市場調査レポート

食品用の抗菌性コーティングの進歩

Advances in Food Antimicrobial Coatings

発行 Technical Insights (Frost & Sullivan) 商品コード 259768
出版日 ページ情報 英文
納期: 即日から翌営業日
価格
本日の銀行送金レート: 1USD=105.42円で換算しております。
Back to Top
食品用の抗菌性コーティングの進歩 Advances in Food Antimicrobial Coatings
出版日: 2012年12月31日 ページ情報: 英文
概要

食品の微生物感染の発生と共に、食品の安全性の必要に対する認識も高まってきました。様々な食品向けの抗菌性パッケージングが開発されている一方で、ここ数年、包装の必要性を減らし、食品の保存期間を延長させるような抗菌性食品コーティングへの移行の動きも広がっています。また、食品中の微生物の増殖を押さえ、食品の品質を維持するような抗菌性添加物の利用も広がっています。

当レポートでは、全世界で食品の保護や保存期間延長に利用されている、様々な抗菌性コーティング技術の概要や、開発・活用状況について調査し、その結果を概略以下の構成でお届けします。

エグゼクティブ・サマリー

技術傾向と投資機会

ライセンシング可能な潜在的技術と利害関係者

技術開発企業・投資化向けの戦略的提言

主要特許

主な契約

付録

意思決定支援データベース

Frost and Sullivanについて

目次
Product Code: D4B4

Technology Investment Opportunities

The outbreak of microbial contamination in food has resulted in increasing awareness about the need for food safety, and preservation from microbial attack. While a variety of anti-microbial food packaging are being developed, recent years have shown a shift toward the development of anti-microbial food coatings that has the potential to reduce the need for packaging and help in extending the shelf life of food. Also, use of anti-microbial additives help in preserving the food quality by reducing the growth of microbes on the food . This research service,"Advances in Food Anti-Microbial Coatings," focuses on the identification of the various anti-microbial coatings for protection and enhancing the shelf life of food.

Table of Contents

  • Executive Summary
  • Technology Trends and Investment Opportunities
  • Potential Technologies Available for Licensing and Stakeholders
  • Strategic Recommendations for Technology Developers and Investors
  • Key Patents
  • Key Contacts
  • Appendix
  • Decision Support Database
  • The Frost and Sullivan Story
Back to Top