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市場調査レポート
商品コード
1661265
キマメ市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、地域別、2025年~2033年Pigeon Pea Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2025-2033 |
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カスタマイズ可能
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キマメ市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、地域別、2025年~2033年 |
出版日: 2025年02月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 140 Pages
納期: 2~3営業日
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キマメ市場の世界市場規模は、2024年に1,750万トンに達しました。今後、IMARC Groupは、2033年には3,690万トンに達し、2025-2033年の成長率(CAGR)は8.20%になると予測しています。
キマメはエンドウ科の熱帯植物で、一般に食用作物として栽培されています。キマメは根が深く、土壌の二次層から水分やその他の栄養分を集め、乾燥した季節に生育することができます。チアミン、リボフラビン、ナイアシン、ビタミンB-6、葉酸、ビタミンA、カルシウム、鉄、マグネシウム、リン、カリウムを豊富に含みます。気管支炎、咳、肺炎、呼吸器感染症、痛み、月経障害、ただれ、傷、腹部腫瘍、糖尿病、胃酸過多、胃痛、中毒、痔、内臓の腫れなどの病気の予防と治療に役立ちます。このほか、タンパク質が不足しがちな食生活の理想的な補助食品として、キマメの消費量は世界中で増加しています。
現在、キマメは飼料、燃料用材、ラック虫の飼育、緑肥、土壌保全、防風林など幅広い用途に利用されています。このほか、健康上の利点が多いことから、さまざまなスープ、シチュー、カレー、ソース、米料理の調製に飲食品産業で利用されています。これらの健康効果には、エネルギーを高め、免疫力を高め、貧血を予防し、炎症を治療し、血圧を維持し、心臓血管系と消化器系を強化することが含まれます。さらに、キマメは干ばつに強いため、乾燥地帯における食糧および飼料の安全保障に最も重要な豆類作物のひとつと考えられています。また、キマメは多年草であるため、農家は何度も収穫し、余剰分を国内外の市場で取引することができます。これに加え、人口の急増、低価格、輸入の拡大、一人当たり所得の上昇、世界中で高い貯蔵施設が容易に利用できることなどが相まって、今後数年間の市場は明るい見通しとなると予測されます。
The global pigeon pea market size reached 17.5 Million Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 36.9 Million Tons by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 8.20% during 2025-2033.
Pigeon pea is a tropical plant of the pea family, which is commonly grown as a food crop. It has a deep tap-root structure that enables it to collect water and other nutrients from the secondary soil profile for thriving during dry seasons. It is a rich source of thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6, folate, vitamin A, calcium, iron, magnesium, phosphorous, and potassium. It helps prevent and cure ailments like bronchitis, coughs, pneumonia, respiratory infections, pain, menstrual disorders, sores, wounds, abdominal tumors, diabetes, acidity, stomach pain, poisoning, piles, and swelling of internal organs. Besides this, as it is an ideal supplement for a protein-deficient diet, the consumption of pigeon pea is rising across the globe.
At present, pigeon pea finds extensive applications in animal feed, fuel wood, rearing lac insects, green manuring, soil conservation, and windbreaks. Besides this, it is employed in the food and beverage industry for preparing different soups, stews, curries, sauces, and rice dishes on account of its numerous health benefits. These health benefits include boosting energy, building immunity, preventing anaemia, treating inflammation, maintaining blood pressure, and strengthening the cardiovascular system and digestive systems. Moreover, pigeon pea is considered one of the most pivotal pulse crops for food and feed security in dry places due to its high drought resilience. Apart from this, the perennial nature of pigeon pea enables farmers to take multiple harvests and use the surplus for trade in both local and international markets. This, coupled with the rapidly growing population, low prices, expanding imports, rising per capita income and the easy availability of high storage facilities worldwide, is projected to create a positive outlook for the market in the upcoming years.
India currently holds the largest market share on account of the increasing production of pigeon pea in the country. This, coupled with the rising usage of its leaves in the treatment of diarrhea and dysentery and numerous initiatives undertaken by the Government of India for the welfare of farmers, is positively influencing the market.
The competitive landscape of the market has been analyzed in the report, along with the detailed profiles of the major players operating in the industry.