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市場調査レポート
商品コード
1155438
IQF野菜の世界市場規模・シェア・産業動向分析レポート:性質別(在来種・有機)、エンドユーザー別(商業・住宅)、流通チャネル別、地域別の展望と予測、2022年~2028年Global IQF Vegetable Market Size, Share & Industry Trends Analysis Report By Nature (Conventional and Organic), By End User (Commercial and Residential), By Distribution Channel, By Regional Outlook and Forecast, 2022 - 2028 |
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IQF野菜の世界市場規模・シェア・産業動向分析レポート:性質別(在来種・有機)、エンドユーザー別(商業・住宅)、流通チャネル別、地域別の展望と予測、2022年~2028年 |
出版日: 2022年10月31日
発行: KBV Research
ページ情報: 英文 171 Pages
納期: 即納可能
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IQF野菜の世界市場規模は、予測期間中にCAGR4.2%で成長し、2028年には59億米ドルに達すると予想されています。
IQFで使用される急速冷凍技術により、食品の細胞壁がそのまま維持されるため、野菜の色、食感、硬さが保たれます。その結果、IQFプロセスは、従来の冷凍技術と比較して、野菜の冷凍に最適な方法であると考えられています。エンドウ豆やインゲン豆などの野菜は、IQFアイテムの代表的な例です。
IQF法は、冷凍トルコなどの鳥類を丸ごと処理するために使用されます。IQF法は瞬間凍結法とも呼ばれ、コンベアのようなものに乗せた食材をブラストチラーに入れ、急速凍結させる。このとき、食材は分離しているので、凍結後も分離したままです。
COVID-19の影響度分析
COVID-19のパンデミックは、市場にマイナスの影響を与えています。外食産業、特にフルサービスレストランとクイックサービスレストランの閉鎖が発表され、IQF野菜の販売に大きな影響を及ぼしています。COVID-19の蔓延を阻止するために多くの国が実施した貿易制限により、世界の物流・輸送はかなりの影響を受けており、IQF野菜市場にも影響を与えています。クイックサービスレストランやフルサービスレストランを含む外食産業参加者の閉鎖が、IQF野菜の販売に影響を及ぼしました。
市場の成長要因
ファーストフードレストランの人気上昇
世界のあらゆるコミュニティや文化は、食に大きく依存しています。20世紀以前は、大多数の人々が出来立ての食事を好んで摂取していました。そのため、食べるための準備に綿密な計画が必要だっています。しかし、現在では、ハンバーガー、ピザ、フライドチキンなど、心身の健康に悪いファストフードを好んで食べる人が増えています。
IQF野菜は保存期間が長いため、市場の拡大が期待されます。
IQF食品の作成、加工、保存はすべて技術を使って行われ、これが需要の増加につながっています。IQF技術により、果物や野菜を特定の温度で保存しながら安全に長期保存する能力が向上しています。水分をコントロールする低温保存法とは対照的に、IQFプロセスでは窒素を使って野菜一個一個を凍らせる。産地にもよりますが、IQF野菜は数週間から数ヶ月の賞味期限があり、腐敗を気にせず保存することが可能です。
市場の阻害要因
IQF野菜の表面は霜が降りやすくなっています。
急速冷凍庫を活用する上で、最も不満が多いのが着氷の問題です。鮮魚、肉、野菜などを冷凍保存するために、急速冷凍庫を導入したいと考える事業所は多いはずです。肉、魚、野菜など水分の多いものは、一般的な急速冷凍庫でもうまく冷凍できますが、冷凍中に水分が蒸発するため、食材が乾いてしまいます。冷凍食品は、冷凍中に脱水すると、空気中の水蒸気が表面に結露し、霜がつきます。
自然界の展望
性質に基づき、IQF野菜市場は従来型と有機に区分されます。2021年には、従来型セグメントが最大の収益シェアでIQF野菜市場を独占しました。これは、クイックサービスレストランやファストフードチェーンが、IOF野菜は準備時間が少なくて済み、顧客の待ち時間が短くなるため、生鮮野菜の代用品として採用しているという事実によって説明されます。これは、業務用セグメントの主要な触媒として機能しています。
エンドユーザー向け展望
IQF野菜市場は、エンドユーザー別に業務用と住宅用に分類されます。2021年、住宅用セグメントはIQF野菜市場で大きな収益シェアを占めました。このセグメントでは、食事を準備する時間が少ない働く女性の増加により、市場が拡大しています。さらに、IQF野菜が提供する栄養価により、IQF野菜の需要は今後数年で拡大すると思われます。
流通チャネル別の展望
IQF野菜市場は流通チャネル別に、オンラインストア、スーパーマーケット/ハイパーマーケット、企業間取引(B2B)、その他に分類されます。2021年のIQF野菜市場では、B2Bセグメントが最も高い収益シェアを示しています。外食産業におけるIQF野菜の需要増がその原因です。コスト、保存期間の長さ、互換性、季節の果物や野菜の仕入れのしやすさ、季節性など、企業組織のフリーズドライ食品購入に影響を与える最も重要な側面があるためです。菓子類、ベーカリー、乳製品などの食品加工業界では、さまざまなIQF野菜が使用されています。
地域別の展望
地域別では、北米、欧州、アジア太平洋、LAMEAでIQF野菜市場を分析しています。2021年には、北米地域が最大の収益シェアを獲得し、IQF野菜市場を牽引しました。これは、同地域において、新鮮なものやトマト缶のみを使用して作成されたピューレ/ペースト/ピューレ料理などの他の形態と比較して、冷凍野菜やトマト缶の消費が増加していることに起因しています。また、同地域では健康的な食生活への嗜好が高まっていることから、需要も増加しています。
List of Figures
The Global IQF Vegetable Market size is expected to reach $5.9 billion by 2028, rising at a market growth of 4.2% CAGR during the forecast period.
IQF is the abbreviation of individually fast frozen. One distinguishing feature of IQF foods is that each serving is frozen in isolation from the rest. A bag of IQF peas, for example, does not contain a single block of frozen peas; instead, every pea is separately frozen and available in a loose condition within the bag, making them far easier to manipulate.
Individual quick freezing a technique used to preserve vegetables for a long period is used to make IQF vegetables, a sort of frozen food product. The vegetable is frozen for 10-12 minutes using the fluidization method in IQF. The vegetables retain their natural flavor, color, and texture. After going through the IQF process, food can be stored at low temperatures, which mitigates some of the issues associated with the traditional approach, where food products deteriorate at low temperatures.
Due to the fast-freezing technique used in IQF, the cell wall of the food is kept intact, preserving the color, texture, and firmness of the vegetable. As a result, the IQF process is thought to be the best way for freezing vegetables when compared to traditional freezing techniques. Vegetables like peas and green beans are typical examples of IQF items.
The IQF method is used to treat whole birds, including frozen turkeys. The IQF method, also known as flash-freezing, involves putting the individual food products on a sort of conveyor into a blast chiller, which swiftly freezes them. The food pieces stay separate after freezing because they are separate when they are put in.
COVID - 19 Impact Analysis
The COVID-19 pandemic has had a negative effect on the market. The sale of IQF vegetables has been severely affected by recent announcements on the closure of a sizable chunk of the food service sector, particularly full-service restaurants and quick-service restaurants. Worldwide logistics & transportation have been considerably impacted by the trade restrictions put in place by a number of nations to stop the spread of COVID-19, which has had an impact on the IQF vegetable market. The closure of food service industry participants including quick-service restaurants and full-service restaurants had an impact on the sales of IQF vegetables.
Market Growth Factors
Fast food restaurants are gaining popularity
Every community and culture in the world depend heavily on the food. Before the 20th century, the majority of people preferred to consume freshly prepared meals. It required meticulous planning to prepare for eating. However, it could be observed that the majority of people enjoy eating fast food, which is bad for their physical and mental health, such as hamburgers, pizza, and fried chicken.
The longer shelf life of IQF vegetables is anticipated to boost market expansion.
The creation, processing, and storage of IQF food are all done using technology, which has led to an increase in demand. IQF technology has improved the ability to safely preserve fruits and vegetables for long periods of time while stored at specific temperatures. In contrast to cold storage methods, which control moisture, the IQF process uses nitrogen to freeze each individual vegetable unit. Depending on the source, IQF veggies have a shelf life of several weeks to months, making it possible to store them without worrying about them going bad.
Market Restraining Factors
The frostability of IQF vegetable's surface is high
The icing issue is the single most frustrating aspect of utilizing a quick freezer. There should be a large number of establishments interested in getting a quick freezer so that they can freeze their fresh fish, meat, and vegetables. Meat, fish, vegetables, and other things high in moisture can be frozen successfully in a standard quick-freezer, but the food will dry out as the moisture evaporates throughout the freezing process. Frosting forms on frozen foods when airborne water vapor condenses on their surfaces after dehydration occurs during the freezing process.
Nature Outlook
Based on nature, the IQF vegetable market is segmented into conventional and organic. In 2021, the conventional segment dominated the IQF vegetable market with the maximum revenue share. This is explained by the fact that quick-service restaurants and fast-food chains have adopted IOF vegetables as a fresh vegetable substitute since they need less preparation time and result in shorter customer wait times. This serves as a major catalyst for the commercial segment.
End-User Outlook
On the basis of end user, the IQF vegetable market is fragmented into commercial and residential. In 2021, the residential segment covered a significant revenue share in the IQF vegetable market. The market is expanding in this segment due to the rising number of working women who have lesser time to prepare food. Moreover, the demand for IQF vegetables would grow in the upcoming years due to the nutritional value offered by the IQF vegetables.
Distribution Channel Outlook
By distribution channel, the IQF vegetable market is divided into online stores, supermarket/ hypermarket, business to business (B2B) and others. The B2B segment witnessed the highest revenue share in the IQF vegetable market in 2021. The increase in demand for IQF vegetables in the food service sector is to blame for this. It is a result of the most important aspects influencing corporate organizations' purchases of freeze-dried foods, such as cost, a longer shelf life, compatibility, the ease with which seasonal fruits and vegetables can be stocked, and seasonality. Food processing industries like confectioneries, bakeries, and dairy are using a variety of IQF vegetables.
Regional Outlook
Region wise, the IQF vegetable market is analyzed across North America, Europe, Asia Pacific and LAMEA. In 2021, the North America region led the IQF vegetable market by generating the largest revenue share. This is due to the increased consumption of frozen veggies and canned tomatoes in this region compared to other forms like fresh ones or purees/pastes/pureed dishes created using only canned tomatoes. Also, in the region demand is increasing due to the growing preference of healthy diet.
The market research report covers the analysis of key stake holders of the market. Key companies profiled in the report include Alfred Zindel AG, Brecon Foods, Inc., B&G Foods, Inc., Capricorn Food Product India Ltd., Greenyard NV, Meyer Gemusebearbeitung GmbH, REMS Frozen Foods, Simplot Australia Pty. Ltd., Staple Food Group (Staple Dairy Products Ltd.) and Uren Food Group Limited.
Market Segments covered in the Report:
By Nature
By End User
By Distribution Channel
By Geography
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