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市場調査レポート
商品コード
1541240
ハイドロコロイド市場レポート:供給源、製品、機能、用途、地域別、2024~2032年Hydrocolloids Market Report by Source, Product, Function, Application, and Region 2024-2032 |
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カスタマイズ可能
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ハイドロコロイド市場レポート:供給源、製品、機能、用途、地域別、2024~2032年 |
出版日: 2024年08月10日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 135 Pages
納期: 2~3営業日
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世界のハイドロコロイド市場規模は2023年に120億米ドルに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2032年までに178億米ドルに達し、2024~2032年の間に4.35%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。
ハイドロコロイドは高分子量の親水性ポリマーで、水中でコロイド分散体を形成します。植物、動物、海藻、微生物などから抽出されます。ペクチン、カラギーナン、ゼラチン、アルギン酸塩、寒天、カルボキシメチル、グアーガムなどが一般的に使用されるハイドロコロイドです。これらは、飲食品、ベーカリー製品、乳製品、冷凍食品、菓子類、魚介類、油脂類などに広く配合されています。ハイドロコロイドは食感を改善し、増粘剤、保水剤、安定剤、乳化剤、ゲル形成剤として作用します。また、感染していない傷を保護し、ニキビ跡を治療し、炎症や皮膚の赤みを抑える、湿った断熱性の治癒環境を記載しています。その結果、ハイドロコロイドは飲食品(F&B)、医薬品、パーソナルケア、化粧品業界において幅広い用途が見出されています。
世界中のF&B産業の著しい成長が、市場に明るい展望をもたらしています。ハイドロコロイドは、スープ、グレービー、ジャム、ゼリー、マーマレードなどのゲル化剤や増粘剤として広く使用されています。加えて、保存性を高め、一貫性を向上させ、微細構造、食感、風味をコントロールするために、コンビニエンス・フード製品の製造における製品利用が増加していることも、成長を促す要因として作用しています。さらに、粘度を制御し、水を結合させる特性により、歯磨き粉、ローション、デオドラント、日焼け止めを製造するための化粧品とパーソナルケア産業における製品需要の高まりは、市場成長の推進力となっています。これとは別に、化学物質の使用を減らし、収量を最大化し、持続可能性を維持する、マクロアルジェからのハイドロコロイドの超音波またはマイクロ波アシスト抽出の採用は、市場成長を推進しています。さらに、流動挙動を制御し、粘着性を付与する優れたレオロジー特性により、経口製剤の製造のための製薬セグメントでの製品の広範な利用は、市場成長にかなりの弾みをつけています。その他にも、ドレッシングや創傷ケアのためのハイドロコロイドの用途の増加、天然成分やクリーンラベル製品に対する需要の増加、RTE(Ready-To-Eat)製品への傾斜などが、市場の成長を促進すると予測されています。
The global hydrocolloids market size reached US$ 12.0 Billion in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach US$ 17.8 Billion by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.35% during 2024-2032.
Hydrocolloids are high molecular weight hydrophilic polymers that form a colloidal dispersion in water. They are extracted from plants, animals, seaweeds, and microbials. Pectin, carrageenan, gelatin, alginates, agar, carboxy methyl, and guar gum are some commonly used hydrocolloids. They are widely incorporated in beverages, bakery products, dairy, frozen food, confectionery, seafood, oils, and fats. Hydrocolloids improve the textural properties and act as thickeners, water retention agents, stabilizers, emulsifiers, and gel-forming agents. They also provide a moist and insulating healing environment that protects uninfected wounds, treats acne blemishes, and reduces inflammation and skin redness. As a result, hydrocolloids find extensive applications across the food and beverage (F&B), pharmaceutical, personal care, and cosmetics industries.
Significant growth in the F&B industry across the globe is creating a positive outlook for the market. Hydrocolloids are widely used as gelling and thickening agents in soups, gravies, jams, jellies, and marmalade. In addition, increasing product utilization for manufacturing convenience food products to improve shelf-life, increase consistency, and control the microstructure, texture, and flavor is acting as another growth-inducing factor. Furthermore, the rising product demand in the cosmetics and personal care industries to produce toothpaste, lotions, deodorants, and sunscreens due to their viscosity-controlling and water-binding properties are providing a thrust to the market growth. Apart from this, the introduction of ultrasound or microwave-assisted extraction of hydrocolloids from macroalgae that reduces the use of chemicals, maximizes yield, and maintains sustainability is propelling the market growth. Moreover, the widespread product utilization in the pharmaceutical sector for manufacturing oral formulations due to its excellent rheological properties that regulate the flow behavior and impart stickiness is providing a considerable boost to the market growth. Other factors, including the rising application of hydrocolloids for dressing and wound care, increasing demand for natural ingredients and clean-label products, and shifting inclination towards ready-to-eat (RTE) products, are anticipated to drive the market growth.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global hydrocolloids market report, along with forecasts at the global, regional and country level from 2024-2032. Our report has categorized the market based on source, product, function and application.
Animal
Botanical
Microbial
Seaweed
Synthetic
Gelatin
Xanthan Gum
Carrageenan
Guar Gum
Others
Thickening
Gelling
Stabilizing
Others
Food and Beverages
Personal Care and Cosmetics
Pharmaceuticals
North America
United States
Canada
Asia-Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Agarmex Sa De Cv., Archer-Daniels-Midland Company, Ashland Global Specialty Chemicals Inc., B. Braun SE, Cargill Incorporated, Carob S.A., CP Kelco U.S. Inc. (J.M. Huber Corporation), Ingredion Incorporated, Koninklijke DSM N.V., Nexira, Palsgaard A/S, Rousselot (M) SDN. BHD. (Darling International Inc.). and Tate & Lyle PLC.