市場調査レポート
商品コード
1198233
ライスシロップ市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年)Rice Syrup Market - Growth, Trends, and Forecasts (2023 - 2028) |
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ライスシロップ市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年) |
出版日: 2023年01月23日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
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ライスシロップ市場は、予測期間(2022-2027年)にCAGR4.1%で成長すると予測されています。
COVID-19のパンデミックは、貿易制限と政府の厳しい規制により、食品加工産業に非常に短期間の影響を及ぼしました。しかし、パンデミックの間、食品・飲食品業界全体は上昇を見せました。国際貿易局(ITA)によると、飲食品業界は2019年に2018年比で7.8%の増加を経験し、2021年には16%の成長が見込まれています。
代替甘味料としてのライスシロップの用途の広さや、有機ライスシロップの人気上昇など、いくつかの要因が市場を牽引しているようです。ライスシロップには高いでんぷん質が含まれているため、食品加工産業で広く利用されています。玄米は天然甘味料の代替品として消費者に広く受け入れられています。
消費者や製品開発者の健康意識の高まりにより、有機・天然甘味料に対する需要の高まりが見受けられます。しかし、市場で利用可能な天然甘味料は非常に少ないです。このため、ライスシロップのような天然素材を使用した新製品の発売が、予測期間中のライスシロップ市場の成長を促進すると予想されます。欧州では、ライスシロップは食品加工産業で使用される天然甘味料として最も好まれています。
個人の健康志向の高まりにより、天然甘味料の需要が急増しています。有機ライスシロップは、自然な形で調合され、グルテンフリーです。アレルゲンフリーであることに加え、ビーガンやベジタリアンの食事にも適しており、甘味料としてのハチミツの欠点を補っています。ライス・シロップから作られる液体ライス・グルコースは、様々な形で使用できる天然甘味料として機能します。健康志向の高まりから、メーカーは自社製品の天然甘味料として米ブドウ糖を検討しています。Cargill Inc.やCalifornia Natural Products Inc.などのメーカーは、天然甘味料の需要に注目し、玄米シロップのような異なる原料を使った新製品を発売しました。さらに、ライスシロップは、カロリーが高く、高温調理やお菓子作りに広く使用されているコーンシロップの代わりとして、より健康的であると考えられています。
予測期間中、欧州がライスシロップ市場を独占すると予測されます。食品における有機・天然・健康素材の人気の高まりが、予測期間中の同地域におけるライスシロップ市場成長の潜在的促進要因になると予測されます。また、欧州連合(EU)によるライスシロップの流通に関するいくつかの厳しい規制が、健康志向の消費者に信頼感を与え、欧州におけるライスシロップの売上を促進しています。また、家庭におけるライスシロップの需要が、市場をさらに牽引しています。同地域の消費者は、朝食の食材として様々なシロップを好む傾向にあり、ライスシロップの需要を高めています。また、同地域のベーカリー産業の成長も、ライスシロップの原料としての需要を高めています。
同市場には多くのプレイヤーが存在し、断片的な存在となっています。California Natural Products Inc.、Axiom Foods Inc.、Wuhu Deli Foods、Cargill Incorporated、Archer Daniels Midland Company、Pure Life Organic Foods Ltdは、ライスシロップ市場の主要プレイヤーの一部です。これらの市場プレーヤーは、ライスシロップ市場における顧客基盤を維持・拡大するために、高品質のライスシロップを製造する革新的な技術を採用しています。ライスシロップ市場のシェアを拡大するために、企業は低成長セグメントでの地位を維持しながら、高成長セグメントでの成長見込みにさらに焦点を当てています。
The rice syrup market is projected to register a CAGR of 4.1% during the forecast period (2022-2027).
The COVID-19 pandemic had a very short-term effect on the food processing industry due to trade restrictions and strict government regulations. However, the overall food and beverage industry saw a rise during the pandemic. According to the International Trade Administration (ITA), the food and beverage industry experienced a 7.8% increase in 2019 compared to 2018 and had an expected growth of 16% in 2021.
The market is likely to be driven by several factors, such as a wide range of applications of rice syrup as an alternative sweetener and the increasing popularity of organic rice syrups. The presence of high starch content in rice syrups makes them extensively useful in food processing industries. Brown rice is widely accepted by consumers as a natural sweetener alternative.
Growing demand for organic and natural sweeteners was observed due to the increasing health consciousness among consumers and product developers. However, there are very few natural sweeteners available in the market. Due to this reason, new product launches with natural ingredients, such as rice syrup, are anticipated to drive the growth of the rice syrup market during the forecast period. In Europe, rice syrup is the most preferred natural sweetener used in food processing industries.
The rising health consciousness in individuals surged the demand for natural sweeteners. Organic rice syrups are naturally prepared and gluten-free. Along with being allergen-free, these syrups are suitable for vegan and vegetarian diets, compensating for the absence of honey as a sweetener. Liquid rice glucose, prepared from rice syrup, acts as a natural sweetener that can be used in many forms. Due to the rising health consciousness, manufacturers are considering liquid rice glucose as a natural sweetener for their products. Manufacturers like Cargill Inc. and California Natural Products Inc. observed the demand for natural sweeteners and launched new products with different ingredients like brown rice syrup. Moreover, rice syrup is considered a healthier alternative to corn syrup, which contains more calories and is widely used in high-temperature cooking and candy making.
Europe is projected to dominate the rice syrup market during the forecast period. The growing popularity of organic, natural, and healthy ingredients in the food is expected to be a potential driver for the growth of the rice syrup market in the region during the forecast period. Furthermore, several stringent regulations by the European Union (EU) over the distribution of rice syrup are imbibing a sense of confidence among health-conscious consumers, thereby fueling the sales of rice syrup in Europe. The demand for rice syrup in households is driving the market further. Consumers in the region are inclined toward different syrups as a part of their breakfast ingredients, thus boosting the demand for rice syrup. The growing bakery industry in the region is also adding to the demand for rice syrups as an ingredient.
The market has many players and is fragmented in nature. California Natural Products Inc., Axiom Foods Inc., Wuhu Deli Foods Co. Ltd, Cargill Incorporated, Archer Daniels Midland Company, and Pure Life Organic Foods Ltd are some of the key players in the rice syrup market. These market players adopt innovative technologies to manufacture high-quality rice syrups to help maintain and increase their customer base in the rice syrup market. To increase their rice syrup market's share, companies focus more on the growth prospects in the fast-growing segments while maintaining their positions in the slow-growing segments.