Arab Emirates
      • 5.4.5.3 Rest of Middle-East and Africa

6 COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 6.1 Most Adopted Strategies
  • 6.2 Market Share Analysis
  • 6.3 Company Profiles
    • 6.3.1 Archer Daniels Midland Company
    • 6.3.2 ACCEL Carrageenan Corporation
    • 6.3.3 Cargill Incorporated
    • 6.3.4 BASF SE
    • 6.3.5 Yemoja Ltd.
    • 6.3.6 Source Omega LLC
    • 6.3.7 DuPont de Nemours Inc.
    • 6.3.8 Koninklijke DSM N.V.
    • 6.3.9 Aliga Microalgae Company
    • 6.3.10 Progress Biotech BV
    • 6.3.11 Algenol Biotech LLC

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS