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市場調査レポート
商品コード
1190828

飼料用酸味料市場- 成長、動向、予測(2023年~2028年)

Feed Acidifiers Market - Growth, Trends, and Forecasts (2023 - 2028)

出版日: | 発行: Mordor Intelligence | ページ情報: 英文 126 Pages | 納期: 2~3営業日

● お客様のご希望に応じて、既存データの加工や未掲載情報(例:国別セグメント)の追加などの対応が可能です。  詳細はお問い合わせください。

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飼料用酸味料市場- 成長、動向、予測(2023年~2028年)
出版日: 2023年01月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 126 Pages
納期: 2~3営業日
ご注意事項 :
本レポートは最新情報反映のため適宜更新し、内容構成変更を行う場合があります。ご検討の際はお問い合わせください。
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概要

飼料用酸味料市場は、予測期間中に7.2%のCAGRで推移すると予測されています。

主なハイライト

  • 飼料用酸味料は、栄養補給や防腐を目的として飼料に配合される有機酸です。酸味料は、家畜の消化管や消化器官における混雑や微生物学的なバランスを強化します。市場は、特に他の国よりも生活水準が向上している先進国において、家禽用の最高品質の飼料用酸味料に対する強い需要があることを特徴としています。単一酸をベースとする飼料は約38%に過ぎません。ほとんどの製品は、2つまたは3つの酸を含む有機酸のブレンドをベースにしています。3種類以上の製品を組み合わせたものは稀です。蟻酸とプロピオン酸が最も使用されている成分です。クエン酸、乳酸、ソルビン酸、リンゴ酸、酢酸、フマル酸なども、養鶏用飼料の酸味料として使われる主要な酸です。安息香酸、酪酸、酒石酸、ソルビン酸はあまり使用されていないです。しかし、有機酸を使用した場合の効果は、使用する有機酸の種類や含有量に大きく依存します。また、保存性を高めるために、有機酸の含有量を低くして性能を向上させることもあります。
  • 主な阻害要因としては、代謝ペプチド、微生物フローラエンハンサー、ハーブ製品などの代替品の出現が挙げられます。しかし、家禽の病気を治療するための飼料用酸味料の使用が増加しているため、家禽用飼料用酸味料にチャンスが訪れています。メーカーは、製品を低コストで製造し、生産能力を高めるために、革新的な生産技術を開発しています。
  • 養鶏業界からの強い需要と、安全な食品の供給を確保するための抗生物質の禁止は、養鶏用飼料酸味料の需要増につながると予想されます。さらに、欧州連合内での抗生物質の禁止により、酸性化剤は抗生物質の使用に次ぐ適切な代替品として注目されるようになっています。しかし、一般的には、医薬品としての利用から、養鶏を含む動物用飼料の天然飼料原料としての利用へと市場はよりシフトしているようです。この地域では、古くから単一有機酸が飼料用防腐剤として使用されてきました。その代表的なものが、ギ酸やプロピオン酸です。しかし、EU内で抗生物質の禁止が予定されていることから、ここ10年で飼料添加物のような有機酸の使用が普及し始めました。

飼料用酸味料の市場動向

動物飼料生産の増加

FAS-USDAのレポートによると、卵、肉、牛乳などの畜産物の需要増に対応するため、畜産物の生産量は年々増加し、動物用飼料の消費量も増加しているとのことです。オールテックの世界飼料生産量調査によると、2020年の世界動物飼料生産量は12億790万トンで、2021年には12億3550万トンに達しています。このような動物飼料の生産量の増加は、動物飼料用酸味料市場をポジティブな傾向で牽引すると期待されます。

家禽類は、現在、農業分野で最も急成長しているセグメントの1つです。家禽部門は、近代的な集約的生産方法の導入、遺伝子の改良、予防的疾病管理およびバイオセキュリティ対策の改善、所得と人間人口の増加、および都市化により、過去20年間に大きな構造変化を遂げました。鶏肉消費の増加は、東・東南アジアとラテンアメリカ、特に中国とブラジルで最も顕著です。パンデミック時に家庭での調理が増えたこと、他のタンパク質と比較して比較的手頃な価格であることなど、さまざまな要因がブロイラー事業を後押ししています。世界の鶏肉生産量は近年、需要の増加に対応するために急増しています。FAOの推計によると、2020年の世界の鶏肉総生産量は1億3340万トンに増加します。これは、2019年の成長率のほぼ半分に相当します。中国、米国、ブラジル、南アフリカ、メキシコが2020年の生産量増加の最大のシェアを占めると考えられています。増産に向けた飼料生産の増加がこの増産に合致しています。

さらに、有機酸は家禽の栄養消化率を向上させるための魅力的な代替品と考えられています。また、有機酸を取り入れることで、腸の粘膜が薄くなり、栄養素の吸収がよくなり、効率的な利用が促進されます。有機酸を添加した鶏の卵生産量は、対照群に比べ、より早く有意に増加することが研究で示されています。工業規模の鶏肉生産では、生産プロセスにおける効率の向上、飼料転換率の改善、動物の筋肉量とタンパク質含有量の向上のために、高品質の飼料を最適に使用する必要があります。このため、予測期間中に市場が活性化することが期待されます。

欧州が市場を独占

飼料用酸味料市場は、欧州が最大のシェアを占めています。英国では肉の消費率が高いです。鶏肉は、同国で最も一般的に消費される肉の一つです。同国における畜肉の消費需要を満たすために、飼料および飼料用酸味料に対する需要の増加がすべての畜産セグメントで観察され、鶏肉は反芻動物および豚肉よりも先行しています。2020年、同国ではパンデミック時の操業停止措置により、鶏肉需要の減少が観察されました。需要の減少は、外食産業からの需要が少ないことと、英国の食肉加工工場の機能が低下したことに起因しています。しかし、2020年末には小売業からの高い需要が観測されました。

エッセンシャルオイルを含む有機酸の使用がブロイラーのパフォーマンスにプラスの影響を与えることを示すさまざまな調査研究を考慮すると、抗生物質成長促進剤(AGP)の代替となり得るものとして、英国では有機酸の使用が年々増加しています。有機酸は、家禽の飼料や飲料水に添加することで、成長反応を引き出し、栄養消化率を向上させる。プロピオン酸、ギ酸、酢酸は強力な有機酸で、一般的に飼料に付着したカビを殺すために使用されます。さらに、フランスでは過去10年間に鳥インフルエンザなど家畜の様々な病気が発生したため、肉の品質と安全性に関する規制が強化され、今後数年間で抗生物質成長促進剤の代替品として飼料酸味料の使用を後押しすると予想されています。

英国とドイツを拠点とする大手配合飼料メーカーが多いことから、この地域でも飼料用酸味料の需要が高まっています。Trouw nutritionのSelkoは、英国で定評のある飼料添加物ブランドです。ドイツでは、Dr. Eckel、BASF SE、Trouw Nutrition、ADDCON GmbHなどの飼料酸味料を製造する主要な企業があります。これに伴い、需要の増加に伴い、有機酸の価格は年々上昇しています。BASF SEは、2021年に欧州におけるギ酸の価格をメートルトン当たり100ユーロ(99.4米ドル)、プロピオン酸の価格をメートルトン当たり150ユーロ(149米ドル)引き上げました。

飼料用酸味料市場の競合分析

飼料用酸味料市場は、Alltech Inc.、Cargil Inc.、BASF SE、Yara International、Trouw Nutrition、Biominなど少数の主要企業が集中する市場であります。これらの主要なプレーヤーが事業を拡大するために最も採用された戦略は、M&A、拡張、および研究開発への投資です。

その他の特典

  • エクセル形式の市場予測(ME)シート
  • アナリストによる3ヶ月間のサポート

目次

第1章 イントロダクション

  • 調査の前提条件と市場の定義
  • 調査対象範囲

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 市場概要
  • 市場促進要因
  • 市場抑制要因
  • ポーターのファイブフォース分析
    • 供給企業の交渉力
    • 買い手/消費者の交渉力
    • 新規参入業者の脅威
    • 代替品の脅威
    • 競争企業間の敵対関係

第5章 市場セグメンテーション

  • 種類
    • 乳酸
    • プロピオン酸
    • フマル酸
    • その他のタイプ
  • 動物
    • 反芻動物
    • 家禽類
    • 豚肉
    • 水産養殖
    • その他の動物
  • 地域別
    • 北米
      • 米国
      • カナダ
      • メキシコ
      • その他北米地域
    • 欧州
      • ドイツ
      • 英国
      • フランス
      • ロシア
      • スペイン
      • その他の欧州地域
    • アジア太平洋地域
      • インド
      • 中国
      • 日本
      • その他アジア太平洋地域
    • 南米地域
      • ブラジル
      • アルゼンチン
      • その他の南米地域
    • アフリカ
      • 南アフリカ
      • その他のアフリカ

第6章 競合情勢

  • 主な採用戦略
  • M&A(合併・買収
  • 企業プロファイル
    • BASF SE
    • Novus International
    • Kemin Industries Inc.
    • Biomin
    • Corbion Purac
    • Perstorp Holding AB
    • Yara International Asa
    • Impextraco
    • Jefo Nutrition Inc.
    • Kemira OYJ

第7章 市場機会と今後の動向

目次
Product Code: 47984

The feed acidifiers market is projected to register a CAGR of 7.2% during the forecast period.

Key Highlights

  • Animal feed acidifiers are organic acids incorporated into the feed for nutritional or preservative purposes. Acidifiers enhance congestion and microbiological balance in the alimentary and digestive tracts of livestock. The market is characterized by strong demand for top-quality feed acidifiers for poultry, especially in industrialized countries, which have improved living standards than other countries. Only around 38% of the feeds are based on a single acid. Most products are based on organic acid blends containing two or three acids. A combination of more than three products is rare. Formic and propionic acids are the most used components. Citric, lactic, sorbic, malic, acetic, and fumaric acids are other major acids used as acidifiers in poultry feed. While benzoic, butyric, tartaric, and sorbic acids are not commonly used. However, the effects seen when using organic acids highly depend on the type of organic acid used and the inclusion level of the acids used. Furthermore, for preserving purposes, inclusion levels of organic acids are lowered for performance promotion.
  • The main restraints of the industry are the emergence of substitute products, such as metabolic peptides, microflora enhancers, and herbal products. However, the increasing use of feed acidifiers for treating poultry diseases creates opportunities for poultry feed acidifiers. Manufacturers are developing innovative production techniques to manufacture the products at a lower cost and increase their production capacity.
  • Strong demand from the poultry industry and the ban on antibiotics to secure the supply of safe food are expected to result in an increased demand for poultry feed acidifiers. Moreover, the ban on antibiotics within the European Union moved acidifiers to the center of attention, as they are the next most adequate alternative to the use of antibiotics. However, the market generally seems to shift more from the usage of pharmaceutical products to natural feed ingredients in animal feed, including poultry. In this region, single organic acids have been used as feed preservatives for a long time. The most popular single organic acids used are formic and propionic acids. However, the usage of organic acids, like feed additives, started to become popular in the last decade due to the upcoming ban on antibiotics within the European Union.

Feed Acidifiers Market Trends

Increasing Animal Feed Production

According to the FAS-USDA report, animal production is increasing every year to meet the growing demand for animal products, including eggs, meat, and milk leading to an increase in the consumption of animal feeds. According to Alltech's global feed production survey, global animal feed production had been 1,207.9 million metric tons in 2020, reaching 1,235.5 million metric tons by 2021. This rise in animal feed production is expected to drive the animal feed acidifier market in a positive trend.

Poultry is one of the fastest-growing segments of the agricultural sector at present. The poultry sector has undergone major structural changes during the past two decades due to the introduction of modern intensive production methods, genetic improvements, improved preventive disease control and biosecurity measures, increasing income and human population, and urbanization. The increase in poultry meat consumption has been most evident in East and Southeast Asia and Latin America, particularly in China and Brazil. A range of factors has helped boost the broiler business, including an increase in home cooking during the pandemic, and it is a relatively affordable option compared to other proteins. Global poultry meat production soared in recent years to meet the growing demand. According to the FAO estimates, the total production of poultry meat in the world in 2020 increased to 133.4 million metric tons. This amounts to almost half the growth rate in 2019. China, United States, Brazil, South Africa, and Mexico are thought to have the largest share of production growth in 2020. The increased feed production for increased growth meets this increase in production.

Additionally, organic acids are considered an appealing alternative for improving nutrient digestibility in poultry. The incorporation of organic acids also leads to thinning of the intestinal lining, which facilitates better absorption of nutrients and their efficient utilization. Studies showed that the egg production of hens significantly increased more quickly in dietary organic-acid-supplemented groups compared to the control group. Industrial-scale poultry production requires optimum use of high-quality feed to improve efficiencies in the production process, improve feed conversion ratios, and enhance animal muscle mass and protein content. Thus, this is expected to boost the market during the forecast period.

Europe Dominates the Market

Europe holds the largest share of the feed acidifiers market. The meat consumption rate in United Kingdom is high. Chicken is among the most commonly consumed meat in the country. To meet the consumption demand for animal meat in the country, the growing demand for feed and feed acidifiers is observed among all the livestock segments, with poultry being ahead of ruminants and swine. In 2020, the reduced demand for poultry meat was observed in the country due to the shutdown measures during the pandemic. The reduced demand is attributed to less demand from the food service sector and lesser functioning of the United Kingdom meat processing plants. However, the high demand from retail was observed by the end of 2020.

Considering the various research studies indicating the positive impacts of the application of organic acids with essential oils on broiler performance, the use of organic acids, in United Kingdom, as a potential alternative to antibiotic growth promoters (AGPs) has increased over the years. They are added to poultry diets and drinking water to elicit a positive growth response, improving nutrient digestibility. Propionic acid, formic acid, and acetic acid are potent organic acids generally used to kill mold on feed. Additionally, various disease outbreaks in livestock animals in France, such as Avian flu, in the past decade have led to increased regulations on meat quality and safety, which, in turn, is expected to boost the use of feed acidifiers as an alternative to antibiotics growth promoters in the coming years.

With many leading compound feed manufacturers based in United Kingdom and Germany, the demand for feed acidifiers has also been increasing in this region. Selko by Trouw nutrition is a well-established feed additive brand in United Kingdom. The major firms manufacturing feed acidifiers in Germany include Dr. Eckel, BASF SE, Trouw Nutrition, and ADDCON GmbH. Along with this, with the increased demand, the prices of organic acids increased over the years. BASF SE increased the price of formic acid and propionic acid in Europe by EUR 100 (USD 99.4) per metric ton and EUR 150 (USD 149) per metric ton, respectively, in 2021.

Feed Acidifiers Market Competitive Analysis

The feed acidifiers market is a concentrated market with a few major players, including Alltech Inc., Cargil Inc., BASF SE, Yara International, Trouw Nutrition, and Biomin. The most adopted strategies by these major players to expand their business are mergers and acquisitions, expansions, and investments in R&D.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions and Market Definition
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Overview
  • 4.2 Market Drivers
  • 4.3 Market Restraints
  • 4.4 Porter's Five Forces Analysis
    • 4.4.1 Bargaining Power of Suppliers
    • 4.4.2 Bargaining Power of Buyers/Consumers
    • 4.4.3 Threat of New Entrants
    • 4.4.4 Threat of Substitute Products
    • 4.4.5 Intensity of Competitive Rivalry

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 Type
    • 5.1.1 Lactic Acid
    • 5.1.2 Propionic Acid
    • 5.1.3 Fumaric Acid
    • 5.1.4 Other Types
  • 5.2 Animal
    • 5.2.1 Ruminant
    • 5.2.2 Poultry
    • 5.2.3 Swine
    • 5.2.4 Aquaculture
    • 5.2.5 Other Animals
  • 5.3 Geography
    • 5.3.1 North America
      • 5.3.1.1 United States
      • 5.3.1.2 Canada
      • 5.3.1.3 Mexico
      • 5.3.1.4 Rest of North America
    • 5.3.2 Europe
      • 5.3.2.1 Germany
      • 5.3.2.2 United Kingdom
      • 5.3.2.3 France
      • 5.3.2.4 Russia
      • 5.3.2.5 Spain
      • 5.3.2.6 Rest of Europe
    • 5.3.3 Asia-Pacific
      • 5.3.3.1 India
      • 5.3.3.2 China
      • 5.3.3.3 Japan
      • 5.3.3.4 Rest of Asia-Pacific
    • 5.3.4 South America
      • 5.3.4.1 Brazil
      • 5.3.4.2 Argentina
      • 5.3.4.3 Rest of South America
    • 5.3.5 Africa
      • 5.3.5.1 South Africa
      • 5.3.5.2 Rest of Africa

6 COMPETITIVE LANDSCAPE

  • 6.1 Major adopted strategies
  • 6.2 Mergers & Acquisitions
  • 6.3 Company Profiles
    • 6.3.1 BASF SE
    • 6.3.2 Novus International
    • 6.3.3 Kemin Industries Inc.
    • 6.3.4 Biomin
    • 6.3.5 Corbion Purac
    • 6.3.6 Perstorp Holding AB
    • 6.3.7 Yara International Asa
    • 6.3.8 Impextraco
    • 6.3.9 Jefo Nutrition Inc.
    • 6.3.10 Kemira OYJ

7 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS