市場調査レポート
商品コード
1423296
ヒヨコマメ市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2024年~2032年予測Chickpeas Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2024-2032 |
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ヒヨコマメ市場:世界の産業動向、シェア、規模、成長、機会、2024年~2032年予測 |
出版日: 2024年01月30日
発行: IMARC
ページ情報: 英文 144 Pages
納期: 2~3営業日
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世界のヒヨコマメ市場規模は2023年に2,050万トンに達しました。今後、IMARC Groupは、市場は2032年までに3,170万トンに達し、2024年から2032年の間に4.76%の成長率(CAGR)を示すと予測しています。
ヒヨコマメはガルバンゾ豆とも呼ばれ、マメ科マメ亜科に属する豆類を指します。栽培されるヒヨコマメには、デシ種とカブリ種の2種類があります。デシ種はインド亜大陸で栽培され、カブリ種は西アジアと地中海沿岸で栽培されています。ヒヨコマメは炭水化物、タンパク質の良質な供給源であり、食物繊維、ビタミン、ミネラルを多く含みます。その結果、血糖値を安定させ、筋力を維持し、体重管理を助け、消化を良くし、糖尿病や心臓発作などの慢性疾患のリスクを最小限に抑えるなど、多くの健康上の利点があります。そのため、ソース、ディップ、スープ、スプレッドなど、さまざまな料理に加えられています。
ヒヨコマメはベジタリアンやビーガンの消費者にとって経済的なタンパク源であり、インド亜大陸ではダルの形で広く消費されています。また、ヒヨコマメをすりつぶしたりして作るディップ、フムスの主原料としても使われ、世界各地で親しまれています。さらに最近では、健康意識の高まりから消費者がタンパク質含有量の高い食品を選ぶようになっており、これが製品需要をさらに押し上げています。ベジタリアンの肉代替の動向に伴い、ヒヨコマメも食感タンパク質の生産に利用されています。これに加えて、大豆のような高タンパク源は高コストで入手可能性が限られているため、ヒヨコマメは低コストの飼料添加物として台頭してきました。市場の成長を後押しするその他の要因としては、人口の増加、可処分所得の増加、食生活パターンの変化などが挙げられます。
The global chickpeas market size reached 20.5 Million Tons in 2023. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach 31.7 Million Tons by 2032, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.76% during 2024-2032.
Chickpeas, also known as garbanzo beans, refer to legumes that come under the family of Fabaceae and subfamily of Faboideae. There are two distinct types of cultivated chickpea, namely Desi and Kabuli. The desi type is grown in the Indian subcontinent while the Kabuli type is grown in West Asia and the Mediterranean region. Chickpeas are considered a good source of carbohydrates, proteins and include high levels of dietary fiber, vitamins and minerals. As a result, they offer numerous health benefits such as stabilizing blood sugar levels, maintaining muscle strength, aiding weight management, improving digestion and minimizing the risk of several chronic diseases such as diabetes and heart attack. Owing to this, they are added in a variety of dishes, like sauces, dips, soups and spreads.
Chickpeas are an economical source of dietary proteins for vegetarian and vegan consumers and are widely consumed in the form of dal in the Indian subcontinent. They are also used as a primary ingredient in hummus, a dip made with mashed chickpeas and other materials, which is popular in numerous parts of the globe. Moreover, consumers are nowadays opting for food products with high protein content owing to rising health awareness, which is further driving the product demand. With the prevailing trend of vegetarian meat substitutes, chickpeas are also being utilized for producing textured protein. Besides this, on account of the high cost and limited availability of higher protein sources like soybean, chickpeas have emerged as a low-cost feed additive. Some of the other factors boosting the growth of the market are population growth, increasing disposable incomes, and changing dietary patterns.
IMARC Group provides an analysis of the key trends in each sub-segment of the global chickpeas market report, along with forecasts at the global and country level from 2024-2032.
India
Australia
Pakistan
Myanmar
Ethiopia
Region-wise, India currently represents the largest producer of chickpeas, accounting for more than two-thirds of the global production. They are used in a variety of dishes as a whole, as dal (chana dal), or as flour (besan).
Adani Wilmar Limited (AWL)
Cargill Foods India
AGT Food and Ingredients, Inc.
BroadGrain Commodities, Inc.