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市場調査レポート
商品コード
1291431
使用済み食用油市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長機会、2023-2028年予測Used Cooking Oil Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2023-2028 |
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使用済み食用油市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長機会、2023-2028年予測 |
出版日: 2023年05月29日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 143 Pages
納期: 2~3営業日
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世界の使用済み食用油の市場規模は、2022年に61億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、2023年から2028年の間に6.3%の成長率(CAGR)を示し、2028年までに89億米ドルに達すると予測しています。
使用済み食用油(UCO)、または廃植物油は、ホテル、レストラン、食品加工装置、家庭部門で食用油を繰り返し使用することによって発生します。食用油の残りで、ヒマワリ、トウモロコシ、カノーラ、オリーブ、パーム、菜種、大豆油、動物性油脂から得られます。また、混合組成物でも入手可能です。リサイクルおよび加工されたUCOは、石鹸、コンポスト、オレオケミカル、水素添加植物油(HVO)、工業用グリース、バイオディーゼル、動物飼料の製造に広く使用されています。従来から使用されている材料と比較して、UCOは費用対効果が高く、環境に優しく、様々な製品の大量生産に必要な量を容易に入手することができます。
世界中でバイオ燃料の採用が増加していることが、市場成長を促進する重要な要因の一つです。消費者の好みは、環境意識の高まりから、石油ベースの燃料からバイオディーゼルや二酸化炭素排出量の少ないグリーンエネルギー燃料へと急速に移行しています。さらに、動物飼料の製造にUCOが広く採用されていることも、市場の成長に拍車をかけています。また、飲食品業界の著しい成長も、市場の明るい見通しを生み出しています。ファーストフードやその他の揚げ物の調理に使用される食用油は、工業プラントで加工され、さらにUCOとして利用されます。さらに、加工技術や製造技術の向上も、成長を促す要因となっています。製品メーカーは、高発熱量と低着火点を持つ革新的なオゾン処理オイルを開発しています。また、UCOは、バイオディーゼル製造のための微生物の炭素源となる発酵培地成分として広く利用されています。その他の要因としては、有利な政府政策の実施、広範な研究開発(R&D)活動などが挙げられ、市場の成長に向けた推進力となると予想されます。
The global used cooking oil market size reached US$ 6.1 Billion in 2022. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 8.9 Billion by 2028, exhibiting a growth rate (CAGR) of 6.3% during 2023-2028.
Used cooking oil (UCO), or waste vegetable oil, is produced by the repeated use of cooking oils in hotels, restaurants, food processing units and household sectors. It is the leftover cooking oil and is obtained from sunflower, corn, canola, olive, palm, rapeseed, soya oils and animal fats. It is also available in mixed compositions. Recycled and processed UCOs are widely used for the manufacturing of soaps, composts, oleochemicals, hydrogenated vegetable oils (HVO), industrial greases, biodiesels and animal feed. In comparison to the traditionally used materials, UCO is highly cost-effective, environment-friendly and readily available in bulk quantities for mass production of various products.
The increasing adoption of bio-based fuels across the globe is one of the key factors driving the market growth. The consumer preference is rapidly shifting from petroleum-based fuels toward biodiesel and green energy fuels with a lower carbon footprint due to rising environmental consciousness. Moreover, the widespread adoption of UCO in the manufacturing of animal feed is providing a thrust to the growth of the market. Significant growth in the food and beverage industry is also creating a positive outlook for the market. Cooking oils used in the preparation of fast food and other fried products are processed and further utilized as UCOs in industrial plants. Additionally, improvements in the processing and manufacturing technologies are acting as other growth-inducing factors. Product manufacturers are developing innovative ozone-treated oils with high calorific value and lower ignition points. UCO is also widely being used as a fermentation media component that acts as a carbon source in microorganisms for biodiesel production. Other factors, including the implementation of favorable government policies, along with extensive research and development (R&D) activities, are anticipated to drive the market toward growth.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global used cooking oil market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2023-2028. Our report has categorized the market based on source and application.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being ABP Food Group, Arrow Oils Ltd, Baker Commodities Inc., Brocklesby Limited., Grand Natural Inc., Greasecycle LLC, MBP Solutions Ltd., Oz Oils Pty Ltd, Valley Proteins Inc. and Veolia Environment S.A.