株式会社グローバルインフォメーション
TEL: 044-952-0102
表紙
市場調査レポート

100兆の微生物のための食事:共生代謝とマイクロバイオーム革命

Eating for 100 Trillion: Symbiotic Metabolism and the Microbiome Revolution

発行 Lux Research 商品コード 302232
出版日 ページ情報 英文
納期: 即日から翌営業日
価格
本日の銀行送金レート: 1USD=114.71円で換算しております。
Back to Top
100兆の微生物のための食事:共生代謝とマイクロバイオーム革命 Eating for 100 Trillion: Symbiotic Metabolism and the Microbiome Revolution
出版日: 2014年04月14日 ページ情報: 英文
概要

複数の革命が同時に発生することで大革命が起こります。人間の身体に存在する微生物が人の健康に果たす役割に関して、我々の理解はますます進化し、ゲノミクス、シーケンシング、コンシューマーエレクトロニクスの発展と相まって、人の栄養状態を確認する新たな診断法を創出しています。また、これらの診断法は、健康や代謝、病気、食品、栄養への私たちの理解を根本的に考え直させるものです。「マイクロバイオーム革命」には、肥満や糖尿病の世界的流行、特定のダイエットが他のダイエットより有効な理由、炎症性疾患の発生などを説明し、それに対応していく可能性、また、個人の健康を最適な状態にするための合理的な食品設計を可能にする潜在性が秘められています。

当レポートでは、マイクロバイオーム科学の基礎を説明し、その意味合いと影響、個人の栄養の分野における市場機会についてまとめ、概略以下の構成でお届けいたします。

エグゼクティブサマリー

情勢

  • 人の食物への反応は、身体の反応と下部消化管のバクテリアの反応の組み合わせであるとの新たな科学的理解が進んでいる。マイクロバイオームは、食品、添加物、サプリメントなどの新たなターゲットであり、新しい食品の大きな市場機会をもたらし、栄養についての再定義を提示している。

分析

  • マイクロバイオームと人の健康および疾患との間の重要な結びつきは、食品産業に革新をもたらす舞台を用意し、「個々の栄養(パーソナライズドニュートリション)」の大きな市場機会を創出している。

巻末注

目次

Multiple revolutions together make for a mega-revolution. Accelerating advances in our understanding of the role that microbes that live on and in the human body play in human health, coupled with advances in genomics, sequencing, and consumer electronics create novel diagnostics to measure nutritional well-being. Together, these promise a fundamental rethinking of our understanding of health and wellness, metabolism and disease, and food and nutrition. Within the microbiome revolution lies the potential to explain and respond to the global epidemic in obesity and diabetes, why certain diets work better than others, how inflammatory diseases can occur, and finally, how we can rationally design new food products to optimize personalized health and wellness. This report lays out the foundation of microbiome science, its implications and impact, and how it is creating opportunities in personal nutrition.

Table of Contents

EXECUTIVE SUMMARY

LANDSCAPE

New scientific understanding shows that human response to food is a combination of our own body's response and that of the bacteria in our lower gut. The microbiome represents a new target for food, ingredients, and supplements, and offers vast new opportunities for novel foods and a redefinition of human nutrition.

ANALYSIS

The crucial link between the microbiome and human health and disease sets the stage for a revolution of the food industry, and creates ample market opportunities for personalized nutrition.

ENDNOTES

Back to Top