市場調査レポート
商品コード
1197648
変性澱粉市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年)Modified Starch Market - Growth, Trends, and Forecasts (2023 - 2028) |
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変性澱粉市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年) |
出版日: 2023年01月23日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 100 Pages
納期: 2~3営業日
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変性澱粉の世界市場は、予測期間(2022-2027年)中に4.62%のCAGRで推移すると予測されています。
COVID-19の大流行は、農作業、加工、輸送、物流におけるボトルネック、および需要の瞬間的な変化により、食糧サプライチェーンに前例のないストレスを与えました。食糧サプライチェーンは、こうしたストレスに直面して、著しい回復力を示しました。トウモロコシ、ジャガイモ、タピオカ、小麦などの農業部門、およびその中間製品であるデンプンへの影響はわずかであるが、これは政府の支援により、食糧システムを安定させることで危機に直面してもサプライチェーンが円滑に機能し、それによって食糧安全保障と栄養の双方を支えたためです。
長期的には、世界経済が徐々に改善し、加工食品や便利な食品の摂取が増加するにつれて、これらの食品用途に大きな用途を見出す変性澱粉の市場は需要が増加し、それによって市場全体が牽引されています。
変性澱粉の需要は、食品産業の急速な発展に寄与しています。変性澱粉は、ベーカリー、スナック、飲食品、栄養食品など、様々な食品に非常に多くの機能的利点を提供します。利便性が市場の将来における重要な促進要因であることに変わりはありませんが、健康的な代替食品を求める消費者の声が高まるにつれ、このカテゴリーで際立つために必要なものが再定義されています。また、メーカーは市場シェアを拡大するために、自社製品にクリーンラベルの動向を容易に取り入れるようになってきています。
原料サプライヤーは澱粉ソースを多様化しており、澱粉のイノベーションは冷凍食品のソースやデザートのフルーツフィリングなど、ベイクドフード内の要素を中心に行われています。欧州澱粉産業協会によると、2018年、小麦、トウモロコシ、ジャガイモを含む欧州の澱粉生産量は1070万トンでした。デンプン生産の主な原料は小麦で、トウモロコシとジャガイモがそれに続いていました。グリーンピース、米、ひよこ豆などの特産品はごくわずかで、欧州市場で占める割合は0.5%未満に過ぎないです。さらに重要なことは、欧州のでんぷん・甘味料市場に投資するでんぷんメーカーが増加しており、地域経済や地域社会を支援しながら、長期的な成長に向けた事業の位置づけを行っていることです。したがって、急増する需要に対応するための変性澱粉生産への投資の増加は、予測期間中に調査された市場の成長を強化することが期待されます。
変性澱粉の様々な用途への応用は、アジア太平洋地域の成長に広く寄与しています。特にソース類など、食品の増粘や安定化に役立っています。このように、ソースや調味料の市場の上昇に伴い、産業用澱粉の市場も速いペースで成長しています。繊維から化粧品産業まで、活況を呈する製造業が、この地域のでんぷん需要を押し上げています。加工食品産業の急成長と間食への消費者のシフトは、中国やインドなどの国々で変性澱粉市場の促進要因として作用しています。食品産業は、食品生産における変性澱粉の使用に対する規制が自由化されたことを考慮すると、最も有利なセグメントです。進化する小売の風景と、調理済み食品を生産する多数の世界およびローカルプレイヤーの関与も、この地域の変性澱粉市場の需要を押し上げると予測されます。
世界の変性澱粉市場は断片的です。しかし、少数の国際的なプレーヤーは、新興経済諸国での市場シェアを拡大することに注力しています。ADM、Cargill Inc.、Ingredion、Tate &Lyleなどの大手参入企業は、変性澱粉市場で最も活発な企業です。新製品の発売とイノベーションは、企業が事業強化のために採用する主要な戦略です。地元の企業と新たな契約やパートナーシップを結ぶという戦略は、企業が外国での足跡を増やし、消費者の嗜好の変化に応じて新製品をリリースし、これらの地域の小規模企業の専門知識を活用するのに役立っています。
The global modified starch market is projected to witness a CAGR of 4.62% during the forecast period (2022-2027).
The COVID-19 pandemic placed unprecedented stresses on food supply chains, with bottlenecks in farm labor, processing, transport, logistics, as well as momentous shifts in demand. Food supply chains demonstrated remarkable resilience in the face of these stresses. The effect on the agricultural sectors, including corn, potato, tapioca, and wheat, followed by its intermediate product, such as starches, is marginal due to the government support that ensured the supply chain functioned smoothly in the face of the crisis by stabilizing the food systems, thereby supporting both food security and nutrition.
Over the long term, with the global economy gradually improving and resulting in an increased intake of processed and convenience foods, the market for modified starch, which finds substantial usage in these food applications, is finding increased demand, thereby driving the overall market.
The demand for modified starches is helping the rapid development of the food industry. Modified starches offer a tremendous number of functional benefits to a variety of foods, such as bakeries, snacks, beverages, as well as nutritional foods. While convenience remains a key driver in the market's future, growing consumer calls for healthy alternatives are redefining what it takes to stand out in the category. Manufacturers have also been readily inculcating the clean label trend in their products to gain market share.
Ingredient suppliers have been diversifying their starch sources, while starch innovations are centered on elements within baked foods, including sauces in frozen food meals and fruit filling in desserts. According to the European Starch Industry Association, in 2018, the total starch production in Europe, which included wheat, maize, and potatoes, stood at 10.7 million metric tons. Wheat had been the primary feedstock for starch production, followed by corn and potato. Specialties, like green pea, rice, or chickpea, are minimal and only account for less than 0.5% in the European market. More importantly, a growing number of starch manufacturers have been investing in the starch and sweeteners market in Europe to support the local economy and community while positioning the business for long-term growth. Therefore, the rising investment in modified starch production to cater to the surging demand is expected to bolster the growth of the market studied during the forecast period.
The application of modified starch in varied applications is widely contributing to the growth in the Asia-Pacific region. It aids in thickening or stabilizing food products, especially sauces. Thus, with the rising market for sauces and condiments, the industrial starches market is also growing at a faster pace. The booming manufacturing sectors, ranging from textiles to the cosmetics industry, have been pushing the demand for starch in the region. The rapidly growing processed food industry and the consumer shift toward snacking has been acting as a driver for the modified starch market in countries like China and India. The food industry is the most lucrative segment considering liberalized regulations toward the use of modified starch in food production. The evolving retail landscape, along with the involvement of numerous global and local players producing prepared food, is also projected to boost the demand in the modified starches market in the region.
The global modified starch market is fragmented. However, few international players are focusing on increasing their market share in developed economies. The leading participants, including ADM, Cargill Inc., Ingredion, and Tate & Lyle, are the most active companies in the modified starch market. New product launches and innovations are the major strategies adopted by companies to strengthen their business. The strategy of forming new agreements and partnerships with local players has helped the companies increase their footprint in foreign countries and release new products according to the consumers' changing preferences, and leverage the expertise of these small regional companies.