市場調査レポート
商品コード
1348582
室内農業システムの技術進歩Technology Advances in Indoor Farming Systems |
室内農業システムの技術進歩 |
出版日: 2023年08月31日
発行: Frost & Sullivan
ページ情報: 英文 62 Pages
納期: 即日から翌営業日
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先進的農業技術と管理環境農業の統合により、資源効率と食料安全保障を可能にしながら、収量を大幅に向上させる
世界は、人口増加、水供給の減少、都市化、気候変動など、とどまるところを知らない動向に見舞われており、これらすべてが耕地ストックの減少を招いています。国連食糧農業機関(FAO)は、世界人口は2050年までに97億人に達し、2100年には110億人を超えると推定しています。食料安全保障を達成するためには、今後30年間で世界の食料生産量を最大70%増加させる必要があります。今日、地政学的緊張やパンデミックといった前例のない状況がサプライチェーンの混乱を引き起こし、特定の地域、特にすでに高レベルの食糧不安に苦しんでいる国々において、人々の食糧へのアクセスを制限しています。
世界的に、農業はより効果的な資源利用法、つまり水や化学物質をより少なくして高い収量の作物を生産する方法を採用しなければならないというのが、コンセンサスとなっています。室内農業のような新しい農業技術は、こうした課題を解決する優れた方法です。屋内農業は、農業の環境フットプリントを減らしながら、作物(魚を含む)の生産量を大幅に増やすことができます。屋内農業への移行は、クリーンでグリーンな食料源へのアクセスを創出し、食料の栄養価を向上させ、輸送コストを下げ、食料の保存性だけでなく、害虫、干ばつ、バイオセキュリティの問題も改善します。室内農業は、植物の生育条件を最適化する技術からなる、制御環境農業(CEA)に分類される高度な農業技術を取り入れています。CEAは、温度、照明、湿度などの変数を調整し、農家が特定の気候や気象条件下では不可能な植物の栽培を可能にします。このような先進的な農業技術は、資源の利用を最適化しながら、作物の収穫量を大幅に増加させる可能性を秘めています。
室内農業システムの技術進歩に関する本調査は、以下の調査・分析分野をカバーしている:
Integrating Advanced Farming Techniques with Controlled Environment Agriculture to Significantly Improve Yield while Enabling Resource Efficiency and Food Security
The world is experiencing unrelenting trends in population growth, decreasing water supply, urbanization, and climate change, all of which contributes to dwindling arable land stock. The United Nations (UN) Food and Agriculture Organization (FAO) estimates that the global population will reach 9.7 billion by 2050 and exceed 11 billion by 2100. To achieve food security, global food production will need to increase by up to 70% in the next 30 years. Today, unprecedented circumstances such as geopolitical tensions and pandemics are causing supply chain disruptions, limiting people's access to food in certain areas, particularly in countries that are already suffering from high levels of food insecurity.
Globally, the consensus is that agriculture must adopt more effective resource utilization methods, those that require less water and chemicals to produce crops with high yields. New farming technologies, such as indoor farming, provide an excellent way to meet these challenges. Indoor farming could increase crop (including fish) production substantially while decreasing the size of agriculture's environmental footprint. The shift to indoor farming would create access to a clean and green source of food, improve the nutritive value of food, lower transportation costs, and ameliorate food shelf-life as well as pests, droughts, and bio-security issues. Indoor farming incorporates advanced farming techniques classified as controlled environment agriculture (CEA) that comprises technologies to optimize growing conditions for plants. CEA regulates variables such as temperature, lighting, and humidity, allowing farmers to grow plants that would otherwise be impossible in certain climatic and weather conditions. These advanced farming techniques have the potential to significantly increase crop yield while optimizing resource utilization.
This study on the technology advances in indoor farming systems covers the following research and analysis areas: