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市場調査レポート

中国産椎茸市場

Research on China's Shiitake Mushroom Market, 2012-2017

発行 Huidian Research 商品コード 257168
出版日 ページ情報 英文 96 Pages
納期: 即日から翌営業日
価格
本日の銀行送金レート: 1USD=115.27円で換算しております。
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中国産椎茸市場 Research on China's Shiitake Mushroom Market, 2012-2017
出版日: 2012年12月10日 ページ情報: 英文 96 Pages
概要

当レポートでは、中国産椎茸の国内外市場を系統的かつ総体的に理解すべく、その栽培技術、主要産地、需要構造についての情報や市場価格、今後の市場予測などのデータに加え、投資に際しての提言などをまとめて、概略以下の構成でお届けします。

第1章 椎茸の概要

  • 簡単なイントロダクション
  • 価値
    • 栄養価値
    • 薬効価値

第2章 日本の椎茸産業状況

  • 日本の椎茸産業の展開概況
  • 日本の主要椎茸産地の運営特性

第3章 中国の椎茸産業環境

  • 経済環境
    • 国内総生産(GDP)
    • 固定資産投資
    • 輸出入の成長率
    • マクロ経済発展の予測
  • 関連する産業政策、管理基準、法令、規制
    • 椎茸に対する品質基準
    • 椎茸輸出に対する品質検査総局の関連規定
    • 椎茸に対する国際食品規格委員会(CAC:Codex Alimentarius Commission)基準

第4章 中国の椎茸産業現況

  • 産業の現況
    • 市場現況
    • 主要ブランド産地
    • 品種改良状況
  • 競合環境

第5章 中国椎茸市場の需給と予測

  • 供給の分析と予測
  • 供給ファクター
  • 需要の分析と予測
  • 需要ファクター
  • 価格の分析と予測
    • 現在の市場価格
    • 価格への影響ファクター

第6章 中国椎茸産業の輸出入

  • 輸入量および金額
    • 生または冷凍椎茸の輸入
    • 干し椎茸の輸入
  • 輸出量および金額
    • 生または冷凍椎茸の輸出
    • 干し椎茸の輸出
  • 貿易金額で区分する輸出入の主要相手国

第7章 中国産椎茸製品の技術開発

  • 開発段階
  • 河北省および北京近郊における技術
    • ツンホワの無汚染規格製品技術
    • 露地もの椎茸の規格生産
    • 人工栽培椎茸づくりの主要技術
  • 主流技術 - 代用基材による伝統的栽培技術
  • 関連研究機関紹介

第8章 国内の主要椎茸生産拠点

  • Qingyuan Shiitake Mushroom
  • Suizhou Shiitake Mushroom
  • Xixia Shiitake Mushroom
  • Pingquan Shiitake Mushroom
  • Zunhua Shiitake Mushroom

第9章 今後の中国椎茸産業発展トレンド

  • 発展に対する制約要因
  • マクロ環境予測
  • 市場発展予測

第10章 専門家による投資提言

  • 伝統的な代用基材栽培椎茸の投資利点
  • 椎茸栽培への提言
目次

The report focuses on the market status quo at home and abroad, represents the basic situation of current shiitake mushroom market systematically and comprehensively, and conducts profound study and research on the aspects of planting technology, major producing areas, supply and demand structure, market prices and forecast of future market. And also, this report gives comprehensive advices and marketing strategies which aim at economic benefits, strain selection, production management and some other key points.

Table of Contents

1. Overview of Shiitake Mushroom

  • 1.1. Brief Introduction
  • 1.2. Values
    • 1.2.1. Nutritive Value
    • 1.2.2. Medicinal Value

2. Status Quo of Japan's Shiitake Mushroom Industry

  • 2.1. Development Overview of Japan's Shiitake Mushroom Industry
  • 2.2. Operation Characteristics of Japan's Main Shiitake Mushroom Producing Areas

3. Environment of China's Shiitake Mushroom Industry

  • 3.1. Economic Environment
    • 3.1.1. GDP
    • 3.1.2. Investment in the Fixed Assets
    • 3.1.3. Growth of Import and Export
    • 3.1.4. Forecast of Macroeconomic Development
  • 3.2. Relevant Industrial Policies, Standards, Laws and Regulations
    • 3.2.1. Standards on Shiitake Mushroom Quality
    • 3.2.2. Relevant Provisions of China's Quality Inspection Departments on the Exports of Shiitake Mushroom
    • 3.2.3. Standards of Codex Alimentarius Commission (CAC) on Shiitake Mushroom

4. Status Quo of China's Shiitake Mushroom Industry

  • 4.1. Industrial Status Quo
    • 4.1.1. Market Status Quo
    • 4.1.2. Main Brand Regions
    • 4.1.3. R&D Situation
  • 4.2. Competitive Landscape

5. Supply and Demand of China's Shiitake Mushroom Market and the Forecast

  • 5.1. Supply Analysis and Forecast
  • 5.2. Supply Factors
  • 5.3. Demand Analysis and Forecast
  • 5.4. Demand Factors
  • 5.5. Price Analysis and Forecast
    • 5.5.1. Current Market Prices
    • 5.5.2. Factors Affecting the Prices

6. Import and Export of China's Shiitake Mushroom Industry

  • 6.1. Import Volume and Amount
    • 6.1.1. Imports of Fresh or Frozen Shiitake Mushroom
    • 6.1.2. Imports of Dried Shiitake Mushroom
  • 6.2. Export Volume and Amount
    • 6.2.1. Exports of Fresh or Frozen Shiitake Mushroom
    • 6.2.2. Exports of Dried Shiitake Mushroom
  • 6.3. Main Source of Import and Destinations of Export Sorted by Trade Amount

7. Technology Development of China's Shiitake Mushroom Products

  • 7.1. Development Stages
  • 7.2. Technologies in Hebei Province and Beijing Suburbs
    • 7.2.1. Pollution-free Standardized Production Technology in Zunhua
    • 7.2.2. Standardized Production Technology of Earth-cultivating Shiitake Mushroom
    • 7.2.3. Key Technology of Device-cultivating Shiitake Mushroom Planting
  • 7.3. Mainstream Technology-Traditional Material Replacer Cultivation Technology
  • 7.4. Introduction of Relevant Research Institutions
    • 7.4.1. Henan Xixia Fungi Research Institution
    • 7.4.2. Jiangsu Gaoyou Scientific Edible Fungi Research Institution
    • 7.4.3. Hebei Shijiazhuang Chuangxin Edible Fungi Institute
    • 7.4.4. Zunhua Liqiang Edible Fungi Institution
    • 7.4.5. Zunhua Xingda Edible Fungi Institution

8. Main Domestic Shiitake Mushroom Production Bases

  • 8.1. Qingyuan Shiitake Mushroom
  • 8.2. Suizhou Shiitake Mushroom
  • 8.3. Xixia Shiitake Mushroom
  • 8.4. Pingquan Shiitake Mushroom
  • 8.5. Zunhua Shiitake Mushroom

9. Future Development Trend of China's Shiitake Mushroom Industry

  • 9.1. Constraints for Development
  • 9.2. Forecast of Macro-environment
  • 9.3. Forecast of Market Development

10. Investment Suggestions from Experts

  • 10.1. Investment Benefits of Traditional Material Replacer Cultivated Shiitake Mushroom
  • 10.2. Suggestions for Shiitake Mushroom Cultivation
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