市場調査レポート
商品コード
1189763
藻類タンパク質市場- 成長、動向、および予測(2023年-2028年)Algae Protein Market - Growth, Trends, and Forecasts (2023 - 2028) |
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藻類タンパク質市場- 成長、動向、および予測(2023年-2028年) |
出版日: 2023年01月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 100 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の藻類タンパク質市場は、予測期間(2022年~2027年)に6.74%のCAGRで推移すると予測されています。
COVID-19のパンデミックの発生は、藻類タンパク質市場にわずかながら影響を及ぼしています。世界の封鎖のため、多くの商業的な藻類生産・加工施設が停止しているか、生産能力が低下しており、国内生産に大きな損失をもたらしています。しかし、最適な免疫システムを維持するために、良い栄養摂取は最優先事項であり、植物や藻類タンパク質の食品と飲料の強い需要を支えています。
自然由来の食品や健康サプリメントの人気の高まり、健康志向の消費者の増加、人口の一定の増加は、藻類タンパク質市場の成長の主要な要因のいくつかです。
また、世界中で菜食主義者の人口が拡大していることも、市場成長の主な要因の一つです。さらに、ビーガン食の様々な健康上の利点に関する認知度の上昇に伴い、ビーガンライフスタイルを採用する人々の数は世界中で増加しています。動物性タンパク質から他のタンパク質源への消費者需要のシフトは、タンパク質代替市場の立ち上がりによって明らかに示すことができます。植物ベースおよび微細藻類ベースの食事へのこの漸進的な傾斜は、主に持続可能性の問題、健康意識、倫理的または宗教的見解、および環境と動物の権利のそれなどのさまざまな要因に関連しています。
クロレラなどの藻類タンパク質を使用した機能性飲料は、健康上の利点や爽やかな味を提供し、世界的にますます人気が高まっています。このセグメントは、需要を満たすために、主に新興の食品強化技術や栄養の利点の発見によって燃料を供給されます。代替タンパク質源への需要の高まりは、藻類タンパク質市場空間への投資の増加につながっています。機能性食品としてのスピルリナの使用は、欧州食品安全機関(EFSA)、FDA、および他の著名な食品規制機関によるその一般的に安全とみなさ(GRAS)の状態のおかげで、急速に増加しています。藻類は、多くの種が土地の単位当たりの優れたタンパク質の収量を提供するように、ますますタンパク質問題への重要なソリューションとして見られています。スピルリナ藻類は、100グラムあたりのタンパク質の60から71グラムのタンパク質レベルを持っており、様々な機能性食品や飲料用途全体で見出すことができます。
北米は、世界の藻類タンパク質市場を独占しました。栄養補助食品と食品は、米国、カナダ、メキシコの消費者の間でフィットネス意識の高まりに起因し、北米市場の主要なアプリケーションセグメントです。また、水産養殖業の拡大も、予測期間中の製品需要を押し上げると予想されます。藻類タンパク質の柔軟性は、機能性食品や飲料、サプリメントの原料として、非常に汎用性の高いものです。米国では、藻類由来の製品や添加物の消費は一般的に主流から外れていますが、常に変化する市場力学と消費者行動は、ビーガンや植物ベースのタンパク質成分や製品の傾向を作成し、それによって藻類タンパク質製品の市場成長を後押ししています。また、米国国立がん研究所の研究結果によると、1日6.0mgのB-カロテンの摂取は、がんのリスクを最小限に抑えるために有効であると考えられています。毎日4.0 gのスピルリナの消費量は、6 mgのB-カロテンを得るために十分です。
世界の藻類タンパク質市場は、多くの国内および多国籍企業が市場シェアを争っており、競争的な市場です。消費者の間で彼らのブランドの存在を高めるために、大手企業が採用した戦略的アプローチとして、新製品開発とともに、企業の合併、拡張、買収、およびパートナーシップに重点を置いています。さらに、市場の主要なプレーヤーはまた、任意の将来の製品の発売のための顧客基盤を活用するために、合併や買収によって様々な地域全体の企業との流通関係を強化するために計画しています。藻類タンパク質市場における主要なキープレイヤーには、AlgoSource SA、Cyanotech Corporation、Duplaco B.V.、Roquette Freres、Seagrass Tech Private Limitedなどが含まれます。
The global algae protein market is projected to witness a CAGR of 6.74% during the forecast period (2022 - 2027).
The outbreak of the COVID-19 pandemic has marginally affected the algae protein market. Due to the worldwide lockdown, many commercial algae production and processing facilities have shut down or are operating at reduced capacities, leading to substantial losses in domestic production. However, good nutrition intake is the top priority to maintain an optimal immune system, supporting the strong demand for plant and algae protein food products & beverages.
Increasing popularity of naturally-derived food products and health supplements, increasing number of health-conscious consumers and constant growth in population, are some of the major drivers for the growth of the algal protein market.
The expanding vegan population across the world is another major factor responsible for the growth of the market. Furthermore, with rising awareness about the various health benefits of vegan diets, the number of people adopting vegan lifestyles is increasing across the globe. The shift in consumer demand from animal protein to other protein sources can clearly be witnessed with the rise of the protein alternative market. This gradual inclination toward plant-based and microalgae-based diet is largely associated with different factors, such as that of sustainability issue, health awareness, ethical or religious views, and environmental and animal rights.
Functional drinks with algae protein, including chlorella ingredients that provide health benefits, as well as a refreshing taste, are becoming increasingly popular, globally. The segment is primarily fueled by the emerging food fortification technologies and the discoveries of nutrient benefits, in order to meet the demand. Growing demand for alternative protein sources has resulted in the increasing number of investments in the algae protein market space. The use of spirulina, as a functional food is increasing rapidly, owing to its generally regarded safe (GRAS) status by the European Food Safety Authority (EFSA), FDA, and other prominent food regulatory bodies. Algae is increasingly seen as a key solution to the protein problem, as many species provide an excellent protein yield per unit of land. Spirulina algae have protein levels of 60-71 grams of protein per 100 grams, and thus, find its application across various functional food & beverage application.
North America dominated the global algae protein market. Dietary supplements and food products are the major application segments in the North American market, attributable to the rising fitness awareness among consumers in United States, Canada, and Mexico. Also, the growing aquaculture industry is expected to boost the demand for the product over the forecast period. Algal protein flexibility as a functional food and beverage ingredient and a supplements ingredient makes it remarkably versatile. In United States, though the consumption of algae-derived products and additives has generally remained far out of the mainstream, the constantly changing market dynamics and consumer behavior have created a trend for vegan and plant-based protein ingredients and products, thereby, bolstering the market growth for algae protein products. Also, According to the findings of the National Cancer Institute, United States of America, an intake of 6.0 mg B-carotene daily may be effective in minimizing the risk of cancer. Consumption of 4.0 g spirulina daily is enough to get 6 mg B-carotene.
The global algae protein market is competitive in nature having a large number of domestic and multinational players competing for market share. Emphasis is given on the merger, expansion, acquisition, and partnership of the companies along with new product development as strategic approaches adopted by the leading companies to boost their brand presence among consumers. Further, market key players are also planning to strengthen their distribution relationships with firms across various regions by merging or acquiring in order to leverage the customer base for any future product launches. Some of the major key players in the algae protein market, globally include AlgoSource SA, Cyanotech Corporation, Duplaco B.V., Roquette Freres, and Seagrass Tech Private Limited, among others.