市場調査レポート
商品コード
1470565
イノシン酸二ナトリウム市場:グレード、供給源、用途別-2024-2030年の世界予測Disodium Inosinate Market by Grade (Food Grade, Pharmaceutical Grade), Source (Animal Source, Plant Source), Application - Global Forecast 2024-2030 |
● お客様のご希望に応じて、既存データの加工や未掲載情報(例:国別セグメント)の追加などの対応が可能です。 詳細はお問い合わせください。
イノシン酸二ナトリウム市場:グレード、供給源、用途別-2024-2030年の世界予測 |
出版日: 2024年04月17日
発行: 360iResearch
ページ情報: 英文 192 Pages
納期: 即日から翌営業日
|
イノシン酸二ナトリウム市場規模は2023年に7億6,843万米ドルと推定され、2024年には8億1,623万米ドルに達し、CAGR 6.48%で2030年には11億9,334万米ドルに達すると予測されています。
イノシン酸二ナトリウム(C10H11N4Na2O8P)は魚肉やイノシン酸二ナトリウム塩を含む魚類に由来し、うま味調味料として、しばしばグルタミン酸ナトリウムと併用してうま味を提供することが多くなっています。イノシン酸二ナトリウムはスクロースの細菌発酵によって得られ、グアニル酸二ナトリウムとの相乗効果で食事に頻繁に添加されます。イノシン酸二ナトリウムは、化粧品、医薬品、食品、飲料など様々な産業で利用されています。消費者の健康志向の高まり、加工食品への需要の高まり、うま味フレーバーの人気の高まりが、飲食品業界全体でイノシン酸二ナトリウムの使用率を高めています。急速な都市化、ライフスタイルの変化、可処分所得の増加、新興経済などは、イノシン酸二ナトリウムの需要を増加させるマクロ経済要因の一つです。しかし、イノシン酸二ナトリウムの大量消費に伴う心拍数の増加、ピリピリ感、冷感などの副作用が、イノシン酸二ナトリウム市場の成長に影響を及ぼしています。今後数年間は、栄養補助食品に対する需要の高まりにより、錠剤、粉末、カプセルの形で摂取できる多くの栄養補助食品や健康補助食品の調製におけるイノシン酸二ナトリウムの使用量が増加すると予想されます。
主な市場の統計 | |
---|---|
基準年[2023] | 7億6,843万米ドル |
予測年[2024] | 8億1,623万米ドル |
予測年 [2030] | 11億9,334万米ドル |
CAGR(%) | 6.48% |
グレード:食品の風味を高める食品用イノシン酸二ナトリウムの使用増加
食品グレードのイノシン酸二ナトリウムは、肉っぽい風味や香ばしい風味を加えるために食品に使用されます。イノシン酸二ナトリウムは、無臭の白色顆粒状粉末で、インスタントラーメン、ポテトチップス、その他様々なスナック菓子に、顧客訴求力を高める風味増強剤としてよく使用されています。イノシン酸二ナトリウムは、その適応性と多くの食品用途への使用により、食品業界で人気を博しています。さらに、食品に色や匂いをあまり付けず、高温を含む様々な加工環境下でも安定しています。一方、医薬品グレードのイノシン酸二ナトリウムは、分光光度計やクロマトグラフィーで原料や食品を測定するために、医薬品の処方全般に使用されています。
応用例飲食品におけるイノシン酸二ナトリウムの重要な役割
イノシン酸二ナトリウムは、グルタミン酸ナトリウム(MSG)のような他の風味増強剤と並んで、主に飲食品業界で風味増強剤として使用されています。この化合物は、スキンコンディショナーとして、また化粧品の保湿剤として使用されています。イノシン酸二ナトリウムは、多くの栄養補助食品や健康食品の調製に使用される栄養補助食品成分です。イノシン酸二ナトリウムは、錠剤、粉末、カプセルとして消費される医薬品に添加され、予測期間中に成長する可能性を秘めています。
出典植物由来のイノシン酸二ナトリウムに対する消費者の嗜好の高まり
イノシン酸二ナトリウムは、イノシン酸に由来します。イノシン酸は、豚などの様々な動物やイワシなどの魚に天然に含まれる酸であり、魚や鶏肉や肉などの動物から商業的に生産されます。したがって、魚、貝類、牛肉、豚肉、鶏肉などの肉類は、イノシン酸二ナトリウムの動物性供給源です。イノシン酸二ナトリウムはチキンスープやビーフジャーキーなどの食品に含まれることがあります。イノシン酸二ナトリウムはタピオカ澱粉から製造され、動物性食品を一切使用していないベジタリアン用もあります。チップス、ソース、スープ、プリン、クリーム、チーズなどは、風味を高めるために植物由来のイノシン酸二ナトリウムを好んで使用しています。イノシン酸二ナトリウムは、酵母、キノコ、海藻由来のものもあり、乾燥キノコに多く含まれます。
地域別インサイト
欧州のイノシン酸二ナトリウム市場は成熟しており、成長し続けるエンドユーザー産業に合わせて食品・医薬品グレードの化学品を提供する専門業者が各地域に存在しています。南北アメリカでは加工食品・飲食品の需要が伸びており、食品添加物の品質に関するFDA(食品医薬品局)のガイドラインがイノシン酸二ナトリウムの採用を後押ししています。ドイツ、米国、英国、カナダ、中国、インドネシアでは、化粧品業界の新しい応用分野でのイノシン酸二ナトリウムの使用に関して、いくつかの調査研究が行われています。イノシン酸二ナトリウムは主に海藻から抽出されるため、東南アジアおよび東アジア地域はこの化学物質の主要生産地として成長しています。これらの地域の市場関係者は、イノシン酸二ナトリウムの安全性と有効性を大幅に向上させるとともに、その利点と重要性を考慮し、動物飼料分野での使用を拡大しています。中東・アフリカ地域は、急増する飲食品セクターの需要を満たすために、この成分を供給する輸入業者やサプライヤーが大半を占めています。
FPNVポジショニング・マトリックス
FPNVポジショニングマトリックスはイノシン酸二ナトリウム市場を評価する上で極めて重要です。事業戦略と製品満足度に関連する主要指標を調査し、ベンダーの包括的な評価を提供します。この綿密な分析により、ユーザーは各自の要件に沿った十分な情報に基づいた意思決定を行うことができます。評価に基づき、ベンダーは成功の度合いが異なる4つの象限に分類されます:フォアフロント(F)、パスファインダー(P)、ニッチ(N)、バイタル(V)です。
市場シェア分析
市場シェア分析は、イノシン酸二ナトリウム市場におけるベンダーの現状について、洞察に満ちた詳細な調査を提供する包括的なツールです。全体的な収益、顧客基盤、その他の主要指標についてベンダーの貢献度を綿密に比較・分析することで、企業の業績や市場シェア争いの際に直面する課題について理解を深めることができます。さらに、この分析により、調査対象基準年に観察された累積、断片化の優位性、合併の特徴などの要因を含む、この分野の競合特性に関する貴重な考察が得られます。このような詳細レベルの拡大により、ベンダーはより多くの情報に基づいた意思決定を行い、市場で競争優位に立つための効果的な戦略を考案することができます。
1.市場の浸透度:主要企業が提供する市場に関する包括的な情報を提示しています。
2.市場の開拓度:有利な新興市場を深く掘り下げ、成熟市場セグメントにおける浸透度を分析しています。
3.市場の多様化:新製品の発売、未開拓の地域、最近の開発、投資に関する詳細な情報を提供します。
4.競合の評価と情報:市場シェア、戦略、製品、認証、規制状況、特許状況、主要企業の製造能力などを網羅的に評価します。
5.製品開発およびイノベーション:将来の技術、研究開発活動、画期的な製品開発に関する知的洞察を提供します。
1.イノシン酸二ナトリウム市場の市場規模および予測は?
2.イノシン酸二ナトリウム市場の予測期間中に投資を検討すべき製品、セグメント、用途、分野は何か?
3.イノシン酸二ナトリウム市場の技術動向と規制枠組みは?
4.イノシン酸二ナトリウム市場における主要ベンダーの市場シェアは?
5.イノシン酸二ナトリウム市場への参入に適した形態や戦略的手段は?
[192 Pages Report] The Disodium Inosinate Market size was estimated at USD 768.43 million in 2023 and expected to reach USD 816.23 million in 2024, at a CAGR 6.48% to reach USD 1,193.34 million by 2030.
The disodium inosinate (C10H11N4Na2O8P) is derived from fish, including flesh and the disodium salt of inosinic acid, which is increasingly used as a flavor enhancer, often in conjunction with monosodium glutamate to provide an umami flavor. Disodium inosinate is obtained through bacterial fermentation of sucrose and is frequently added with meals in synergy with disodium guanylate; the mixture is known as disodium 5'-ribonucleotides. Disodium inosinate is utilized in various industries, including cosmetics, pharmaceuticals, food, and drinks. The increasing consumer health consciousness, rising demand for processed foods, and growing popularity of umami flavors are raising the usage of disodium inosinate across the food & beverage industry. Rapid urbanization, changing lifestyles, rising disposable income, and an emerging economy are among the macroeconomic factors that increase the demand for disodium inosinate. However, side effects such as increased heartbeat, tingling, and coldness associated with high consumption of disodium inosinate affected the growth of the disodium inosinate market. In the coming years, growing demand for nutraceuticals is expected to increase the usage of disodium inosinate in the preparation of many dietary and health supplements that can be consumed in the form of pills, powders, or capsules.
KEY MARKET STATISTICS | |
---|---|
Base Year [2023] | USD 768.43 million |
Estimated Year [2024] | USD 816.23 million |
Forecast Year [2030] | USD 1,193.34 million |
CAGR (%) | 6.48% |
Grade: Increasing use of food-grade disodium inosinate to enhance flavor in food
Food-grade disodium inosinate is used in food products to add a meaty or savory flavor. Disodium inosinate is an odorless, white granular powder often used in instant noodles, potato chips, and various other snacks as a flavor enhancer to increase customer appeal. Disodium inosinate has gained popularity in the food industry due to its adaptability and use in numerous food applications. Additionally, it does not add much color or smell to food goods and is stable under various processing settings, including high temperatures. On the other side, pharmaceutical-grade disodium inosinate is used across pharmaceutical formulas to determine raw materials and food products by spectrophotometry and chromatography.
Application: Significant role of disodium inosinate in food & beverage
Disodium inosinate is mainly used across the food & beverage industry as a flavor enhancer alongside other flavor enhancers such as monosodium glutamate (MSG). This compound is used in cosmetics as a skin conditioner and as a humectant due to its properties of retaining moisture in cosmetic products. Disodium inosinate is a nutraceutical ingredient used to prepare many dietary and health supplements. Disodium inosinate is added to pharmaceutical medications consumed as pills, powders, or capsules and has the potential to grow in the forecast period.
Source: Growing consumer preference for plant-based disodium inosinate
Disodium inosinate comes from inosinic acid, an acid naturally found in various animals, such as pigs or fish, such as sardines, and commercially produced from fish and animals, including chicken and meat. Fish, shellfish, and meat such as beef, hog, and chicken are, therefore, animal sources of disodium inosinate. Disodium inosinate may be present in foods such as chicken broth and beef jerky. Disodium inosinate is also available in vegetarian form, produced from tapioca starch without any animal products involved in the production. Chips, sauces, soups, puddings, creams, and cheese prefer using plant-sourced disodium inosinate for flavor enhancement. Disodium inosinate is alternatively derived from yeast, mushrooms, and seaweed and is more readily found in dried mushrooms.
Regional Insights
The disodium inosinate market in Europe is mature, driven by the prevalence of regional players specialized in offering food and pharmaceutical-grade chemicals to suit the ever-growing end-user industry. The Americas portrays a growing demand for processed foods & beverages, and the Food and Drug Administration (FDA) guidelines regarding food additive quality have encouraged the adoption of disodium inosinate in the region. Germany, the U.S., the UK, Canada, China, and Indonesia, are conducting several research studies regarding the use of disodium inosinate in new application areas of the cosmetic industry. As disodium inosinate is primarily sourced from seaweed, the South-East and East Asian region has grown to be a major producer of this chemical. Market players across these regions are significantly improving the safety and efficacy of disodium inosinate while expanding its use across the animal feed categories considering its benefits and importance. The Middle East & African region consists majority of importers and suppliers serving this component to meet the demand of their surging food & beverage sector.
FPNV Positioning Matrix
The FPNV Positioning Matrix is pivotal in evaluating the Disodium Inosinate Market. It offers a comprehensive assessment of vendors, examining key metrics related to Business Strategy and Product Satisfaction. This in-depth analysis empowers users to make well-informed decisions aligned with their requirements. Based on the evaluation, the vendors are then categorized into four distinct quadrants representing varying levels of success: Forefront (F), Pathfinder (P), Niche (N), or Vital (V).
Market Share Analysis
The Market Share Analysis is a comprehensive tool that provides an insightful and in-depth examination of the current state of vendors in the Disodium Inosinate Market. By meticulously comparing and analyzing vendor contributions in terms of overall revenue, customer base, and other key metrics, we can offer companies a greater understanding of their performance and the challenges they face when competing for market share. Additionally, this analysis provides valuable insights into the competitive nature of the sector, including factors such as accumulation, fragmentation dominance, and amalgamation traits observed over the base year period studied. With this expanded level of detail, vendors can make more informed decisions and devise effective strategies to gain a competitive edge in the market.
Key Company Profiles
The report delves into recent significant developments in the Disodium Inosinate Market, highlighting leading vendors and their innovative profiles. These include A.H.A International Co., Ltd., Accela ChemBio Inc., Ajinomoto Co., Inc., Alfa Chemistry, Biosynth Ltd., BOC Sciences, ChemScene LLC, Dideu Group, Enomark Healthcare Pvt Ltd., Fengchen Group Co., Ltd., Foodchem International Corporation, Fooding Group Limited, Hebei Crovell Biotech Co., Ltd., Merck KGaA, National Analytical Corporation, Parchem Fine & Specialty Chemicals, Inc., Selleck Chemicals LLC, Sinofi Ingredients, Thermo Fisher Scientific Inc., Tokyo Chemical Industry Co., Ltd., Toronto Research Chemicals Inc., Wego Chemical Group, Wuxi Accobio Biotech Inc., and Xiamen Amoychem Co., Ltd..
Market Segmentation & Coverage
1. Market Penetration: It presents comprehensive information on the market provided by key players.
2. Market Development: It delves deep into lucrative emerging markets and analyzes the penetration across mature market segments.
3. Market Diversification: It provides detailed information on new product launches, untapped geographic regions, recent developments, and investments.
4. Competitive Assessment & Intelligence: It conducts an exhaustive assessment of market shares, strategies, products, certifications, regulatory approvals, patent landscape, and manufacturing capabilities of the leading players.
5. Product Development & Innovation: It offers intelligent insights on future technologies, R&D activities, and breakthrough product developments.
1. What is the market size and forecast of the Disodium Inosinate Market?
2. Which products, segments, applications, and areas should one consider investing in over the forecast period in the Disodium Inosinate Market?
3. What are the technology trends and regulatory frameworks in the Disodium Inosinate Market?
4. What is the market share of the leading vendors in the Disodium Inosinate Market?
5. Which modes and strategic moves are suitable for entering the Disodium Inosinate Market?