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市場調査レポート
商品コード
1438369
有機果物および野菜:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029)Organic Fruits and Vegetables - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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カスタマイズ可能
適宜更新あり
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有機果物および野菜:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 97 Pages
納期: 2~3営業日
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有機果物および野菜の市場規模は、2024年に461億9,000万米ドルと推定され、2029年までに751億1,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に10.21%のCAGRで成長します。
有機農業の面積は、主に食品の安全性への懸念の増加と、より良い持続可能な環境に貢献する農業慣行の増加により、急速に成長しています。オーガニック製品の需要の高まりにより、世界中の農家が果物や野菜などの作物を栽培するようになりました。地域の規制当局が切り替えコストを支援する必要な資金を提供することで、農家が従来型農業から有機農業に切り替える可能性が容易になります。さらに、絶え間なく高まる需要は、スーパーマーケットや食料品店チェーンにとって、より競争力のある価格でオーガニック食品の提供を多様化し、拡大する機会となっています。
可処分所得の増加により、世界中の人々は現在、より多くの果物や野菜を取り入れた、より健康的な食事に注目しています。さらに、近年、健康と免疫力への関心が急増しており、市場での有機果物や野菜の需要が高まっています。この要因は市場の成長に大きな影響を与える可能性があります。消費者の需要の高まりにより、有機栽培の面積が大幅に増加しています。たとえば、有機農業調査FiBLによると、2018年の世界の有機面積は70,984,478.89ヘクタールでしたが、約7.6%増加し、2021年には76,403,778.32ヘクタールに達しました。
有機農業は、生産量と収益の両方の点で世界的に急増し続けています。さらに、インドのような有機果物や野菜の栽培も輸出指向である国では、この栽培を成長させるために、GOIは有機果物や野菜の輸出を促進するためのいくつかの計画を立ち上げています。たとえば、MOVCDNERスキームに基づき、GOIは輸出に重点を置き、農業生産者組織(FPO)を通じて北東部地域の農作物の第三者認証有機農業を推進しています。農家には、有機肥料やバイオ肥料などの有機投入物に対して、3年間、1ヘクタールあたり25,000ルピー(302.1米ドル)の補助が与えられます。 FPOの設立、能力開発、収穫後のインフラストラクチャに対するサポートもこのスキームで提供されます。
この地域では、有機栽培農産物の利用がここ数年で徐々に増加しています。オーガニック貿易協会によると、2020年に北米の人々が購入したすべての果物と野菜の17%以上がオーガニックであることが判明したといいます。
北米は有機果物および野菜市場で最大の市場シェアを保持しており、可処分所得の増加と消費者の購買力の増加により、予測期間中に成長すると予想されています。さらに、健康とフィットネスに対する意識の高まりにより、消費者は有害な化学物質を含まないオーガニックの果物や野菜に過剰に投資するようになりました。これも市場の成長に大きく貢献すると推定されています。
持続可能な開発への注目の高まりが、北米における有機農業の増加に寄与する主な要因となっています。さらに、有機農業では化学農薬と比較して肥料や堆肥などの天然肥料を多く使用するため、これらの自然要素が地域の土壌品質の向上に役立ちます。これらの要因は、有機果物および野菜の需要の成長に有利に寄与しています。
さらに、スキンケア製品や美容製品に含まれる人工化学物質や非有機果物や野菜は、重篤な副作用を引き起こします。そのため、この地域のさまざまなスキンケアおよびビューティーケアブランドがオーガニックラベルを付けた製品を発売しています。これらのオーガニックスキンケアおよびビューティーケア製品には、有機栽培されたアーモンド、イチゴ、リンゴ、ブドウ、ニンジン、オーツ麦、アロエベラが含まれており、この地域で調査されている市場の成長をさらに促進しています。
The Organic Fruits and Vegetables Market size is estimated at USD 46.19 billion in 2024, and is expected to reach USD 75.11 billion by 2029, growing at a CAGR of 10.21% during the forecast period (2024-2029).
The area under organic farming is rapidly growing, mainly due to an increase in food safety concerns and farming practices that contribute to a better and more sustainable environment. The rise in demand for organic products is driving farmers across the world to cultivate crops, which include fruits and vegetables. The possibility of farmers switching from conventional farming to organic farming is made easier with the regional regulatory bodies providing the necessary funds supporting the switching cost. Furthermore, the constantly rising demand serves as an opportunity for supermarkets and food store chains to diversify and widen their offerings of organic food, at more competitive prices.
Due to the rising disposable incomes, people around the globe are presently more focused on healthier diets, with more fruit and vegetable inclusion. Moreover, the interest in wellness and immunity has spiked in recent years, leading to a higher demand for Organic fruits and vegetables in the market. This factor is likely to have a significant impact on market growth. Due to the increasing consumer demand, there is a tremendous rise in the area under organic cultivation. For instance, according to the Research Institute of Organic Agriculture FiBL, the organic area globally was 70,984,478.89 hectares in 2018, which increased by approximately 7.6% and reached 76,403,778.32 hectares in 2021.
Organic farming has seen a continued surge in the world both in terms of volume produced and revenue generated. Moreover, in countries like India where the cultivation of organic fruits and vegetables are also export-oriented, and to grow this cultivation GOI is launching several schemes to boost the exports of organic fruits and vegetables. For instance, under the MOVCDNER scheme, GOI promotes third-party certified organic farming of crops of the northeast region through Farmer Producer Organisations (FPOs) with a focus on exports. Farmers are given the assistance of Rs 25,000 (USD 302.1) per hectare for three years for organic inputs including organic manure and bio-fertilizers among other inputs. Support for the formation of FPOs, capacity building, and post-harvest infrastructure is also provided in the scheme.
The application of organically grown produce has increased progressively over the last few years in the region. The Organic Trade Association says that in 2020, more than 17% of all fruits and vegetables bought by people in North America were found to be organic.
North America holds the largest market share in the organic fruits and vegetables market and is expected to grow during the forecast period, owing to rising disposable income and increased consumer purchasing power. In addition, the growing awareness about health and fitness is driving consumers to excessively invest in organic fruits and vegetables that do not contain harmful chemicals. This is also estimated to contribute significantly to market growth.
The increased focus on sustainable development is a major factor contributing to increased organic farming in North America. Furthermore, as organic farming utilizes more natural fertilizers, such as manure and compost, compared to chemical pesticides, these natural elements help to increase the soil quality of the area. These factors have favorably contributed to the growth in demand for organic fruits and vegetables.
Moreover, artificial chemicals and non-organic fruits and vegetables in skincare and beauty care products lead to severe side effects. Therefore, various skincare and beauty care brands in the region are launching their products with organic labels. These organic skincare and beauty care products comprise organically grown almonds, strawberries, apples, grapes, carrots, oats, and aloe vera, which is further boosting the growth of the market studied in the region.