市場調査レポート

世界のステビア市場:2011年

Stevia 2011

発行 Zenith International 商品コード 180337
出版日 ページ情報 英文 152 Pages
納期: 即日から翌営業日
価格
本日の銀行送金レート: 1USD=101.32円で換算しております。
Back to Top
世界のステビア市場:2011年 Stevia 2011
出版日: 2011年03月25日 ページ情報: 英文 152 Pages
概要

ステビアは、南米および日本では昔から認知されている天然甘味料ですが、ここ数年、健康的なライフスタイルのための食品および飲料選択において、消費者から大きな注目を集めています。

当レポートでは、世界市場における天然甘味料の原料および開発について分析を行い、市場促進因子、規制、生産および消費動向、市場シェア、規制動向などをまとめており、概略以下の構成でお届けします。

目次

  • エグゼクティブサマリーとイントロダクション
  • 砂糖
  • 高果糖コーンシロップ(HFCS)
  • HIS(高強度甘味料)の市場促進要因
  • 世界のHIS市場
  • ステビアの出現
  • ステビアの規制
  • ステビア生産および消費
  • ステビアのSWOT
  • 代替天然甘味料
  • 甘味料の比較
  • ステビアが直面する課題
  • 予測
  • 主要な商業的開発
  • ステビアのサプライヤー
  • ステビア含有のソフトドリンクブランド:サンプル
目次

Abstract

Long recognised for its sweetening properties in South America and Japan, stevia has emerged on the global stage as natural sweetener with enormous potential in the last few years, as consumers strive for healthier lifestyles in their food and beverage choices.

The 2011 Zenith Report on Stevia examines the origins and rapid development of this all-natural sweetener within the international market, as it achieves regulatory approval for use in food and beverages.

The 2011 Zenith Report on Stevia includes:

  • Executive summary
  • Commentary on the wider sweetener market, emergence and driving factors behind natural and artificial high intensity sweeteners
  • Legislation surrounding stevia by region
  • Stevia production and consumption 2006-2014
  • 2010 market volume share by region
  • SWOT analysis
  • Alternative natural sweeteners
  • Artificial/natural sweetener comparison
  • Challenges facing stevia
  • Stevia forecast
  • Key commercial developments
  • Profiles of 25 stevia suppliers with company overview and details of stevia operations
  • Profiles of 47 stevia sample soft drink brands, including manufacturer, product description, variants, price and packaging, launch date and market

With its high versatility as an ingredient, enabling its use in a wide range of applications, stevia is increasingly becoming the focus of attention amongst food and beverage manufacturers worldwide. This report will provide manufacturers with an in depth understanding of the ingredient' s origins and the issues surrounding it at an industrial, commercial and legislative level.

The 2011 Zenith Report on Stevia is broken down into three main sections:

  • Market overview including broader artificial and natural sweetener industry, emergence onto the world market and global trends
  • Regulatory framework, production and consumption, and a SWOT analysis
  • A focus on key suppliers and a geographic spread of sample brands

Countries covered:

  • Asia Pacific; North America; South America; Europe; Others

Table of Contents

  • 1: Executive summary & introduction
  • 2: Sugar
  • 3: High Fructose Corn Syrup (HFCS)
  • 4: Market drivers for HIS
  • 5: Global HIS market
  • 6: Emergence of stevia
  • 7: Stevia legislation
  • 8: Stevia production and consumption
  • 9: Stevia SWOT
  • 10: Alternative natural sweeteners
  • 11: Sweetener comparison
Back to Top