株式会社グローバルインフォメーション
TEL: 044-952-0102
表紙
市場調査レポート

疾病回避 & 健康維持:2017年

Animal Pharm Disease Avoidance & Health Maintenance 2017

発行 Animal Pharm 商品コード 573551
出版日 ページ情報 英文 52 Pages
納期: 即日から翌営業日
価格
本日の銀行送金レート: 1USD=106.08円で換算しております。
Back to Top
疾病回避 & 健康維持:2017年 Animal Pharm Disease Avoidance & Health Maintenance 2017
出版日: 2017年10月01日 ページ情報: 英文 52 Pages
概要

当レポートでは、現代の動物生産に必要不可欠な戦略について考察しており、動物の健康と健康管理、One Healthのコンセプト、疾病回避と健康維持について分析しています。

エグゼクティブサマリー

第1章 イントロダクション

  • 現代の動物生産
  • 動物の健康
  • 健康管理
  • One Health (一つの健康) という理念
  • 感染症・非感染症
  • 抵抗力 (疾病回避) および回復力 (健康維持) のコンセプト

第2章 疾病回避

  • 飼料の衛生
  • 飼料品質・消化性
  • マイコトキシン制御
  • 水質
  • バイオセキュリティ
  • 生理的条件
    • 皮膚の完全性
    • 免疫システム・免疫修飾

第3章 健康維持

  • 胃腸の健康
    • 防御バリア
    • マイクロフローラおよびコロナイゼーションレジスタンス (健康維持)
    • 消火
    • 吸収
    • 大腸における発酵
    • 排泄
  • 胃腸の健康維持における栄養素
    • 脂肪酸
    • アミノ酸
    • ファージ
    • プレバイオティクス
    • プロバイオティクス
    • リポ多糖 (LPS) 破壊
  • 栄養の吸収
  • 酸化ストレス
  • 飼料成分および遺伝子発現
    • ニュートリゲノミクス
    • ゲノム安定性
    • エピジェネティクス

第4章 結論

第5章 参考資料

目次
Product Code: 87553

This report, Animal Pharm Disease Avoidance and Health Maintenance,gives critical insight into the essential strategies for effective modern animal production.

The world human population co-exists with several billions of animals therefore thehealth status of these animals is important both for our own health and for economic well-being.

A continuous supply of safe, high quality and low-cost food can only be obtained from healthy animals. Furthermore, this number of animals are also a risk to human health because of the possibility of spreading zoonotic diseases. This is recognised in the " OneHealth " concept which is an approach to understanding the risks for both human and animal health.

Use of antibiotics and other drugs in animal production is increasingly under pressure and becoming more restricted with the problem of antibiotic resistance as a threat to human well-being. Animal health management now must rely more and more on good husbandry and functional nutrition to protect animals from diseases.

Table of Contents

Contents

Contents

Executive Summary

Chapter 1: Introduction

  • 1.1. Modern animal production
  • 1.2. Animal health
  • 1.3. Health Management
    • 1.3.1. Antibiotic resistance
  • 1.4. One Health
  • 1.5. Infectious and non-infectious diseases
    • 1.5.1. Infectious diseases
    • 1.5.2. Non-infectious diseases
  • 1.6. Concept of Resistance (Disease Avoidance) and Resilience (Health Maintenance)

Chapter 2: Disease Avoidance

  • 2.1. Feed hygiene
  • 2.2. Feed quality and digestibility
  • 2.3. Mycotoxin control
  • 2.4. Water quality
  • 2.5. Biosecurity
  • 2.6. Physiological conditions
    • 2.6.1. Skin integrity
    • 2.6.2. Immune system and immunomodulation

Chapter 3: Health Maintenance

  • 3.1. Gastrointestinal health
    • 3.1.1. Defence barrier
    • 3.1.2. Microflora and colonization resistance (Health Maintenance)
    • 3.1.3. Digestion
    • 3.1.4. Absorption
    • 3.1.5. Fermentation in the large intestine
    • 3.1.6. Elimination
  • 3.2. Nutricines in gastrointestinal health maintenance
    • 3.2.1. Fatty acids
    • 3.2.2. Amino acids
    • 3.2.3. Phages
    • 3.2.4. Prebiotics
    • 3.2.5. Probiotics
    • 3.2.6. Lipopolysaccharide destruction
  • 3.3. Nutrient absorption
  • 3.4. Oxidative stress
  • 3.5. Feed components and gene expression
    • 3.5.1. Nutritional genomics (nutrigenomics)
    • 3.5.2. Genomic stability
    • 3.5.3. Epigenetics

Chapter 4: Conclusions

Chapter 5: References

Back to Top