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市場調査レポート
商品コード
1440112
ナツメグ:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029)Nutmeg - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2024 - 2029) |
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カスタマイズ可能
適宜更新あり
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ナツメグ:市場シェア分析、業界動向と統計、成長予測(2024-2029) |
出版日: 2024年02月15日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 100 Pages
納期: 2~3営業日
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ナツメグ市場規模は2024年に27億4,000万米ドルと推定され、2029年までに35億9,000万米ドルに達すると予測されており、予測期間(2024年から2029年)中に5.5%のCAGRで成長します。
ナツメグはアジア料理で広く使用されており、世界の多くの地域で人気が高まっています。欧州はナツメグの主要輸入国の一つです。インド料理やタイ料理などのエスニック料理の人気の高まりにより、食品メーカーの間でナツメグなどのスパイスの需要が高まっています。
インドネシアでは、ナツメグの取引は国内消費よりも輸出に向けられています。ナツメグは一般的に地元の市場でお菓子やシロップに加工され、生から加工品まで付加価値を与えられます。マーケティングが産地に限定されているため、お菓子のマーケティングチャンスは依然として膨大です。ナツメグは主に南部のケーララ州で栽培されていますが、最近では東部のアーンドラプラデーシュ州やインド北東部にも栽培地が移ってきています。
欧州連合は、インドネシア産ナツメグの輸出市場として最も急速に成長している市場の一つです。しかし、欧州連合は、特に健康と食品の安全性の観点から、ナツメグを含むすべての輸入製品に厳しい法律(民間基準)を適用しています。欧州の人々は健康志向の文化により、消費する食品に天然成分を求めるようになっています。欧州連合におけるインドネシア産ナツメグの消費は、乾燥ナツメグ(ホールナツメグと粉末ナツメグ)と乾燥メースという2つのカテゴリーに分けられます。丸ごと乾燥したナツメグは、家庭だけでなく、食品業界、肉や乳製品(ソーセージ、スープ、スパイスミックス、焼き菓子、エッグノッグ、アイスクリームなど)の風味付けにも広く使用されています。消費の増加により、予測期間中にナツメグの取引が拡大すると予想されます。
アジア諸国はナツメグスパイスの主要消費者です。このスパイスの人気は、それを主要なスパイス成分として使用する幅広い郷土料理と、薬として使用する長年の伝統によって説明されます。グアテマラ、インド、インドネシアがナツメグの主要生産国および輸出市場です。オレオレジン産業の成長により、この地域のナツメグ市場の成長がさらに加速しました。ナツメグなどのスパイスからのオレオレジンは、食品メーカーにとってエスニック料理を作るための興味深い材料です。
ナツメグは、マルチドロップシナリオで他のスパイスや作物とともに商品作物として生産されます。主にケーララ州の自家農園で栽培されており、家庭に多大な収入をもたらしています。アレカナッツ&スパイス開発総局によると、ケーララ州では50,000を超える農家がナツメグの栽培に携わっています。
インドやインドネシアを含む大規模なアジア人コミュニティは地球上のさまざまな地域に住んでおり、季節のカレー料理を作るために使用されるガラムマサラの材料としてナツメグを使用しています。アジア料理への関心の高まりに伴い、アジア太平洋地域におけるナツメグスパイスの需要は予測期間中に増加すると予想されます。ナツメグのオレオレジン抽出はインドやスリランカなどの国で行われます。したがって、この地域には輸出の機会があります。国際社会からの需要の増加に伴い、ナツメグ市場は予測期間中に成長すると予想されます。
The Nutmeg Market size is estimated at USD 2.74 billion in 2024, and is expected to reach USD 3.59 billion by 2029, growing at a CAGR of 5.5% during the forecast period (2024-2029).
Nutmeg is widely used in Asian cuisines and it is becoming popular in many parts of the world. Europe is one of the major importers of Nutmeg. The rising popularity of ethnic cuisines, such as Indian and Thai, has spurred the demand for spices such as nutmeg among food manufacturers.
In Indonesia, the nutmeg trade is geared more toward export than domestic consumption. Nutmeg is commonly converted into sweets and syrup in the local market to add value from raw to processed form. Because marketing is limited to production areas, the marketing opportunity for sweets remains enormous. Nutmeg is primarily grown in the southern state of Kerala, although it has lately moved to the eastern state of Andhra Pradesh and the northeastern region of India.
The European Union is one of the fastest-growing export markets for Indonesian nutmeg. However, the European Union applies severe laws (private standards) to all imported products, including nutmeg, particularly in terms of health and food safety. The European people's health-conscious culture drives them to seek natural ingredients in the food they consume. The consumption of Indonesian nutmeg in the European Union is divided into two categories: dry nutmeg (whole nutmeg and powder nutmeg) and dried mace. Whole dried nutmeg is widely used for flavoring in the food industry, meat and dairy products (sausages, soups, spice mixes, baked goods, eggnog, ice cream, etc), as well as in the home. The increasing consumption is anticipated to grow the nutmeg trade during the forecast period.
Asian countries are the key consumers of Nutmeg spice. The popularity of this spice is explained by the wide range of regional dishes using it as a major spice ingredient and the age-old tradition of using it in medicine. Guatemala, India, and Indonesia are the key producers and export markets for nutmeg. The growth in the Oleoresins industry has further augmented the market growth for nutmeg in the region. Oleoresins from spices such as nutmeg are interesting ingredients for food manufacturers to create ethnic dishes.
Nutmeg is produced as a commercial crop with other spices and crops in a multidrop scenario. It is grown primarily in homesteads in Kerala and provides significant revenue to households. According to the Directorate of Arecanut & Spices Development, over 50,000 farmers in Kerala are involved in nutmeg cultivation.
The large Asian community which includes India and Indonesia lives across different parts of the globe and uses nutmeg as an ingredient in the garam masala employed to make seasonal curry dishes. With growing interest in Asian cuisines, the demand for nutmeg spice in Asia - Pacific is expected to grow during the forecast period. Oleoresin extractions for nutmeg take place in countries, such as India and Sri Lanka; so they have export opportunities in the region. With the rise in demand from the international community, the market for nutmeg is expected to grow during the forecast period.