市場調査レポート
商品コード
1218847
食用フィルムとコーティングの世界市場:2028年までの予測- 成分タイプ、用途、地域別の分析Edible Films and Coating Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Ingredient Type, Application and By Geography |
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食用フィルムとコーティングの世界市場:2028年までの予測- 成分タイプ、用途、地域別の分析 |
出版日: 2023年02月02日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、食用フィルムとコーティングの世界市場は、2022年に29億6000万米ドルを占め、2028年には51億6000万米ドルに達し、予測期間中にCAGR9.7%で成長すると予測されています。
食用フィルムとコーティングは、機械的損傷、物理的、化学的、微生物的活動から食品を保護するために食品に適用される食用材料の薄い層です。また、水分や酸素、溶質の食品への移行を防止します。これらのフィルムやコーティングは、ポリマーマトリックスに多くの活性物質を挿入し、食品と一緒に摂取する能力を持っています。これは、栄養学的、感覚的な品質と食品の安全性を向上させます。これらの食用フィルムは、微生物汚染から食品を保護し、環境の影響から食品を保存します。
Royal Society of Chemistryによると、研究者は、食用コーティング製品の主成分として、スターアニス精油(SAEO)など、いくつかの天然抗菌剤を調査したとのことです。カプセル化されたSAEOは、新鮮な果物や野菜の保護に非常に効果的であることが証明されました。
市場力学
促進要因
生分解性で環境にやさしい
食用フィルムは、小麦グルテン、乳清タンパク質、トウモロコシゼイン、ワックス、セルロース誘導体、ペクチンなどの天然および有機成分で作られています。これらのコーティングは、持続可能性を可能にし、環境にやさしいものです。食用パッケージは、食べたり、堆肥化したりすることができ、非常に生分解性が高いです。彼らは急速に市場の成長を推進している食品の安全性、食品の品質と優れた製品コストを提供しています。
抑制事項
規制に関する懸念
食用フィルムやコーティング剤は、食品や飲食品の重要な構成要素です。国内の食品を管理するすべての適用法に従う必要があります。また、メチルエステルのような食用油脂を含むため、すべての法規制に準拠するわけではありません。多くの規制機関が存在し、さまざまな制約があることが、市場の成長を抑制要因となっています。
機会
プラスチック包装の代替
通常のプラスチックは、オキソ生分解性プラスチックから製造されるため、酸化が進みます。食用のフィルムやコーティングは、果物や野菜から製造されます。これらの包装は、保存期間を延ばし、廃棄物を減らし、保存性を向上させる。自然界では無害であるため、食品と一緒に消費されます。食品と包装の廃棄物を最小限に抑え、製品をより健康的で安全なものにするため、市場の成長を後押ししています。
脅威
バリア性の低さ
いくつかの利点がありますが、食用コーティングはバリア性が低く、食用コーティングの中には食品に好ましくない風味を与えるものがあります。多糖類から作られた食用フィルムは、ガスバリア性には優れていますが、水蒸気に対する抵抗力が弱く、機械的強度も不足しています。また、自立した構造体を作ることもできないです。これらの要因が市場の成長を妨げています。
COVID-19の影響
COVID-19の大流行により、世界中の多くの産業の経済的な流れが弱まりました。また、食品包装事業の経済成長にも害を及ぼしました。ロックダウンは、この時代の食用フィルムとコーティングの市場にマイナスの影響を与えました。生産量の減少、消費者需要の低下、サプライチェーンにおけるギャップ、さらに輸出入の制限により、その成長は低下しました。しかし、パンデミック後に新たな市場機会が生まれ、市場は成長すると予想されます。
予測期間中、脂質セグメントが最大となる見込み
脂質セグメントは、柔軟性、疎水性、固形性などの特性から、有利な成長を遂げると推定されます。脂質の食用コーティング剤は、水分や酸素に対する優れたバリアーとして機能します。彼らは、長期的な食品の品質を維持します。湿度感受性を著しく低下させ、外観を向上させることができます。それは、食品の品質を保護し、保存期間を延長し、市場で巨大なシェアを期待しています。
予測期間中、タンパク質分野のCAGRが最も高くなると予想されます。
タンパク質セグメントは、その優れたバリア性と機械的特性により、予測期間中に最も速いCAGRの成長を示すと予想されます。プロテインベースのコーティング剤は、カゼイン、ゼラチン、小麦グルテン、大豆タンパク質で構成されています。これは、異なるpH、温度、塩分レベルで安定したフィルムを形成します。抗菌剤、抗酸化剤のキャリアーとして機能します。食品の表面から内部への防腐剤の拡散速度を制御します。
最もシェアの高い地域
アジア太平洋地域は、新製品の発明や輸出促進により、予測期間中最大の市場シェアを占めると予想されます。この地域は、高品質な製品でよく知られています。また、国内生産を促進するためのさまざまなプログラムを実施しています。この地域は、食品をより効率的に長持ちさせる非毒性で食用の複合コーティングを発明しており、そのため大きな市場成長を示しています。
CAGRが最も高い地域
欧州は、国家的な研究開発への取り組みが強いため、予測期間中に最も高いCAGRを示すと予測されています。この地域は、多くの大学や中小企業が画期的な商品を生み出すことを可能にしています。この地域には市場の主要なキープレイヤーがおり、彼らはガス交換に対する保護を生成し、食品の低温損傷を最小限に抑えるために食用コーティングソリューションを開発しました。これらの側面は、この地域の市場成長を促進しています。
主な発展
2022年9月、世界有数の味覚と栄養の企業であるケリーは、メーカーが既存のヒマワリ供給の課題を克服するラベルに優しい非遺伝子組み換え代替物を使用して再製造することを可能にする新しいテクスチャーシステム、Puremul(TM)を発表しました。Puremulは、焼き菓子や植物性飲料など様々な用途において、ヒマワリレシチンやジグリセリドの代わりに使用できる革新的で自然なテクスチャーシステムです。
2022年3月、インドのFMCコーポレーションは、新しい研究ベースの殺虫剤Corprima(TM)を発売しました。これは、FMCの世界をリードするRynaxypyr(R)防虫技術を搭載しています。コルプリマ(TM)は、果実の虫害に対して優れた作物保護を提供することになります。革新的な殺虫剤であるコルプリマ(TM)は、より長い期間害虫駆除を行い、花と果実の保持力を高め、優れた品質の豊作をもたらすことにより、農家に優れた投資収益率をもたらすことが証明されています。
本レポートの内容
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According to Stratistics MRC, the Global Edible Films and Coating Market is accounted for $2.96 billion in 2022 and is expected to reach $5.16 billion by 2028 growing at a CAGR of 9.7% during the forecast period. Edible films and coatings are thin layers of edible materials applied on food products to protect them from mechanical damage, physical, chemical and microbiological activities. They prevent the migration of moisture and oxygen that solutes into the food. These films and coatings have the ability to insert many active substances into the polymer matrix and ingest them along with food. It improves nutritional, sensory qualities and food safety. These edible films protect food from microbial contamination and preserve it from the effects of environment.
According to the Royal Society of Chemistry, researchers investigated several natural antimicrobials, such as Star Anise Essential Oil (SAEO), as a primary component in edible coating products. The encapsulated SAEO proved to be highly efficient in protecting fresh-produced fruits and vegetables.
Market Dynamics:
Driver:
Biodegradable and eco-friendly
Edible films are made from natural and organic ingredients such as wheat gluten, whey protein, maize zein, waxes, cellulose derivatives and pectins. These coatings enable sustainability and they are ecofriendly. Edible packaging can be eaten or composted, it is very biodegradable. They offer food safety, food quality and better product costs which are driving the growth of the market rapidly.
Restraint:
Regulatory concerns
Edible films and coatings are crucial components of food and beverage products. They must follow all applicable laws governing food products in the nation. They contain edible fats like methyl esters, which does not comply with all regulations. The existence of many regulatory agencies and various limitations restraints the growth of the market.
Opportunity:
Substitute for plastic packaging
Regular plastics are manufactured from Oxo-biodegradable plastics and results in oxidation. Edible films and coatings are produced from fruits and vegetables. These wrapping extends the storage life, reduces waste and improves shelf life. They are consumed along with the food as they are harmless in nature. It minimizes food and packaging waste and makes products healthier and safer and thus fuels the growth of the market.
Threat:
Poor barrier properties
Regardless of several benefits, edible coatings have poor barrier properties and some of edible coatings impart undesirable flavour on produce. The edible films produced from polysaccharides are good gas barriers but they show poor resistance to water vapours and deprived mechanical strength. They are not capable of making self-supporting structures. These factors are hindering the growth of the market.
COVID-19 Impact
The COVID-19 pandemic has weakened economic flow of many industries all around the world. It also harmed the economic growth of the food packaging business. Lockdown has negatively impacted the edible films and coatings market during the era. Reduced output, lower consumer demand, a gap in the supply chain, as well as import and export restrictions declined its growth. However, post pandemic created new market opportunities and the market is expected to grow.
The lipid segment is expected to be the largest during the forecast period
The lipid segment is estimated to have a lucrative growth, due to its flexibility, hydrophobicity and solidity. Lipid edible coatings serve as excellent barriers against moisture and oxygen. They maintain long-term food quality. It allows a significant reduction in their moisture sensitivity and improves its appearance. It protects the quality and extends the shelf life of foods and anticipates huge share in the market.
The protein segment is expected to have the highest CAGR during the forecast period
The protein segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period, due to its excellent barrier and mechanical properties. Protein based coatings are made up of casein, gelatin, wheat gluten, soy protein. It forms films which are stable at different pH, temperature and salt levels. It functions as carriers for antimicrobial and antioxidant agents. It controls the diffusion rate of preservative substances from the surface to the interior of the food.
Region with largest share:
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period due to its inventions of new products and promotions for exportation. This region is well known for its high quality products. It conducts various programs to encourage domestic production. This region has invented non-toxic and edible composite coatings that boost food products longevity more efficiently and thus witnessing huge market growth.
Region with highest CAGR:
Europe is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to its strong national R&D efforts. This region has enabled large number of colleges and small businesses to create ground breaking goods. It is having major key players of the market and they developed edible coating solutions to generate protection against gas exchange and minimize the cold damage of food products. These aspects are driving the market growth in this region.
Key players in the market
Some of the key players profiled in the Edible Films and Coating Market include Dohler Gmbh, Koninklijke DSM NV, Kerry Group PLC, DuPont de Nemours Inc, Ingredion Incorporated, Tate & Lyle PLC, Mantrose-Haeuser Co Inc, Cargill Corporation, Glanbia PLC, Nagase America LLC, Lactips, Devro Plc, Ashland INC, FMC Corporation, MonoSol LLC, CP Kelco, Pace International, LLC, Watson Foods Co Inc, WikiCell Designs Inc, Fuerst Day Lawson Holdings Limited
Key Developments:
In September 2022, Kerry, the world's leading taste and nutrition company, has launched Puremul™, a new texture system which enables manufacturers to reformulate using a label friendly non-GMO alternative that overcomes the existing sunflower supply challenges. It is an innovative, natural texture system which can replace the use of sunflower lecithin and diglycerides across multiple applications including baked goods and plant-based beverages.
In March 2022, FMC Corporation of India has launched a new research-based insecticide Corprima™. It is powered by FMC's world leading Rynaxypyr® insect control technology. Corprima™ will offer superior crop protection against fruit borers. The innovative insecticide Corprima™ has been proven to deliver better returns on investment to farmers by offering pest control for a longer duration, enhanced flower and fruit retention leading to bumper harvests of superior quality.
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