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市場調査レポート
商品コード
1333656

ドライイチジクの市場規模・シェア分析- 成長動向と予測(2023年~2028年)

Dried Figs Market Size & Share Analysis - Growth Trends & Forecasts (2023 - 2028)


出版日
ページ情報
英文 90 Pages
納期
2~3営業日
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適宜更新あり
価格
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ドライイチジクの市場規模・シェア分析- 成長動向と予測(2023年~2028年)
出版日: 2023年08月08日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 90 Pages
納期: 2~3営業日
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  • 目次
概要

ドライイチジク市場規模は、2023年の5億9,907万米ドルから2028年には7億8,000万米ドルに成長し、予測期間(2023年~2028年)のCAGRは5.42%になると予測されます。

主なハイライト

  • イチジクは最も甘い果物のひとつであり、その噛み応えのある食感は他とは一線を画します。イチジクには抗酸化物質、植物栄養素、ミネラル、ビタミンが豊富に含まれています。ドライイチジクはドライフルーツの中でも濃厚な味わいで人気があり、賞味期限が短いため高価とされています。イチジクは、トルコ西部に位置するメンデレス盆地の気候と生育条件に適しています。この地域の温暖で乾燥した夏と、温暖で雨の多い冬は、イチジクの木が成長し、高品質の果実を生産するのに理想的な環境を提供しています。サリロップ種は、この地域で栽培されるイチジクの中でも最も人気のある品種のひとつで、甘くジューシーな果肉と薄い皮で知られています。
  • トルコ、イラン、アフガニスタンといった中東諸国は、ドライイチジクのトップ生産国のひとつです。トルコが最大の生産国で、世界のドライイチジク生産量の約70%を占め、次いでイランが約15%を占めています。これらの国の気候はイチジクの栽培に適しており、イチジクの栽培と輸出には長い歴史があります。
  • 世界のドライイチジク生産量の15~20%近くが生産国で消費され、生産国の国内消費の残りの一部が輸出されます。イチジクは、その特殊な栽培条件のため、世界でも限られた国でしか生産されていません。暖かく乾燥した気候で生育し、受粉には特定の種類のスズメバチを必要とします。
  • イチジクの主要生産国はトルコで、エジプト、イラン、モロッコ、アルジェリア、イラン、シリア、米国、スペインがこれに続く。2021年、トルコの生産量は約30万トンで1位となり、世界のウェット・イチジク生産量の約30%を占めました。2021年の世界の年間イチジク生産量は約112万1,000トンで、ドライイチジク生産量は約105万トンでイチジク生産量の4分の1を占める。
  • 全米農業統計局によると、米国はイチジクの輸入国であると同時に輸出国でもあります。米国ではイチジクを生産しているが、ドライイチジクの需要があるため、米国で生産されるイチジクの80%以上は加工産業に出荷されます。ドライイチジクは保存期間が長く、焼き菓子、スナック菓子、朝食用シリアルなど、さまざまな製品に利用できるからです。その結果、イチジクの加工産業への利用が増加し、予測期間中にイチジクの需要が加速する可能性が高いです。

ドライイチジク市場の動向

高所得国からの一人当たり消費量の増加

  • 世界のドライイチジクの一人当たり消費量は、2016年の年間0.017kgから2019年には年間0.019kgへと緩やかに増加しました。世界のドライイチジクの一人当たり消費量は、2016年の年間0.017kgから2019年には年間0.019kgへと緩やかに増加しました。しかし、一人当たり消費量は高所得経済圏で比較的高いことが観察されています。例えば、International Nut &Dry Fruit Council(国際ナッツ・ドライフルーツ協会)が明らかにした事実によると、ドライイチジクは高所得国のドライフルーツ消費量全体の6%を占めています。一方、中所得国のドライフルーツ消費量に占める割合はわずか3%です。
  • 2020~2021年の最新統計年鑑によると、1人当たりの消費量はイランが最も多く、1人当たり年間0.43kg、次いでスイスが0.37kg、UAEが0.28kgとなっています。これは、中所得国よりも高所得国に潜在的なチャンスがあることを示しています。
  • しかし、ドイツ、フランス、カナダ、スイスのような高所得国でのイチジクの生産量はごくわずかです。これらの国々におけるドライイチジクの需要は、輸入によって満たされています。国際貿易センター(ITC)の貿易によると、ドイツは2021年に23,286トンのドライイチジクを輸入した2番目に多い国です。ドライイチジクの消費、輸出入は世界的に増加しました。したがって、これらの要因が市場を牽引すると予想されます。
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イランがドライイチジク市場を独占する見込み

  • イランはドライイチジクの最大消費国の一つであり、2018-19年の消費量は17,352トン近くに達します。さらに、情報によると、国際ナッツ&ドライフルーツ協議会は、2016-18年の間にドライイチジクの一人当たり消費量が変化したことを明らかにしました。例えば、ドライイチジクの一人当たり消費量は2016-17年に年間0.248kgと登録され、2017-18年には年間0.203kgと18.1%大幅に減少しました。しかし、2019年の一人当たり消費量は2018年と比較して28.3%増加しており、予測期間中も継続すると予想されます。イランは主要な消費国であるだけでなく、世界有数のイチジクの生産国であり輸出国でもあります。
  • 農務省熱帯・亜熱帯果実局が発表した統計によると、イランは2020年に約25,000トンのイチジクを生産しました。このように、同国が第2位の生産国であることは、他国での消費量が少ないことと並行しています。トルコはおそらく、国際市場にサービスを提供する潜在的な機会として扱われると思われます。これにより、今後数年間、ドライイチジクの一人当たり消費量が増加する可能性があります。
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ドライイチジク産業の概要

その他の特典:

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • アナリストによる3ヶ月間のサポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の前提と市場定義
  • 調査範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 市場概要
  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • バリューチェーン分析

第5章 市場セグメンテーション

  • 地域(生産量分析、数量・金額別消費分析、金額・数量別輸入分析、金額・数量別輸出分析、価格動向分析)
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
    • 欧州
      • フランス
      • ドイツ
      • ロシア連邦
      • 英国
      • イタリア
      • スイス
      • ギリシャ
    • アジア太平洋
      • インド
      • 中国
      • オーストラリア
    • 中東
      • イラン
      • アラブ首長国連邦
      • サウジアラビア

第6章 市場機会と今後の動向

目次
Product Code: 70020

The Dried Figs Market size is expected to grow from USD 599.07 million in 2023 to USD 780 million by 2028, at a CAGR of 5.42% during the forecast period (2023-2028).

Key Highlights

  • Figs are among the sweetest fruits, and their chewy texture sets them apart. Antioxidants, phytonutrients, minerals, and vitamins are abundant in figs. Dried figs are popular among dried fruits for their rich taste and are considered expensive for their short shelf life. Figs are well-suited to the climate and growing conditions in the Menderes basins, which are located in western Turkey. The region's warm, dry summers and mild, rainy winters provide an ideal environment for fig trees to grow and produce high-quality fruit. The Sarilop variety is one of the most popular figs grown in the area, known for its sweet, juicy flesh and thin skin.
  • Middle Eastern countries such as Turkey, Iran, and Afghanistan are among the top producers of dried figs. Turkey is the largest producer, accounting for about 70% of the world's dried fig production, followed by Iran, which accounts for around 15% of global production. The climate in these countries is well-suited for cultivating figs, and they have a long history of growing and exporting this fruit.
  • Nearly 15-20% of the world's dry fig production is consumed by the producer countries, and the remaining portion of the domestic consumption of the producer countries is exported. Figs are produced in a limited number of countries worldwide due to their specific growing requirements. They thrive in warm, dry climates and require a specific type of wasp for pollination.
  • Turkey is the major producing country of figs, followed by Egypt, Iran, Morocco, Algeria, Iran, Syria, the USA, and Spain. In 2021, Turkey ranked first with approximately 300,000 tons of production and about 30% of World Wet fig production. The world's annual fig production was about 1,121,000 tons in 2021; dried fig production accounted for one-quarter of the fig production, with around 105.000 tons.
  • According to the National Agricultural Statistics Service, the United States is both an importer and exporter of figs. While the country produces figs, over 80% of the figs produced in the United States go into processing industries due to the demand for dried figs. This is because dried figs have a longer shelf life and can be used in a variety of products, including baked goods, snacks, and breakfast cereals. As a result, the rising inclusion of figs in the processed industry will likely accelerate the demand for figs over the forecast period.

Dried Figs Market Trends

Rising Per Capita Consumption from High-income Economies

  • The global per capita consumption of dried figs modestly increased from 0.017 kg per year in 2016 to 0.019 kg per year by 2019. The global per capita consumption of dried figs modestly increased from 0.017 kg per year in 2016 to 0.019 per year by 2019. Although, a relatively higher per capita consumption has been observed in the high-income economies. For instance, as per the facts revealed by the International Nut & Dry Fruit Council, dried figs account for 6% of the overall dried fruit consumption in high-income economies. In contrast, they account for merely 3% of the overall dried fruit consumption across middle-income economies.
  • According to the latest statistical yearbook of 2020-2021, the per capita consumption was highest in Iran, which was 0.43 kg per year per person, followed by Switzerland and UAE, with 0.37 kg and 0.28 kg per year per person, respectively. This unveils the potential opportunity for high-income economies over middle-income economies.
  • However, the production of figs in high-income countries like Germany, France, Canada, and Switzerland is negligible. The demand for dried figs in these countries is being fulfilled by import. According to International Trade Center (ITC) Trade, Germany was the second topmost country that imported 23,286 metric tons of dried figs in 2021. Consumption, import & export of dried figs increased globally. Hence, these factors are expected to drive the market.
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Iran is Expected to Dominate the Dried Figs Market

  • Iran is one of the largest consumers of dried figs, attributing nearly 17,352 metric tons of consumption during 2018-19. Moreover, per the information, the International Nuts & Dry Fruit Council revealed the per capita consumption of dried figs toggled during 2016-18. For instance, the per capita consumption of dried figs was registered at 0.248 kg per year in 2016-17, and it had significantly fallen by 18.1% to 0.203 kg per year by 2017-18. However, the per capita consumption increased in 2019 by 28.3% compared to 2018 and is expected to continue during the forecast period. Iran is not only a major consumer but also one of the world's largest producers and exporters of figs.
  • According to the statistics released by the Tropical and Subtropical Fruits Department of Agriculture Ministry, Iran produced nearly 25,000 tons of figs in 2020. Thus, the country's status as the second largest producer is paralleled by the lower consumption in other countries. Turkey will likely be treated as a potential opportunity to serve the international markets. This could enhance the per capita consumption of dried figs over the coming years.
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Dried Figs Industry Overview

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions and Market Definition
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Overview
  • 4.2 Market Drivers
  • 4.3 Market Restraints
  • 4.4 Value Chain Analysis

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 Geography (Production Analysis in Volume, Consumption Analysis by Volume and Value, Import Analysis by Value and Volume, Export Analysis by Value and Volume, and Price Trend Analysis)
    • 5.1.1 North America
      • 5.1.1.1 United States
      • 5.1.1.2 Canada
      • 5.1.1.3 Mexico
    • 5.1.2 Europe
      • 5.1.2.1 France
      • 5.1.2.2 Germany
      • 5.1.2.3 Russian Federation
      • 5.1.2.4 United Kingdom
      • 5.1.2.5 Italy
      • 5.1.2.6 Switzerland
      • 5.1.2.7 Greece
    • 5.1.3 Asia-Pacific
      • 5.1.3.1 India
      • 5.1.3.2 China
      • 5.1.3.3 Australia
    • 5.1.4 Middle East
      • 5.1.4.1 Iran
      • 5.1.4.2 United Arab Emirates
      • 5.1.4.3 Saudi Arabia

6 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS