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市場調査レポート
商品コード
1261179
チャーガマッシュルームの世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート自然別、形態別、最終用途別(飲食品産業、栄養補助食品、医薬品、化粧品・パーソナルケア)、地域別展望・予測、2022年~2028年Global Chaga Mushroom Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Nature, By Form, By End Use (Food & Beverage Industry, Dietary Supplements, Pharmaceuticals and Cosmetics & Personal Care), By Regional Outlook and Forecast, 2022 - 2028 |
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チャーガマッシュルームの世界市場規模、シェア、産業動向分析レポート自然別、形態別、最終用途別(飲食品産業、栄養補助食品、医薬品、化粧品・パーソナルケア)、地域別展望・予測、2022年~2028年 |
出版日: 2023年03月31日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 170 Pages
納期: 即納可能
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チャーガマッシュルーム市場規模は、2028年には11億米ドルに達し、予測期間中にCAGR6.9%の市場成長率で上昇すると予測されています。
チャーガは、伝統的に微粉末に挽いてハーブティーに使用されてきました。チャーガは、冬虫夏草など他のキノコと一緒にお茶に入れたり、併用したりすることもあります。最近では、粉末やカプセルのサプリメントとして提供されることもあります。チャーガを温水や冷水で摂取すると、その治療効果が発揮されると言われています。さらに、低カロリーで食物繊維を多く含み、抗酸化物質も豊富に含まれています。
キノコの上部が非晶質で、焼けた炭に強く似ていることから、区別するために利用されることもあります。野生のチャーガは収穫可能な成熟度に達するまで3~5年かかり、ベツリンやベツリン酸など含まれる珍しい物質の多くは白樺の木に由来しています。もし、実験室での栽培のように、白樺の木が使われていなければ、これらの重要な白樺の化合物は存在しないことになります。外側の黒い層、メラニンもありません。また、実験室で栽培されたチャーガには菌糸が含まれているため、最終製品には本物のチャーガ・カンカーよりも多くの粒子が含まれます。その結果、野生のチャーガは、ラボで繁殖させたチャーガマッシュルームよりも人気が出ています。
COVID-19影響度分析
チャーガマッシュルームは、その特徴や健康上の利点から需要が高まり、一般庶民は免疫力を高めることに関心を持つようになります。また、ヴィーガン料理やヴィーガン料理の健康効果を知るきっかけとして、ジャンクフードや肉食がもたらす疾病の増加が挙げられます。そのため、COVID-19以降、お客様はチャーガマッシュルームのような免疫力向上やウイルス防御に役立つビーガン食品をより求めています。このように、チャーガマッシュルームから製造される食事やサプリメントは顧客からの需要が高く、市場の拡大が予想されます。
市場成長要因
いくつかの健康上の利点があります。
チャーガエキスには抗腫瘍作用があり、がん治療にも影響を及ぼしています。がんは世界的に主要な死因の1つであることが知られていますが、チャーガ茸はがん細胞を殺すことができるベツリンとベツリン酸を少量含むため、がんの予防とおそらく治癒に役立つと考えられます。その結果、チャーガマッシュルームは、その強い薬効により、人類の福祉に貢献する薬用キノコとして、医薬品メーカーやヘルスケアメーカーの間で人気を博しています。これらの要因がチャーガマッシュルーム市場の成長に寄与しています。
スキンケア製品への応用
Inonotus obliquusには、亜鉛、銅、マグネシウム、セレン、カリウムなど、スキンケアに多くの利点を持つ必須ビタミンとミネラルが含まれています。さらに、メラニンを含むチャーガマッシュルームは、天然の抗炎症剤および抗酸化剤であり、様々なスキンケア製品の成分、添加物、または活性剤として使用することができます。その結果、チャーガマッシュルームは、細胞の損傷、老化、しわの発生を引き起こすフリーラジカルに対する防御を提供するために、化粧品会社によって様々な美容ケア用途に使用されています。さらに、チャーガに含まれるバイオフラボノイドには、肌を引き締める収れん作用があり、さらなる抗シワのメリットをもたらします。これが地域市場の成長を支えています。
市場の抑制要因
シュウ酸塩を多量に含む
一般的に水溶性または不溶性である食品には、当然シュウ酸塩が含まれています。水溶性のものは陰イオン、つまりマイナスに帯電したイオンを作り出し、循環を通るのに対し、不溶性のものは体に健康被害を与えません。しかし、シュウ酸塩は遊離カルシウムと結合してシュウ酸カルシウムの結晶を作り、腎臓結石を作りやすくしたり、腎臓に負担をかけたりする可能性があります。また、水溶性シュウ酸塩は、骨量を維持するために必要なカルシウム濃度を低下させる可能性があります。骨に問題がある方にとっては、これは問題になります。したがって、チャーガマッシュルームに含まれるシュウ酸塩の多さは、腎臓結石やその他の合併症を引き起こす可能性があり、予測期間中の市場成長の妨げになると予想されます。
ネイチャーアウトルック
性質に基づき、チャーガマッシュルーム市場はオーガニックと従来型に区分されます。2021年のチャーガマッシュルーム市場では、従来型セグメントが最も高い収益シェアを占めています。これは、従来型農業の助けを借りて生産されるチャーガマッシュルームが大量にあるためです。殺虫剤は基質に卵を産む可能性のある虫を排除し、殺菌剤は基質にカビが発生するのを阻止するために使用されます。また、従来のきのこ生産者は、収穫の合間に塩素などの化学消毒剤を使ってきのこ小屋を掃除しています。
フォームの展望
チャーガマッシュルーム市場は、形態に基づいて、粉末と液体に分けられます。液体セグメントは、2021年のチャーガマッシュルーム市場においてかなりの収益シェアを調達しました。これは、トリプル液体抽出物が、トリテルペノイドやスーパーオキシドディスムターゼ[SOD]などのアルコール可溶性抗酸化物質やβ-グルカンなどの水溶性多糖類など、さまざまなフルスペクトル化合物を含むためです。これにより、キノコが提供するすべての健康効果を利用することができます。また、老化を遅らせる、コレステロールを下げる、がんを予防・予防する、免疫力を高める、炎症を抑える、酸化ストレスに対抗する、などの効果があります。
最終用途の展望
最終用途別では、チャーガマッシュルーム市場は、医薬品、栄養補助食品、食品&飲料産業、化粧品&パーソナルケアに分類されます。2021年のチャーガマッシュルーム市場では、食品・飲料産業分野が最も高い収益シェアを記録しました。これは、チャーガマッシュルームベースのコーヒー、紅茶など、健康に良い飲み物に対する顧客の需要が高まっているためです。また、バランスの取れた食生活のためのドライサプリメントなどのチャーガマッシュルームベースのグッズの人気もあり、市場の拡大が見込まれています。チャーガ茸の効能と、飲食品分野における植物由来製品の需要の増加が、このセグメントの成長を急増させるでしょう。
地域別展望
地域別では、チャーガマッシュルーム市場は、北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAで分析されています。欧州地域は、2021年にチャーガマッシュルーム市場で最大の収益シェアを示しました。これは、チャーガの薬効に対する認識が高まり、チャーガ茶が受け入れられているためです。同地域は、チャーガ茸を大量に消費することで知られています。さらに、この地域のチャーガ茸の生産量が多いため、欧州は世界の野生チャーガ茸の生産量の大部分を占めています。これらの要因が、欧州地域の市場成長を促進すると予想されます。
List of Figures
The Global Chaga Mushroom Market size is expected to reach $1.1 billion by 2028, rising at a market growth of 6.9% CAGR during the forecast period.
Chaga mushroom (Inonotus obliquus) is a species of fungus that grows mainly on the bark of birch trees in cold areas, such as Northern Europe, Siberia, Russia, Korea, Northern Canada, and Alaska. Black mass, clinker polypore, birch canker polypore, cinder conk, and sterile conk trunk rot are other names for chaga (of birch). Conks, or woody growths, produced by chaga are around 10-15 inches (25-38 cm) in size and resemble clumps of burned charcoal.
Yet, a soft core with an orange tint may be seen within. Chaga has been used as a traditional medicine for millennia in Russia and other nations of Northern Europe, mainly to increase immunity and general health. Diabetes, several malignancies, and heart disease have all been treated with it.
Chaga was traditionally ground into a fine powder and used to make herbal tea. Chaga may be present in the tea or conjunction with other mushrooms, such as cordyceps. These days, it's also offered as a supplement in powder or capsules. It is said that taking chaga with warm or cold water may unleash its therapeutic effects. In addition, they have a low-calorie count, a high fiber content, and a wealth of antioxidants.
The tops of the mushrooms, which have an amorphous look and strongly resemble burnt charcoal, may be used to distinguish them. Wild Chaga takes three to five years to reach harvestable maturity, and many of the unusual substances it contains, such as betulin and betulinic acid, come from birch trees. If no birch trees are involved, like with a lab-grown procedure, none of these critical birch compounds will be present. No outer black layer, no melanin. Not to add that the end product will have a lot more grain than authentic Chaga canker since lab-grown Chaga contains myceliated grain. As a result, wild chaga has become more popular than chaga mushrooms bred in a lab.
COVID-19 Impact Analysis
The general populace will be more concerned with increasing their immunity levels which had a favorable effect on Chaga mushrooms because of their rise in demand due to the characteristics and health advantages. In addition, one of the most prevalent causes of veganism and knowledge of the health advantages of vegan cuisine is the rise in diseases brought on by junk food and meat consumption. So, after COVID-19, customers are seeking more vegan foods, such as Chaga mushrooms, that aid in immunity-building and viral defense. Thus, meals and supplements manufactured from Chaga mushrooms are in high customer demand and the market is anticipated to expand.
Market Growth Factors
Several health advantages
Chaga extract contains anti-tumor properties and has been influential in cancer treatment. Cancer is known to be one of the leading causes of death globally, and chaga mushroom may be helpful to prevent and perhaps cure cancer since it contains a small quantity of betulin and betulinic acid, which can kill cancer cells. As a result, Chaga mushrooms have gained popularity among pharmaceutical and healthcare makers that are focused on including these medicinal mushrooms for human welfare due to their strong medicinal properties. These factors are contributing to the growth of the chaga mushroom market.
Application in skin care products
Inonotus obliquus contains essential vitamins and minerals with many skincare advantages, such as zinc, copper, magnesium, selenium, and potassium. In addition, melanin-containing Chaga mushrooms are a natural anti-inflammatory and antioxidant that may be used as an ingredient, additive, or active agent in various skincare products. As a consequence, Chaga mushrooms are used by cosmetic companies for a variety of beauty care applications to provide defense against free radicals that cause cell damage, aging, and wrinkle development. Moreover, the bioflavonoids in chaga have astringent qualities that tighten the skin and provide further anti-wrinkle advantages. This supports the growth of the regional market.
Market Restraining Factors
High amounts of oxalate
Food that is typically soluble or insoluble naturally contains oxalates. Whereas soluble creates anions, negatively charged ions that go through the circulation, insoluble poses no health risks to the body. They are combined with free calcium to create calcium oxalate crystals, which may increase the likelihood of kidney stone development and injure the kidneys physically. In addition, soluble oxalates may diminish calcium levels, which are necessary for maintaining bone mass. For those who have problems with their bones, this becomes an issue. Hence, the high amount of oxalate in the Chaga mushrooms, which can cause kidney stones or other complications, is expected to hinder the market growth in the projected period.
Nature Outlook
Based on nature, the chaga mushroom market is segmented into organic and conventional. The conventional segment held the highest revenue share in the chaga mushroom market in 2021. This is due to the large quantity of Chaga mushrooms produced with the help of conventional farming. Insecticides eliminate bugs that could lay eggs in substrates, while fungicides are used to stop mold from forming on the substrate. Conventional mushroom producers also clean their mushroom sheds in between harvests using chemical disinfectants like chlorine.
Form Outlook
On the basis of form, the chaga mushroom market is divided into powder and liquid. The liquid segment procured a substantial revenue share in the chaga mushroom market in 2021. This is because triple liquid extracts contain various full-spectrum compounds, including alcohol-soluble antioxidants like triterpenoids and Superoxide Dismutase [SOD] and water-soluble polysaccharides like beta-glucans. This ensures access to all the health benefits that mushrooms have to offer. Also, it has benefits which include slowing aging, lowering cholesterol, preventing and assisting in fighting cancer, boosting the immune system, controlling inflammation, and assisting in the battle against oxidative stress.
End Use Outlook
By end use, the chaga mushroom market is classified into pharmaceuticals, dietary supplements, food & beverage industry and cosmetics & personal care. The food & beverages industry segment registered the highest revenue share in the chaga mushroom market in 2021. This is due to the increased customer demand for healthful drinks such as chaga mushroom-based coffee, tea, and others. Also, the market is expected to grow due to the popularity of chaga mushroom-based goods such as dry supplements and other foods for balanced diets. The benefits of the Chaga mushroom and the increasing demand for plant-based products in the food and beverages sector will surge the segment's growth.
Regional Outlook
Region-wise, the chaga mushroom market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific, and LAMEA. The Europe region witnessed the largest revenue share in the chaga mushroom market in 2021. This is because of the growing awareness of chaga's medicinal benefits and the acceptance of Chaga tea. The region is known to consume a significant amount of Chaga mushrooms. Additionally, due to the region's high output of Chaga mushrooms, Europe accounts for a large amount of the world's production of wild chaga mushrooms. These factors are anticipated to aid the market growth in the Europe region.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include Naturalin Bio-Resources Co., Ltd, Xiamen Boten Biological Technology Co., Ltd., Om Mushroom Superfood, Annanda Chaga Mushrooms, Touchwood Mushrooms, Hangzhou Muhua Bio-Tech Co., Ltd, White Mountain Mushrooms, LLC, Baikal Herbs Ltd and Sayan Health, Inc.
Market Segments covered in the Report:
By Nature
By Form
By End Use
By Geography
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