デフォルト表紙
市場調査レポート
商品コード
1005637

カメルーンの果物および野菜市場-成長、動向、COVID-19の影響、および予測(2022~2027年)

Cameroon Fruits and Vegetables Market - Growth, Trends, COVID-19 Impact, and Forecasts (2022 - 2027)

出版日: | 発行: Mordor Intelligence Pvt Ltd | ページ情報: 英文 120 Pages | 納期: 2~3営業日

価格
価格表記: USDを日本円(税抜)に換算
本日の銀行送金レート: 1USD=130.29円
カメルーンの果物および野菜市場-成長、動向、COVID-19の影響、および予測(2022~2027年)
出版日: 2022年01月17日
発行: Mordor Intelligence Pvt Ltd
ページ情報: 英文 120 Pages
納期: 2~3営業日
● ご注意事項
本レポートは最新情報反映のため適宜更新し、内容構成変更を行う場合があります。ご検討の際はお問い合わせください。
  • 全表示
  • 概要
  • 目次
概要

カメルーンの果物および野菜の市場規模は、予測期間(2021~2026年)の間に4.1%のCAGRで拡大するとみられています。

COVID-19パンデミックによって、健康的で栄養価の高い食事に対する意識が高まり、果物や野菜の需要の増加につながりました。レストラン、バー、学校が閉鎖されたため、農産物の生産者と流通業者は、ほぼ完全に外食産業から国内の小売チャネルに供給をシフトすることを余儀なくされました。したがって、COVID-19はカメルーンの果物および野菜市場に大きな影響は及ぼしていません。

FAOによると、2019年の野菜の総生産量は310万メートルトン、果物の生産量は670万メートルトンです。キャッサバはカメルーンで最も生産量が多く、2019年の生産量は610万メートルトンで、次にプランテンが470万メートルトンとなっています。果物および野菜の生産量増加は、生産技術の改善によるものであり、輸出を促進し、予測期間中に市場を後押しするとみられています。

当レポートでは、カメルーンの果物および野菜市場について調査し、市場の概要とともに、生産、消費、輸出入、価格動向、および市場に参入する企業のプロファイルなどを提供しています。

目次

第1章 イントロダクション

第2章 調査手法

第3章 エグゼクティブサマリー

第4章 市場力学

  • 市場概要
  • 市場の推進力
  • 市場の抑制要因

第5章 市場セグメンテーション

  • 作物の種類(生産分析、消費分析、輸入分析、輸出分析、価格傾向分析)
    • 野菜
    • 果物

第6章 国際貿易と価格シナリオ

  • バナナ
  • トマト
  • パイナップル
  • 玉ねぎ
  • きゅうりとガーキン
  • カボチャ、スカッシュ、ひょうたん
  • オクラ
  • アボカド
  • スイカ
  • キャベツと他のアブラナ属
  • 唐辛子とピーマン、緑
  • メロン
  • オオバコ

第7章 地域分析

  • PESTLE分析
  • サプライチェーン分析
  • 政府の政策

第8章 競争分析

  • 流通ネットワークと小売分析
  • キープレーヤーのリスト/プロファイル

第9章 市場機会と動向

第10章 COVID19が市場に与える影響の評価

目次
Product Code: 55143

The Cameroon Fruits and Vegetables market is projected to register with a CAGR of 4.1% during the forecast period (2021-2026).

The COVID-19 pandemic has led to increase in demand for fruits and vegetables due to growing awareness towards healthy and nutritional diets. Due to the closure of restaurants, bars, and schools, produce growers and distributors were forced to shift supplies almost entirely from the food service to the retail channel in the country. Hence, COVID-19 has no significant impact on the fruits and vegetable market in Cameroon.

According to the FAO, total vegetable accounts for 3.1 million metric ton and fruit production accounts for 6.7 million metric ton in 2019. Cassava was the most produced crop in Cameroon, with a production of 6.1 million metric ton in 2019, followed by plantains with a production of 4.7 million metric ton. The increasing production of fruits and vegetables is due to improvement in production techniques is driving the export which in turn will boost the market during the forecast period.​

Key Market Trends

Plantains and Banana are the Major Fruits of Cameroon

According to the FAO, plantains and banana are the most cultivated fruits crop in Cameroon with lead production of 4.7 million metric ton and 1.2 million metric ton, respectively, in 2019, followed by pineapple avacado and watermelon. The improvement in cultivation techniques, along with new and improved varieties are anticipated to bump up the production rate in the country. For instance, Green- House Ventures, a company specialized in modern agricultural techniques, is putting efforts in bridging the gap by carrying out mass cultivation of the nutritious fruit.​ Thus, with the rising demand for fruits, government support and adoption of modern farming techniques will have positive impact on the market growth. Thus, considering the afore mentioned factors market is projected to record a healthy growth rate over the forecast period.​

Growing Export Opportunity

According to ITC Trade, the export of fruits accounted for USD 289,494.0 thousand in 2019. Among fruits, banana is the major fruit exported followed by dates, figs, pineapples. Due to improvement in cultivation techniques in banana cultivation which helps to increase the production of bananas is driving the export which in turn will boost the market during the forecast period. According to iTC Trademap, the major export destinations for the Cameroon fruits are countries like Belgium and France holding a share of 44.1% and 21.5%, respectively, in 2017.

Additional Benefits:

  • The market estimate (ME) sheet in Excel format
  • 3 months of analyst support

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

  • 1.1 Study Assumptions and Market Definition
  • 1.2 Scope of the Study

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET DYNAMICS

  • 4.1 Market Overview
  • 4.2 Market Drivers
  • 4.3 Market Restraints

5 MARKET SEGMENTATION

  • 5.1 Crop type (Production Analysis, Consumption Analysis by Value & Volume, Import Analysis by Value & Volume, Export Analysis by Value & Volume and Price Trend Analysis)
    • 5.1.1 Vegetables
    • 5.1.2 Fruits

6 INTERNATIONAL TRADE AND PRICE SCENARIOS

  • 6.1 Bananas
  • 6.2 Tomatoes
  • 6.3 Pineapples
  • 6.4 Onions
  • 6.5 Cucumbers and Gherkins
  • 6.6 Pumpkins, Squash, and Gourds
  • 6.7 Okra
  • 6.8 Avocados
  • 6.9 Watermelons
  • 6.10 Cabbages and Other Brassicas
  • 6.11 Chillies and Peppers, Green
  • 6.12 Melons
  • 6.13 Plantains

7 REGIONAL ANALYSIS

  • 7.1 PESTLE Analysis
  • 7.2 Supply Chain Analysis
  • 7.3 Government Policies

8 COMPETITIVE ANALYSIS

  • 8.1 Distribution Network and Retail Analysis
  • 8.2 List/Profile of Key Players

9 MARKET OPPORTUNITIES AND FUTURE TRENDS

10 AN ASSESSMENT OF IMPACT OF COVID19 ON ​THE MARKET