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市場調査レポート
商品コード
1674178
カラギーナンガム市場:タイプ別、用途別、地域別Carrageenan Gum Market, By Type, By Application, By Geography |
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カスタマイズ可能
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カラギーナンガム市場:タイプ別、用途別、地域別 |
出版日: 2025年02月07日
発行: Coherent Market Insights
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
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カラギーナンガムの世界市場は、2025年には9億8,250万米ドルと推定され、2032年には13億3,790万米ドルに達すると予測され、2025~2032年にかけてCAGR4.5%で成長すると予測されています。
レポート範囲 | レポート詳細 | ||
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基準年 | 2024年 | 2025年の市場規模 | 9億8,250万米ドル |
実績データ | 2020~2024年 | 予測期間 | 2025~2032年 |
予測期間:2025~2032年のCAGR | 4.50% | 2032年の金額予測 | 13億3,790万米ドル |
カラギーナンガムは、赤色食用海藻から抽出されるハイドロコロイド多糖類の一種です。増粘剤、乳化剤、安定剤として様々な種類の食品、パーソナルケア、医薬品に広く使用されています。カラギーナンガムの特性には、粘性のある溶液やゲルを形成すること、水分子や脂肪分子を結合させること、クリーミーな食感を与えることなどがあります。カラギーナンガムの世界市場は、その多用途な機能性と産業を超えた多様な用途により、長年にわたって着実に成長しています。食品メーカーは、食感、保存性、調理歩留まりを向上させるため、乳製品、食肉、グルテンフリーなどの製品に幅広く使用しています。健康的で自然な食材を求める消費者の嗜好の変化に伴い、カラギーナンガムの需要は今後数年間でさらに増加する可能性が高いです。
カラギーナンガム市場の成長を牽引しているのは、めまぐるしいライフスタイルの変化、都市化、人々の健康志向の高まりに起因する世界の加工食品需要の拡大といった要因です。カラギーナンガムは、カロリーを加えることなく脂肪を模倣した食品構造を作り出すため、食品加工業者によって一般的に使用されている人気の安定剤です。また、食品中の脂肪含量を全体的に減少させるための使用を許可する規制も、その普及に拍車をかけています。しかし、ある種のカラギーナンを大量に摂取した場合に報告される副作用が、その抑制要因となっています。機能性を付加した先進的カラギーナン抽出物を使用した新製品開発は、市場拡大の好機となります。有機と非遺伝子組み換え認証に基づいて差別化を図る開発企業は、先進地域でより多くの顧客を獲得することができます。しかし、消化性の懸念から乳児用調製粉乳へのカラギーナン含有量を制限する規制が足かせとなっています。グアーガム、キサンタンガム、ペクチンなどの代替品も市場の成長を制限しています。ペットフード、医薬品、化粧品など、カラギーナンの革新的な製品形態と用途セグメントの開発に機会があります。
本調査の主要特徴
本レポートは、世界のカラギーナンガム市場を詳細に分析し、2024年を基準年とした予測期間(2025~2032年)の市場規模(100万米ドル)と複合年間成長率(CAGR%)を記載しています。
異なるセグメントにわたる潜在的な収益機会を解明し、この市場の魅力的な投資提案のマトリックスについて説明しています。
また市場促進要因、抑制要因、機会、新製品の発売や承認、市場動向、地域による展望、主要企業が採用する競争戦略などに関する重要な考察も提供しています。
企業ハイライト、製品ポートフォリオ、主要なハイライト、業績、戦略などのパラメータに基づいて、世界のカラギーナンガム市場の主要企業をプロファイルしています。
主要企業は、CP Kelco U.S.、Marcel Trading Corporation、FMC Corporation、E. I. du Pont de Nemours and Co.、Gelymar S.A.、Kerry Group、Cargill Incorporated、Altrafine Gums、W Hydrocolloids Inc.、CEAMSA、LEM Products、Ingredients Solutionsなどがあります。
このレポートから洞察により、マーケティング担当者や企業の経営陣は、将来の製品発売、タイプアップ、市場拡大、マーケティング戦術に関する情報に基づいた意思決定を行うことができます。
この調査レポートは、投資家、サプライヤー、製品メーカー、販売業者、新規参入者、財務アナリストなど、この産業の様々な利害関係者を対象としています。
利害関係者は、世界のカラギーナンガム市場分析に使用される様々な戦略マトリックスを通じて、意思決定が容易になります。
Global Carrageenan Gum Market is estimated to be valued at USD 982.5 Mn in 2025 and is expected to reach USD 1,337.9 Mn by 2032, growing at a compound annual growth rate (CAGR) of 4.5% from 2025 to 2032.
Report Coverage | Report Details | ||
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Base Year: | 2024 | Market Size in 2025: | USD 982.5 Mn |
Historical Data for: | 2020 To 2024 | Forecast Period: | 2025 To 2032 |
Forecast Period 2025 to 2032 CAGR: | 4.50% | 2032 Value Projection: | USD 1,337.9 Mn |
Carrageenan gum is a type of hydrocolloid polysaccharide extracted from red edible seaweeds. It is widely used as a thickening, emulsifying, and stabilizing agent in various kinds of foods, personal care, and pharmaceutical products. Carrageenan gum's properties include forming viscous solutions and gels, binding water and fat molecules together, and imparting a creamy texture. The global market for carrageenan gum has been growing steadily over the years due to its versatile functionality and varied applications across industries. Food manufacturers extensively use it in dairy, meat, gluten-free and other products to improve texture, shelf-life and cooking yield. With changing consumer preferences for healthy and natural ingredients, carrageenan gum demand is likely to rise further in the coming years.
The carrageenan gum market growth is driven by factors such as growing demand for processed food worldwide owing to increasing fast-paced lifestyles, urbanization and health consciousness among people. It is a popular stabilizer commonly used by food processors as it produces food structures mimicking fat without adding calories. Regulations permitting its use in reducing overall fat content in foods is also fueling its uptake. However, side effects reported from consumption of high levels of certain types of carrageenan act as a restraint. New product development using advanced carrageenan extracts with added functionality presents an opportunity for market expansion. Players differentiating based on organic and non-GMO certification can gain more customers in developed regions. However, regulations restricting carrageenan content in infant formulas due to digestibility concerns act as a restraint. Alternatives such as guar gum, xanthan gum and pectin also limit the market growth. Opportunities lie in developing innovative product forms and application areas for carrageenan like pet foods, pharmaceuticals and cosmetics.
Key Features of the Study
This report provides in-depth analysis of the global carrageenan gum market, and provides market size (USD Mn) and compound annual growth rate (CAGR%) for the forecast period (2025-2032), considering 2024 as the base year
It elucidates potential revenue opportunities across different segments and explains attractive investment proposition matrices for this market
This study also provides key insights about market drivers, restraints, opportunities, new product launches or approval, market trends, regional outlook, and competitive strategies adopted by key players
It profiles key players in the global carrageenan gum market based on the following parameters - company highlights, products portfolio, key highlights, financial performance, and strategies
Key companies covered as a part of this study include CP Kelco U.S., Marcel Trading Corporation, FMC Corporation, E. I. du Pont de Nemours and Co., Gelymar S.A, Kerry Group, Cargill Incorporated, Altrafine Gums, W Hydrocolloids Inc., CEAMSA, LEM Products, and Ingredients Solutions
Insights from this report would allow marketers and the management authorities of the companies to make informed decisions regarding their future product launches, type up-gradation, market expansion, and marketing tactics
The global carrageenan gum market report caters to various stakeholders in this industry including investors, suppliers, product manufacturers, distributors, new entrants, and financial analysts
Stakeholders would have ease in decision-making through various strategy matrices used in analyzing the global carrageenan gum market