市場調査レポート
商品コード
1190212
カラメル成分市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年)Caramel Ingredient Market - Growth, Trends, and Forecasts (2023 - 2028) |
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カラメル成分市場- 成長、動向、予測(2023年-2028年) |
出版日: 2023年01月18日
発行: Mordor Intelligence
ページ情報: 英文 100 Pages
納期: 2~3営業日
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カラメル成分市場は、予測期間(2022-2027年)にCAGR7.8%を記録すると予測されています。
COVID-19の発生期間中、世界中の人々が栄養価の高いパッケージ食品や飲食品を好んだため、カラメル成分の市場は安定した成長を記録しました。余剰食料品の積み上がりは、主食に限ったことではありません。消費者がスナック菓子や加工食品、ジュースを大量に購入し、カラメル成分の世界の需要が高まったのです。しかし、COVID-19期間中のカラメル成分市場の大きな課題は、輸送や政府の規制などいくつかの障害によって原料価格が常に変動していることでした。
ベーカリー製品への消費者の嗜好の高まりや間食習慣の増加は、ベーカリーや菓子類の産業を後押しし、その結果、カラメルなどの関連原料の需要を高めています。しかし、カラメルは消費者に広く好まれている最も一般的な素材です。そのため、塩カラメルチョコレート、菓子、シリアルバーなどの菓子類に使用されています。
菓子類は、チョコレートやキャンディーなどの食品のトッピングやフィリングとして幅広く使用されているため、市場で大きなシェアを獲得しています。いくつかの大手企業は、製品ポートフォリオとエンドユーザー基盤を拡大するために、他の企業と提携を結んでいます。これらの企業は、規制当局の基準を満たすことにより、広範な食品商品および飲食品に適したカラメル成分を製造するためのR&Dに投資しています。このような要因が、世界のカラメル成分市場をさらに押し上げています。
ベーカリー製品への消費者の嗜好の高まりとともに、ベーカリー原料の消費量が増加しています。カラメルは最も広く使われている着色料の一つであり、シリアル、クッキー、特定のパン、デリカテッセン、紅茶、コーヒー、ソーダ、アルコール飲料などの飲料など、幅広い用途に使用されています。こうした用途が消費者を惹きつけ、製品全体の販売量に貢献しています。また、無添加、非遺伝子組み換え、クリーンラベル、健康増進を目的とした焼き菓子に対する消費者のニーズが、ベーカリー製品の売上を増大させています。しかし、カラメルポップコーンは、スポーツイベントや映画館、フードフェスティバル、音楽ショーなどで消費される最も有名なスナックとして、世界的に動向となっています。このように、この分野は市場の成長を加速させています。
北米の新興経済諸国は、可処分所得の増加、都市化、健康的な食生活の動向により、カラメルなどのベーカリー素材の開発において大きな未開拓の可能性を持っています。北米はカラメル成分市場を独占しており、飲食品産業における技術的進歩により成長を加速させています。しかし、菓子類の消費量の増加に伴い、コンビニエンス・フードがカラメルの需要を押し上げ、北米のカラメル成分市場を活性化させています。そのため、大手メーカーは常に革新を続け、生産量を増やすことで消費者のダイナミックな需要に応えるべく、製品ラインナップを広げています。消費者は、カラメル風味の食品を含め、安全で栄養価の高い、優れた味を持つ多様な食品に関心を寄せているのです。
カラメル成分市場は、多くの小規模プレーヤーが存在し、非常に競争が激しいです。こうした激しい競争に打ち勝つため、中堅・中小企業は、統合活動や顧客企業との長期契約締結などの戦略をとっています。カラメル成分市場の主要プレイヤーには、Cargill Incorporated、Kerry Inc.、Sensient Technologies Corporation、Sethness Caramel Color、Puratos Groupなどが挙げられます。高度な流通ネットワークと製造の専門知識により、メーカーが世界中に製品範囲を拡大する上で優位に立つことができます。
The caramel ingredient market is projected to register a CAGR of 7.8% during the forecast period (2022-2027).
During the COVID-19 outbreak, the market for caramel ingredients recorded steady growth as the people worldwide preferred nutritional and packaged food and beverage commodities. The piling up of surplus food commodities was not limited to the staples. Consumers purchased large amounts of snacks, processed foods, and juices amid the lockdown, increasing the global demand for caramel ingredients. However, a major challenge for the caramel ingredient market during COVID-19 was the constantly fluctuating raw material prices due to several obstructions, such as transportation and government restrictions.
Rising consumer indulgence in bakery products and increasing snacking habits are boosting the bakery and confectionery industries, thus increasing the demand for associated ingredients, including caramel. However, caramel is the most common ingredient widely preferred by consumers. Thus, it is used in confectionery products such as salted caramel chocolates, sweets, and cereal bars.
The confectionery segment obtained a major share in the market due to the wide-ranging applications of caramel as a topping and filling in food products like chocolates and candies. Several major companies are partnering with other firms to expand their product portfolios and end-user base. These firms are investing in R&D to produce caramel ingredients appropriate for an extensive range of food commodities and beverages by fulfilling the standards of regulatory authorities. This factor is further boosting the caramel ingredient market globally.
The consumption of bakery ingredients is rising, along with the increasing consumer indulgence in bakery products. As caramel is one of the most widely used colorants, it is applied across a broad range of applications, including cereals, cookies, certain bread, deli meats, and beverages, like tea, coffee, soda, and alcoholic beverages. Such applications are attracting consumers and contributing to the overall sales volume of the products. Additionally, consumer demand for additive-free, non-GMO, clean-label, and health-promoting baked goods has augmented the sales of bakery products. However, caramel popcorn is trending as it is the most famous snack consumed at sports events, movie theatres, food festivals, music shows, and other places worldwide. Thus, this segment is accelerating the market's growth.
The emerging economies of North America represent large untapped potential for the development of bakery ingredients, including caramel, owing to the rising disposable incomes, urbanization, and the trend of following healthy diets. North America dominates the caramel ingredient market, accelerating growth due to technological advancements in the food and beverage industry. However, with the increasing consumption of confectionery commodities, convenience food products are boosting the demand for caramel, thus fuelling the caramel ingredient market in North America. Hence, major manufacturers are constantly innovating and widening their product portfolios to meet the dynamic consumer demands by increasing their production. Consumers are interested in a diverse variety of foods with superior tastes that are safe and nutritious, including caramel-flavored food items.
The caramel ingredient market is highly competitive, with the presence of many small players. To combat such fierce competition, the medium and small-sized companies are adopting strategies, such as consolidation activities and entering long-term contracts with client companies. The key players in the caramel ingredient market include Cargill Incorporated, Kerry Inc., Sensient Technologies Corporation, Sethness Caramel Color, and Puratos Group. Advanced distribution network and manufacturing expertise give an upper edge to the manufacturers to expand their range of products worldwide.