市場調査レポート
商品コード
1235908
商用海藻の世界市場:2028年までの予測 - 形態別(粉末、フレーク、葉)、製品別(紅藻、緑藻、褐藻)、用途別、地域別Commercial Seaweed Market Forecasts to 2028 - Global Analysis By Form (Powdered, Flakes and Leaf), Product (Red seaweed, Green seaweed and Brown seaweed), Application and By Geography |
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商用海藻の世界市場:2028年までの予測 - 形態別(粉末、フレーク、葉)、製品別(紅藻、緑藻、褐藻)、用途別、地域別 |
出版日: 2023年03月03日
発行: Stratistics Market Research Consulting
ページ情報: 英文 175+ Pages
納期: 2~3営業日
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Stratistics MRCによると、世界の商用海藻市場は、2022年に165億米ドルを占め、予測期間中にCAGR 9.5%で成長し、2028年には285億米ドルに達すると予想されています。
海藻は、他の食品や食材では希少なヨウ素の良い供給源です。海藻とその分離物の利用は、満腹感を高め、ヒトの食後グルコースと脂質の吸収率を低下させる傾向があり、抗肥満食品の作成を支援するものです。海藻類は、その抗菌性により、食品として使用されたり、消費されたりしています。
動物性食品に代わる植物性・細胞性食品を推進する米国の非営利団体Good Food Instituteによると、2020年、植物性食品のドル売上は43%増加し、2019年の55億米ドルから2020年には70億米ドルに増加しました。
海苔の養殖は、沿岸の漁民、特に漁師、農民、起業家の生活を助けるために大きな役割を果たします。これらのことを考慮し、世界中の多くの政府が、国内の海藻産業を支援するための政策を打ち出し、資金を提供していることが、市場拡大の主な要因となっています。
海藻養殖のリスクには、海藻養殖場の建設に必要な設備による海底生息地の喪失の可能性や、海棲哺乳類やその他の大型動物がストランドに巻き込まれるリスクなどがあります。また、収穫時の騒音は、市場拡大を阻む大きな障害となっています。
商用海藻は、植物性食品の製造に使用されています。植物性食品とは、野菜、果物、全粒粉などの植物性要素で構成された最終製品です。これらの海藻は、植物性食品のタンパク質含有量を増やすのに役立っています。したがって、植物性食品の消費量の増加は、市場を前進させる要因となっています。
産業排水や有害廃棄物化合物のプラスチックの混入により、水質汚染が著しく進んでいます。そのため、海底からの藻類の採取が難しくなり、藻類の価格が高騰しています。培養コストが高いため、業界の成長が制限されると予想されます。
COVID-19の大流行は、世界中の多くの経済に悪影響を及ぼしました。政府によるパンデミック対策として、全国的な封鎖や検疫が行われ、多くの産業に悪影響を及ぼしました。F&Bセクターの食品メーカーの多くは、パンデミックの影響を受け続けています。社会的な距離感、自己隔離、都市全体のロックダウンにより、各国の多くの施設の閉鎖を余儀なくされています。
粉末分野は、化粧品や食品産業で広く利用されているため、有利な成長を遂げると推定されます。また、粉末は輸送や保管が容易であるため、運用コストや腐敗を抑えることができます。さらに、ビーガン製品への需要の高まりが、このセグメントの需要を促進すると考えられます。
褐藻類は、農業や動物飼料などの産業で使用されるため、予測期間中に最も速いCAGRの成長が見込まれます。これらの種子は、主にアルギン酸ハイドロコロイドの抽出原料として、また食品として利用されます。また、充填剤、乳化剤、増粘剤としても利用されることが、このセグメントの成長を促進する要因となっています。
アジア太平洋地域は、消費者の意識の高まりにより、予測期間中に最大の市場シェアを占めると予測されます。アジア太平洋地域の人口は沿岸地域に集中しており、海や食料供給と強い関わりを持っています。しかし、食品としての海藻の需要は、世界のいくつかの地域で高まっています。
北米は、急速な工業化と環境に配慮した規制の存在により、予測期間中最も高いCAGRを示すと予測されます。同地域ではビーガンやベジタリアン食の人気が高まっており、さまざまな食品に含まれる植物性タンパク質の需要が高まっています。
2022年9月、ICAR-Central Marine Fisheries Research Institute(CMFRI)が非アルコール性脂肪性肝疾患に対抗するために海藻から開発した特許保護された栄養補助食品製品、CadalminTM LivCureエキスがまもなく市場で販売開始される予定です。本製品は、厳選された海藻から抽出された100%天然の生物活性成分を含んでいます。
2021年11月、Cascadia SeaweedはTsawout First Nationと提携し、James Island沖で海藻を養殖しました。これにより、海藻の需要の高まりに対応するため、海藻の生産量を増やすことができました
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According to Stratistics MRC, the Global Commercial Seaweed Market is accounted for $16.5 billion in 2022 and is expected to reach $28.5 billion by 2028 growing at a CAGR of 9.5% during the forecast period. Seaweed is a good source of iodine, which is rare in other foods or ingredients. The utilization of seaweed and its isolates tends to increase satiety, lowering postprandial glucose and lipid absorption rates in humans, which aids in the creation of anti-obesity foods. Seaweeds are used as ingredients or consumed as foods owing to their anti-microbial properties, which provide a preservative benefit to foods.
According to the Good Food Institute, a US-based non-profit organization that promotes plant- and cell-based alternatives to animal products, in 2020, dollar sales of plant-based food grew by 43%, which increased from $5.5 billion in 2019 to $7 billion in 2020.
Seaweed cultivation will go a long way in helping the lives of coastal fisher-families, particularly fisherwomen, farmers, and entrepreneurs. Considering these things, many governments worldwide have set up policies and offer funds to support the seaweed industry within the country are the major factors fueling the market expansion.
Seaweed aquaculture risks include the potential loss of seabed habitat due to equipment required to build seaweed farms, as well as the risk of marine mammals and other large animals becoming entangled in the strands. Noise pollution during harvesting is a huge impediment limiting market expansion.
Commercial seaweed is used in the manufacture of plant-based foods. Plant-based food is a final product made up of plant-based elements like vegetables, fruits, and whole grains. These seaweeds help to increase protein content in plant-based products. Therefore, rising consumer consumption of plant-based goods is propelling the market forward.
The mixing of plastics from industrial effluents and hazardous waste compounds has significantly increased water contamination. This increases the difficulty of collecting algae from ocean bottoms, raising the price of algae. The high cost of cultivation is expected to restrict industry growth.
The COVID-19 pandemic has adversely hit many economies around the world. Government measures to combat the pandemic, such as nationwide lockdowns and quarantines, negatively impacted many industries. Most manufacturers of food products in the F&B sector continue to feel the impact of pandemic. Social distancing, self-isolation, and city-wide lockdowns have forced the closures of many establishments in countries.
The powdered segment is estimated to have a lucrative growth, due to it is widely utilized in both cosmetics and food industries. Additionally, powders are simpler to transport and store, which lowers operational expenses and spoilage. Furthermore, increased demand for vegan products is likely to drive segment demand.
The brown seaweed segment is anticipated to witness the fastest CAGR growth during the forecast period, due to its use in industries like agriculture, animal feed. These seeds are mainly utilised as a raw material for the hydrocolloid alginate extraction and as food. The product is also utilised as fillers, emulsifier and thickening are the factors propelling the segment growth.
Asia Pacific is projected to hold the largest market share during the forecast period owing to the rising consciousness of consumers. The population is largely concentrated in coastal regions, making it strongly related to the sea and its food supplies. However, demand for seaweed as a food source has grown in several parts of the world.
North America is projected to have the highest CAGR over the forecast period, owing to the swift industrialization and presence of environment-friendly regulation. The growing popularity of vegan and vegetarian diets in the region has increased demand for plant proteins in a variety of food products.
Some of the key players profiled in the Commercial Seaweed Market include: Cargill Incorporated, Beijing Leili Marine Bioindustry INC., Roullier Group, Pacific Harvest, Acadian Seaplants Limited, Cascadia Seaweed Corp., CP Kelco US Inc., BrandT Consolidated, Inc., Gelymar SA, E.I. Du Pont de Nemours and Company, Chase Organics GB Limited, Leili Group, Biostadt India Limited, Dycolor Seaweed Industries, Seasol International Pty. Ltd., Algaia SA, Travena Organic Solutions Ltd. , West Coast Marine Bio-Processing Corp., Aquatic Chemicals and Indigrow Ltd.
In September 2022, CadalminTM LivCure extract, a patent-protected nutraceutical product developed by the ICAR-Central Marine Fisheries Research Institute (CMFRI) from seaweeds to combat non-alcoholic fatty liver disease, will be available in the market soon. The product contains 100% natural bioactive ingredients extracted from select seaweeds.
In November 2021, Cascadia Seaweed partnered with Tsawout First Nation to farm seaweed off James Island. This helped the company to increase the production of seaweed in order to meet the growing demand for seaweeds
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